Keresési találatok erre a cimkére: vadbaleset

Természetvédelmi területeken randalíroztak a terepmotorosok

A hatályos törvények szigorítását kérik kolozsvári környezetvédő civilek a romániai hatóságoktól, mert az elmúlt időszakban Erdély több megyéjében a természetvédelmi területeken randalírozó, engedély nélkül versenyt szervező terepmotorosokra panaszokodnak a helyiek.

Tovább >>>

Országszerte zivatarokra figyelmeztetnek

Zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Tovább >>>

Az erdőtüzek felszámolására specializálódnak a katasztrófavédelem új tűzoltóautói

Erdő- és vegetációs tüzek terjedésének hatékonyabb megakadályozását segítik majd azok a tűzoltó gépjárművek, amelyeket a közlejövőben szerez be a katasztrófavédelem – tájékoztat honlapján a főigazgatóság.

Tovább >>>

Illegális vadászathoz használt fegyvereket, vadhúst és trófeákat foglaltak le a rendőrök

Illegális vadászathoz használt eszközöket, vadhúst és trófeát, valamint egy fegyvergyűjteményt is lefoglaltak a Nógrád vármegyei rendőrök – hívja fel a figyelmet a police.hu.

Tovább >>>

Hulladék hulladék hátán – Elindult a tavaszi nagytakarítás az Egererdőnél

A Tavaszi Nagytakarítás kezdeményezés részeként az Egererdő Zrt. munkatársai önkéntesekkel kiegészülve megtisztította az Egerbakta és Sirok között futó főút árok részét és az azt szegélyező erdőket.

Tovább >>>

Erdészeti gépbemutatót tartanak Győr-Moson-Sopron vármegyében

Az Agrárgazdasági Kamara, az IG+JM Kft., és az OEE Erdészeti Gépesítési Szakosztálya szakmai rendezvényt szervez, melyen erdészeti gépeket mutatnak be gyakorlatorientáltan. A gépbemutató célja az IGJ erdészeti gépprogram elméleti és gyakorlati bemutatása, melynek során a résztvevők korszerű hazai erdészeti gépeket, gépesítési rendszereket ismerhetnek meg.

Tovább >>>

Agrárpályázatok és támogatások – Fiatal gazdáktól a kisüzemek támogatásáig

A HEKTÁR Magágy podcastsorozatának újabb adásában, ezúttal nem technológiákról, fenntartható megoldásokról lesz szó, hanem azok megalapozásáról. A Közös Agrárpolitika támogatásairól, jelenleg és jövőbeli mezőgazdasági pályázatokról.

Tovább >>>

Idén is felbőgnek a motorfűrészek - Megvannak a regionális fakitermelő versenyek helyszínei és időpontjai

2023-ban újra hat helyszínen mutathatják meg tudásukat a legbátrabb és legrátermettebb fakitermelők, hiszen a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság Ásotthalmon, Orfűn, Sopronban, Gödöllőn, Keszegen és Bükkzsércen várja a versenyzőket és nézőket.

Tovább >>>

Tölgy rönköt értékesít az Ipoly Erdő Zrt. (Ajánlattételi felhívás)
Támogatott tartalom

Tölgy rönköt értékesít az Ipoly Erdő Zrt. (Ajánlattételi felhívás)

Az Ipoly Erdő Zrt. ajánlattételi felhívást tesz közzé tölgy rönk értékesítésére a Diósjenői- és a Nagymarosi Erdészet vonatkozásában. Részletek az alábbi linkeken!

Tovább >>>

A legtöbb vadkárt medve okozta Kovászna megyében

Tavaly több mint kétszáz, főként medvék okozta vadkárt jegyeztek az erdélyi Kovászna megyében – osztotta meg a sajtó képviselőivel a Kovászna Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója.

Tovább >>>

Erdészek majdnem 200 kg illegálisan lerakott hulladékot gyűjtöttek össze

A Síkvidéki Erdészethez tartozó Röjtökmuzsaji Erdőgondnokság területén illegális hulladéklerakót találtak a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. munkatársai. 

Tovább >>>

A háború miatt elveszítette földjeit, most más országok termelőinek segít az ukrán gazdálkodó

Januárban Magyarországon járt Mykhaylo Draganchuk, vagyis a No-Tiller, akinek fenntartható gazdálkodásról szóló videóit a Youtube-on több mint 40 ezren követik. A krími termelő a háború miatt nem tudja megközelíteni gazdaságát, ahol 2006 óta olyan termelési módszert alkalmaz, ami teljesen elhagyta nemcsak a szántást, de a többi talajmunkát is. Most a világ regeneratív, vagyis talajmegújító termelőit segíti tapasztalataival. Az ukrán termelő a HEKTÁR Magágy podcastnak adott szakmai interjút.

Tovább >>>

Medve szökött be az erdőből az állatkertbe

Élelem után kutatva mászott át a Marosvásárhelyi Állatkert kerítésén egy vadon élő medve - írja a Maszol.ro portál.

Tovább >>>

Kutya támadt a muflonokra – Bezárt az Ipoly Erdő vadasparkja

Kutyatámadás következtében a legtöbb állat elpusztult az Ipoly Erdő Zrt. Somoskői vadasparkjában – hívta fel a figyelmet az erdőgazdaság, megtéve a szükséges jogi lépéseket. 

Tovább >>>

Forwarder, pótkocsi, csemetekerti magvető – Árverést tart a Zalaerdő

Csemetekerti magvető, földlabdázó gép, Komatsu forwarder, BGU hasítógép – többek között ezekre az eszközökre tehetnek ajánlatot azok, akik ellátogatnak a Zalaerdő Zrt. február 9-i árverésére.

Tovább >>>

<< < 2. / 24. oldal > >>