Keresési találatok erre a cimkére: természetvédelem

Erdész-vadász szakembereket tüntettek ki az erdők világnapja alkalmából

Az erdő egységes rendszer, amely sérülékeny, védelemre szorul. Közös felelősségünk, hogy megértsük és tudatosítsuk: teremtett világunkkal együtt élve, abban a lehető legkevesebb kárt okozva, ökológiai egyensúlyát fenntartva kell léteznünk, hogy utódaink is megismerhessék ezt a csodát – fogalmazott Farkas Sándor a 2022. évi Erdők Világnapja alkalmából rendezett kitüntetési ünnepségen.

Tovább >>>

Erdészeti gépbemutatót tartanak Győr-Moson-Sopron vármegyében

Az Agrárgazdasági Kamara, az IG+JM Kft., és az OEE Erdészeti Gépesítési Szakosztálya szakmai rendezvényt szervez, melyen erdészeti gépeket mutatnak be gyakorlatorientáltan. A gépbemutató célja az IGJ erdészeti gépprogram elméleti és gyakorlati bemutatása, melynek során a résztvevők korszerű hazai erdészeti gépeket, gépesítési rendszereket ismerhetnek meg.

Tovább >>>

22 millió hektárral nőtt Kína erdőterülete az elmúlt évtizedben

Kína erdőterülete 22 millió hektárral nőtt az elmúlt évtizedben – derül ki a Nemzeti Erdészeti Hivatal (NFGA) jelentéséből. A növekedés jelentősen javította az ország ökológiai környezetét, ami azért sem meglepő, mert ez a mennyiség a világ új erdeinek negyedét jelenti.

Tovább >>>

Erdészeket is kitüntettek a nemzeti ünnep alkalmával

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére tartott megemlékezésen a hagyományokhoz híven kitüntető elismeréseket adtak át az erdészeti ágazat szereplőinek.

Tovább >>>

Új elektromos terepjárókkal dolgoznak az erdészek a Pilisi Parkerdőben

Környezetkímélő e-terepjárók álltak üzembe a Pilisi Parkerdőnél. A hat darab akkumulátoros jármű beszerzését az Agrárminisztérum támogatta.

Tovább >>>

Vajdaság Európa legkevésbé erdős területe

Vajdaság területének kevesebb, mint a 7 százaléka erdő, ezzel Európa legkevésbe erdős területe. A vajdasági önkormányzatok többsége egyáltalán nem foglalkozik ezzel a problémával, és ritkán indulnak a tartomány erdősítési pályázatain – derül ki a Pošumimo Vojvodinu (Erdősítsük Vajdaságot) hálózat kutatásából, melyről a Szabad Magyar Szó írt bővebben.

Tovább >>>

Pályázat a Budafai Vadászház felújítására

A Zalaerdő Zrt. nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet a Budafai Vadászház felújítására.

Tovább >>>

Gyorsabban nőhetnek a sarkvidéki fák a klímaváltozás miatt?

Egy nemrégiben közzé tett kutatási eredmény szerint a felmelegedés hatására a sarkvidékek erdőségei 2050-ben akár 20 százalékkal is gyorsabban növekednek majd – hívja fel a figyelmet a National Geographic.

Tovább >>>

Tóth István lett az év erdőgazdálkodója

Tóth István lett a 2022-es év erdőgazdálkodója. A Kaszóban kerületvezető erdészként is dolgozó szakember korábban a „Kaszó legjobb erdésze” címet is elnyerte, napjainkban a Gyékényesi Mezőgazdasági Rt. vezérigazgatója.

Tovább >>>

A talajvédelemben is fontos szerepe van a kiskunsági erdősítéseknek
Sajtóközlemény

A talajvédelemben is fontos szerepe van a kiskunsági erdősítéseknek

A Kiskunságban, a korábbi futóhomokon az erdészek alföldfásítási munkájának köszönhetően sikerült olyan növénykultúrát létrehozni, amely önmagában is értéket jelent, és nélkülözhetetlen szolgáltatásokat nyújt többek között a talaj- és a levegővédelem terén, valamint a helyi turisztikában. A KEFAG Zrt. által kezelt 57 ezer hektárnyi állami erdő télen is számos kirándulóhellyel és különlegességgel várja a látogatókat.

Tovább >>>

Két jogosulti alapképzést indítanak az erdészeti szakszemélyzet számára

Idén két jogosulti alapképzést indítanak az erdészeti szakszemélyzet számára. A Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztálya ismertette a legfontosabb információkat az oktatás és a vizsga kapcsán. 

Tovább >>>

Nagyjából 190 ezer rászoruló családnak biztosítottak tűzifát

Nagy István agrárminiszter kifejtette, a Belügyminisztérium által meghirdetett program keretében 2374 településen mintegy 180-190 ezer rászoruló család kapott és kap a téli tüzelőjéhez segítséget. Ehhez a kormány 5 milliárd forint támogatást biztosít. 

Tovább >>>

Erdészek majdnem 200 kg illegálisan lerakott hulladékot gyűjtöttek össze

A Síkvidéki Erdészethez tartozó Röjtökmuzsaji Erdőgondnokság területén illegális hulladéklerakót találtak a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. munkatársai. 

Tovább >>>

Már csaknem 200 önkormányzatnak, 44 ezer köbméter tűzifát leszállított a Nyírerdő

A szociális tüzelőanyag programba tervezett fűtőanyag 99 százalékát, azaz mintegy 44 ezer köbméter faanyagot már leszállított a Nyírerdő Zrt. a működése területe, azaz Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegye csaknem 200 önkormányzatának – hívja fel a figyelmet a Cívishír

Tovább >>>

Elhunyt a DALERD Zrt. erdészeti igazgatója

Február 12-én elhunyt Vízhányó László, a DALERD Zrt. Csongrád-Csanád Vármegyei erdészeti igazgatója.

Tovább >>>

<< < 3. / 145. oldal > >>