Mátrafüredi és felsőtárkányi erdészek az élen - Házi lövészversenyt rendeztek az Egererdő Zrt.-nél

Az erdészek munkája nagyon sokrétű tevékenységet foglal magába. Az erdőállomány ápolása, védelme, az értékes erdővagyon fakitermeléssel való hasznosítása, utak, átereszek karbantartása, turistautak fenntartása, erdei házak, kisvasutak üzemeltetése is mind-mind az erdészek feladata.
Mátrafüredi és felsőtárkányi erdészek az élen - Házi lövészversenyt rendeztek az Egererdő Zrt.-nél

Természetesen az erdő vadállományával történő gazdálkodás, azaz a vadgazdálkodás is szerves részét képezi a kollegák munkájának. Ahhoz viszont, hogy a vadlétszámot megfelelő szinten tudjuk tartani, fontos, hogy az erdész, egyben vadász szakemberek megfelelő készséggel rendelkezzenek a vadászathoz is.

egererdo_loveszverseny_2018_1

Ebben segítséget nyújt az EGERERDŐ Zrt. kollégái részére szervezett lövészverseny, amin a cég majdnem minden fegyverforgatója részt vett. A csapatok forgószínpad szerűen járták sorba a versenypályát, ami több részből tevődött össze.

A koronglövészeten sörétes fegyvert ragadtak az erdészek, akik 3 pályán, összesen 25 repülő agyaggalambra adtak le lövést. A kispuska lövészeten egy álló őz és egy ülő róka alakra kellett leadni 5-5 lövést, szabadkézből és lőbot használatával.

egererdo_loveszverseny_2018_5

Több olyan szakember is van az EGERERDŐ Zrt.-nél, akik országos lövészversenyen is rendszeresen szerepelnek, így - a sportszerűség kedvéért - ők az egyéni versenyben nem indultak.

egererdo_loveszverseny_2018_2

A gördülékenyen lezajló megmérettetés már kora délután véget ért a füzesabonyi lőtéren, melynek egyéni és csapat győztesét is kihirdették a pontok összesítése után. Az egyéni versenyben Tiffinger Tamás nyerte el az első helyezést, míg második lett Matalik Attila. Mindketten a Mátrafüredi Erdészet erdész-vadászai. A harmadik díjat Somay Gergely parádfürdői erdészetvezető szerezte meg.

egererdo_loveszverseny_2018_4

Csapatban győzedelmeskedett a Felsőtárkányi Erdészet, így ők ebben az évben duplán diadalmaskodtak, hiszen az erdészversenyt is a felsőtárkányi kollektíva nyerte meg. Második lett Szilvásvárad csapata, akiket a dobogón a Parádfürdői Erdészet követett.

egererdo_loveszverseny_2018_3

Az eredményhirdetésen az erdészverseny díjazottjai is megkapták a megérdemelt nyereményt. Ők már jövő héten folytathatják a versengést az Év Erdésze versenyen.

(Egererdő Zrt.)