Együttműködnek az őrségi vadásztársaságok

vadaszbalKét vadásztársaság közösen szervezett bált az elmúlt hét végén. Az együttműködés a II. Őrségi Vadásznap megrendezésével folytatódik, ahol jubileumot is ünnepelnek.

Az Őrség Vadásztársaság és az idén ötvenéves  Széchenyi Zsigmond Vadásztársaság volt a szervezője annak az egyébként hagyományos  vadászbálnak, amelyet első alkalommal rendeztek közösen az őrségi vadászok. Nagy László az előbbi, Vaspöri Lajos az utóbbi társaság elnökeként köszöntötte a résztvevőket, köztük a Szlovéniából érkezetteket.

A határon túli vadászkürtösök például már több alkalommal szerepeltek hazai vadászrendezvényeken. Az őrségi vadászok “doyenje” is helyet foglalt az egyik  asztalnál. Kálmán József bajánsenyei vadász még mindig aktív tagja a Széchenyi Zsigmond Vadásztársaságnak, jóllehet több mint fél évszázada került pecsét a ma már nyugdíjas  pedagógus vadászengedélyére. Bár nem vezetett pontos statisztikát az elejtett vadakról, az ötven év alatt csaknem ezer szarvast, őzet, vaddisznót lőtt. Mostanában egy fiatal vadásztársát segíti a terület megismerésében.

(Simon Erzsébet/Vas Népe)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?