Erdészek is keresik a medvét Hevesben

barna_medve_2Az elmúlt időszakban több turista is jelezte, hogy medvét látott a Heves-Borsodi-dombvidék északi részén.

Az Egererdő Zrt. erdészei járőrözéseken is figyelik a medve esetleges felbukkanását Heves megye északi részén – tájékoztatta a társaság csütörtökön közleményben az MTI-t.

barna_medve_labnyomA Mátrában, a Nyugat-Bükkben és a Heves-Borsodi-dombvidéken gazdálkodó erdészeti társaság azután adott ki közleményt, hogy az elmúlt időszakban több turista jelezte, medvét látott a dombvidék északi részén.

Ha találkoznak a medvével, az Egererdő munkatársai haladéktalanul értesítik a természetvédelmi hatóságot, a helyi önkormányzatokat, és rögzítik az állat nyomait – írták. Egyben arra kérnek mindenkit, hogy ha információja van a medvéről, értesítse a pétervásárai erdészetet.

Nagy Károly, az Egererdő vadgazdálkodásért felelős vezetője az MTI-nek azt mondta, hogy a medve fokozottan védett, ezért fel sem merülhet a kilövése. Az állat vélhetően Szlovákiából tévedt át, ám ha itt ragadt, akkor valószínűleg megtalálta a megfelelő életfeltételeket. A felbukkanása igazából semmilyen intézkedést nem igényel – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkeink:
Öten láttak medvét az akácerdőben Heves megyében – Juhait félti egy gazdálkodó
Újabb medve Magyarországon – ezúttal Nógrád és Heves megyében
Barna medvét lőttek Salgótarjánnál, a gyanúsítottakat elfogták

(MTI)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?