Keresési találatok erre a cimkére: vadásztársaság

Kihalás szélén állnak a hiúzok Franciaországban

Kihalás szélén állnak a franciaországi hiúzok, a populáció legfeljebb százötven felnőtt egyedre csökkent – írta a The Guardian című brit napilap online kiadása.

Tovább >>>

Elhunyt a DALERD Zrt. erdészeti igazgatója

Február 12-én elhunyt Vízhányó László, a DALERD Zrt. Csongrád-Csanád Vármegyei erdészeti igazgatója.

Tovább >>>

Majdnem hárommillió forint bírság tövénytelen fakitermelés miatt

Harmincötezer lejnyi (kb. 2.760.000 Ft) bírságot szabtak ki, és húszezer lej (kb. 1.580.000 Ft) értékű faanyagot foglaltak le az elmúlt napokban Maros megyében a törvénytelen fakitermelés megelőzése érdekében zajló ellenőrző akciók során – hívja fel a figyelmet a szekelyhon.ro.

Tovább >>>

Aktívan védik és kutatják a Mecsek vizes élőhelyeit

Február 2., a vizes élőhelyek nemzetközi napja ezekre a gazdag élővilágú, de rendkívül sérülékeny természeti területekre hívja fel a figyelmet. A természetes állapotú vizes élőhelyek – mint az erdei vizes élőhelyek is – változatos élővilágnak, számos növény- és állatfajnak adnak otthont, biztosítva ezzel a terület biológiai sokszínűségét, diverzitását. Éppen ezért nagy jelentősége van annak, hogy a klímaváltozás kedvezőtlen hatásai, például az elmúlt nyár rendkívüli aszályai komolyan veszélyeztetik ezeket a területeket. A Mecsekerdő kiemelt figyelemmel és gondossággal kezeli a területén található vizes élőhelyeket.

Tovább >>>

A háború miatt elveszítette földjeit, most más országok termelőinek segít az ukrán gazdálkodó

Januárban Magyarországon járt Mykhaylo Draganchuk, vagyis a No-Tiller, akinek fenntartható gazdálkodásról szóló videóit a Youtube-on több mint 40 ezren követik. A krími termelő a háború miatt nem tudja megközelíteni gazdaságát, ahol 2006 óta olyan termelési módszert alkalmaz, ami teljesen elhagyta nemcsak a szántást, de a többi talajmunkát is. Most a világ regeneratív, vagyis talajmegújító termelőit segíti tapasztalataival. Az ukrán termelő a HEKTÁR Magágy podcastnak adott szakmai interjút.

Tovább >>>

Széchenyi Zsigmondra emlékeztek

Megemlékezést tartottak az egyik legismertebb magyar Afrika-kutató és vadászíró, Széchenyi Zsigmond sírjánál születése 125. évfordulóján, hétfőn Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Tovább >>>

Zöld energiát állítanak elő a kidobott karácsonyfákból a pécsi hőerőműben

Akár 40 tonnányi, a karácsonyi ünnepek után kidobott fenyőfát is elégethetnek a következő időszakban a két biomassza-tüzelésű blokkal működő pécsi hőerőműben - tájékoztat a tulajdonos Veolia Energia Magyarország Zrt.

Tovább >>>

Hamarosan fa bútorok is készülhetnek 3D nyomtatóval?

2022 májusában jelent meg egy tanulmány, amiben kutatók a világ első 3D nyomtatott, laboratóriumban körülmények között növesztett faanyagáról számoltak be.

Tovább >>>

Világszinten a legfenntarthatóbb intézmények között a Soproni Egyetem

Az elért 7575 ponttal idén első alkalommal világ szinten arany fokozatban kvalifikálta magát, globális 206. helyezettként , a 85 országot és 1050 intézményt számláló nemzetközi rangsorban.  A Soproni Egyetem csupán három értékelési ciklust követően már 2022-ben a legmagasabb minősítési kategóriába került, mely a Zöld Egyetem filozófia gyakorlatban való hatékony megvalósításának és a fenntarthatósággal kapcsolatos célirányos fejlesztéseinek köszönhető. Hazai szinten 11 résztvevő egyetem közül jutott a dobogóra, az előkelő 3. helyre, az összesített eredmények szerint. Az egyes értékelési területeket figyelembe véve a Soproni Egyetem előrelépett az „Energia és klímaváltozás” kulcsterületen, ahol hazai 2. helyre került, valamint megtartotta és megerősítette 2. helyezését a fenntarthatósággal kapcsolatos „Oktatás és kutatás” és „Vízgazdálkodás” teljesítmény dimenziókban.

Tovább >>>

Egyetemisták tisztították meg a Tanulmányi Erdőgazdaság erdeit

December első hétvégéjén az Országos Erdészeti Egyesületi Hallgatói csoportjának tagjaiból, illetve a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. munkatársaiból álló csapat tartott önkéntes hulladékgyűjtést.

Tovább >>>

Almafa csemetéket ültettek a matuzsálemek mellé a Csanyik-völgyben

A Csanyik-völgyben sorban álló matuzsálemi almafák közé húsz konténeres csemetét ültetett az Északerdő Zrt.

Tovább >>>

Összesen 167 trófeát állítottak ki a SEFAG Zrt. trófeaszemléjén
Sajtóközlemény

Összesen 167 trófeát állítottak ki a SEFAG Zrt. trófeaszemléjén

Nagy érdeklődés övezte a SEFAG Zrt. trófeaszemléjét, melyen összesen 167 trófeát láthattak a megjelentek.

Tovább >>>

Ne hagyd ki! - Kertigépek és kiegészítők őszi akciója az ANDL Kft.-nél
Támogatott tartalom

Ne hagyd ki! - Kertigépek és kiegészítők őszi akciója az ANDL Kft.-nél

Az ANDL őszi kertigép és kiegészítő akcióban mindent megtalálsz, amire a fű-, illetve faápoláshoz szükséged lehet. Sőt, még ennél is többet! Mi pontosan tudjuk, hogy mi kell a professzionális munkavégzéshez, ezért egy olyan Husqvarna, Gardena, Tielbürger, Remarc, Volpi és Aspen akciós válogatást állítottunk össze, melyben biztosan találsz néhány ütős ajánlatot!

Tovább >>>

Októberben trófeaszemlét tart a SEFAG Zrt.

A SEFAG Zrt. október közepén trófeaszemlét tart Lábod-Nagysallérban, melyre várnak minden érdeklődőt. 

Tovább >>>

Továbbra is az éves erdőgazdálkodási terv alapján végzi a munkát a Gyulaj Zrt.

A gáz egy bizonyos fogyasztási szint fölött drágább lesz, és a háborús helyzet miatt szállítási problémák is előfordulhatnak. Emiatt a tűzifa iránti igény megháromszorozódott, ráadásul hátartásonként 10 köbméterhez hatósági áron lehet hozzájutni. Mindezeket látva nem véletlen, hogy nagy a nyomás az erdőgazdaságokon. A Gyulaj Zrt. vezérigazgatója, Gőbölös Péter nyilatkozott a teol.hu Tolna megyei hírportalnak.

Tovább >>>

<< < 3. / 39. oldal > >>