Keresési találatok erre a cimkére: vadhús

Mi Hazánk: áfamentes hatósági áras tűzifára van szükség

Az Országgyűlés hétfői ülésén is téma volt a tűzifa és a fakitermelés kérdése, a Mi Hazánk képviselője, Apáti István tett fel kérdést Nagy István agrárminiszternek.

Tovább >>>

Hogyan használnál egy Isuzu terepjárót az erdőben? Mondd el, és nyerj egyet!
Sajtóközlemény

Hogyan használnál egy Isuzu terepjárót az erdőben? Mondd el, és nyerj egyet!

A japán autóipar egyik legnagyobb múltú, legendás munkabírású pickupjairól ismert gyártója pályázatot hirdetett a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások számára. A jelentkezőknek mindössze annyi a dolguk, hogy írásos vagy videós formában meséljék el, hogyan néz ki egy napjuk, illetve miként használnák ki a strapabíró járművek előnyeit a mindennapjaikban: a munkájuk során vagy a szabadidejükben. A legkreatívabb pályázó egy ISUZU D-MAX modellt nyerhet fél éves használatra.

Tovább >>>

Felpörgött a fűtéshez kapcsolódó termékek forgalma

A Praktiker áruházlánc országos adatai alapján az év második felében gyorsan megindult és azóta folyamatos a fűtéshez kapcsolódó termékek, köztük a szilárdtüzelésű alternatív fűtési eszközök, valamint kiegészítőtermékeik forgalmának növekedése.

Tovább >>>

Megnövekedhetnek a visszaélések a tűzifa beszerzéssel kapcsolatban

A háborús energiaárak és az európai energiaellátási problémák Magyarországra is kihatnak, ezért megnövekedhetnek a visszaélések a tűzifa beszerzéssel kapcsolatban. A csalások ellen a leghatásosabb ellenszer, ha a vásárlók a tűzifa vásárlás előtt tájékozódnak és ismerik az intő jeleket.

Tovább >>>

Gyanús volt a hirdetés, a vásárló buktatta le a tűzifacsalókat

Egy tűzifavásárló kérte az EUTR hatóság segítségét abban, hogy utánajárjon egy tűzifa-hirdető megbízhatóságának. A bejelentőnek a Nébih egy korábbi, tűzifacsalásokról szóló cikke alapján vált gyanússá a hirdető magatartása, aki szokás szerint mielőbbi utalást kért, viszont alig akart magáról adatokat megadni, majd amit megadott, arról később kiderült, hogy nem a sajátja. A szemfüles vásárlónak köszönhetően a Nébih azonnal töröltette a csaló hirdetését, adatait pedig felvette a feketelistára.

Tovább >>>

Az egész országra kiterjesztették a tűzgyújtási tilalmat

Az egész országot sújtó kánikula és az extrém szárazság 2022. július 2-ától hazánk teljes területén indokolttá teszi a tűzgyújtási tilalom kihirdetését. Ennek értelmében szombattól tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, de még a kijelölt tűzrakóhelyeken is. A parlag- és gazégetés szintén nem engedélyezett a fokozottan tűzveszélyes időszakban.

Tovább >>>

Idén is beindítják a veterán traktorokat Solymáron

Idén tízenötödik alkalommal rendezik meg a Solymári Traktor Találkozót, melyen idén is gépmustrával, ügyességi versenyekkel, felvonulással és traktorszenteléssel várnak. Tovább >>>

Felborult egy erdészeti gép, elhunyt a kezelője

A hegyoldalról leborulva, a fák között, a kerekein állt meg egy erdészeti munkagép a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mikóháza határában - írja a boon.hu. Tovább >>>

Két további megyében tűzgyújtási tilalmat rendeltek el

A kritikusan száraz talajviszonyok és a kánikula miatt, az előreláthatóan továbbra is csapadékszegény időjárásra való tekintettel a hatóság 2022. június 24-től kiterjeszti a tűzgyújtási tilalmat Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre is. A korlátozás Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében is tovább él. Tovább >>>

Megkezdődött a nyári erdőtűzszezon – Tűzgyújtási tilalom több megyében

Az elmúlt időszak tartósan magas átlaghőmérséklete, valamint a száraz, aszályos időjárás miatt 2022. június 22-től a hatóság tűzgyújtási tilalmat rendel el Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Tovább >>>

A belterületen történő vaddisznókilövés során is be kell tartani az ASP mentesítési terv előírásait

Régóta és egyre nagyobb problémát jelent a vaddisznók megjelenése számos településünk belterületén, hiszen a nagytestű vadállatok félelmet keltenek a lakosságban és gyakran kárt okoznak a rendezett környezetben. A problémát az afrikai sertéspestis jelenléte is súlyosbítja, mivel a falvakba és a városok vidékies övezeteibe betévedő vadak akár a házisertésekre vagy a hobbiállatként tartott kistestű malacokra is könnyen átragaszthatják a vírust. Ennek megelőzése, megakadályozása érdekében Magyarország afrikai sertéspestis felszámolására vonatkozó mentesítési terve a belterületi vaddisznógyérítés során betartandó szabályokat is tartalmazza.

Tovább >>>

Nébih: javult a helyzet Zala megyében a faanyagkereskedelem terén

Május 18-án és 19-én ismét összehangoltan, közösen ellenőrizte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) EUTR hatósága és a Zala Megyei Kormányhivatal közlekedési hatósága a fatermékek közúti szállítását Zala megyében. Tömören összegezve a tapasztalatokat: az ellenőrök ezúttal sokkal kevesebb jogsértést találtak, mint a korábbi években, sőt több esetben példás szállításokat láttak.

Tovább >>>

A tűzvédelem és a tűzmegelőzés faipari vonatkozásai - Konferenciát tartottak Sopronban

„Tűzvédelmi és tűzmegelőzési szakmai konferencia – I. Faipar” címmel tudományos, szakmai konferenciát tartottak május 18-án a Soproni Egyetemen. Tovább >>>

A Soproni Egyetem erdőgazdálkodási megoldásokat ismertetett Ecuadorban

Kultúra és környezetvédelem – ennek összekapcsolása volt a célja a CulturAmazonía fesztiválnak, melyet május 9-15 között Ecuadorban, az amazóniai Macas városában rendeztek meg. A programban a Soproni Egyetem szakemberei az Amazonas térségre kidolgozott fenntartható erdőgazdálkodási megoldásokat ismertettek. Tovább >>>

Hazánk teljes területén megszűnt a tűzgyújtási tilalom

Bár a csapadékhiány még mindig jelentős, az élő biomassza arányának növekedése, valamint a tűzesetszámok csökkenése alapján megszűnt a fokozott tűzkockázat Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megye területén. Mindezek alapján a hatóság 2022. április 27-től mindkét megyében feloldja a tűzgyújtási tilalmat.

Tovább >>>

<< < 2. / 53. oldal > >>