Az alpin favágók kedvence lesz? – Díjazott Pellenc motorfűrész Bolognából

pellenc_1A novemberi EIMA nemzetközi mezőgazdasági kiállítás alkalmával több innovatív terméket is díjaztak az olaszországi rendezvény szervezői. Az egyik ilyen a mindössze 2 kilogrammos Pellenc Selion C21HD motorfűrész, amely az alpin favágók számára lehet különösen érdekes.

EIMA képgaléria 1. nap >>>

EIMA képgaléria 2. nap >>>

A Li-ion akkumulátorral működő, könnyű készülék 45 köbcentiméteres motorral van ellátva, és kifejezetten professzionális használatra fejlesztették ki. Az innovatív kialakításnak köszönhetően olyan helyen is le lehet vágni vele az ágakat, ahova eddig a láncvezető nem jutott be. Mindezek mellett a forgács elvezetése is hatékonyabb, mint az elődöknél.

pellenc_2

A Pellenc új motorfűrésze a visszarúgást is kiküszöböli, amely nagyban segíti a biztonságos munkavégzést az alpintechnika alkalmazása közben. Ráadásul az indítási mechnanizmus (dupla impulzus) nem engedi a véletlenszerű beindítást. Ezek mellett a kézvédő is ergonomikusabb lett.

A gyártó a díjazott géphez a Poly 5 akkumulátort ajánlja, amely egy hámmal a gépkezelő testére szerelhető. A könnyű és kompakt kiegészítő akár a kabát alatt is viselhető.

pellenc_fa

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?