Keresési találatok erre a cimkére: Sinergy Kft.

Erdőmegújítás kezdődik a Kisréten

A Kisréten található bükk, tölgy és hárs fajokból álló erdőben beavatkozásra van szükség, melynek célja egyrészt az erdő egészségi állapotának javítása és stabilabb, ellenállóbb erdőszerkezet kialakítása, másrészt az erdő természetes megfiatalításának segítése – hívja fel a figyelmet a Mecsekerdő Zrt.

Tovább >>>

Erdészeti feltáróút felújítására írt ki pályázatot a Zalaerdő

A Zalaerdő Erdészeti Zrt. nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet a Tormafölde-Kiscsehi erdészeti feltáróút III. szakaszának felújítására.

Tovább >>>

Új törvénymódosítás védi az erdőket

A magyar erőgazdálkodás szabályozása Európa legszigorúbbjai közé tartozik. Ennek köszönhető, hogy az elmúlt évtizedekben folyamatosan nőtt Magyarországon az erdőterületek aránya, és európai léptékben az egyik legnagyobb erdőtelepítési és fásítási program zajlik hazánkban. Léteznek azonban olyan beruházások, ingatlanfejlesztések, illetve igénybevételek, melyek erdőterületeket is érintenek, az erdőtörvény júliusi módosítása pont ezen a téren hozott örvendetes változásokat.

Tovább >>>

Gemencen megkezdődött a gímek bőgése

Megkezdődött a gímszarvas bikák bőgése Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejében.

Tovább >>>

A Hawaii-i erdőtűz a legsúlyosabb természeti katasztrófák közt

 A tűzvész sújtotta Hawaii-i szigeten, Mauin változatlanul ezernél több embert keresnek, miközben hétfő estére a halálos áldozatok száma elérte a 99-et.

Tovább >>>

Közösen ellenőrizték az erdőket a rendőrök és a VERGA erdészei

Július végén a rendőrök és az erdészek közösen járták be a VERGA Zrt. kezelésében lévő erdőterületeket – hívja fel a figyelmet az erdőgazdaság.

Tovább >>>

Több tucat facsemetét rongáltak meg az Újtelepi Parkerdőben

A Pilisi Parkerdő Zrt. idén májusban az atlétikai világbajnokság szervezőivel közösen 40 facsemetét ültetett el a XX. kerületi Újtelepi Parkerdőben. A faültetés az atlétikai világszövetség, a World Athletics fenntarthatósági stratégiájának és a Pilisi Parkerdő Városierdő-fejlesztési Programjának közös, jelképes akciója volt. Most azonban ismeretlen tettesek a facsemeték kétharmadát elpusztították. 

Tovább >>>

Értéktárba került hazánk legnagyobb törzskerületű fája

A közel száz éves óriás, a bajai Nagyfa bekerült a Bajai Települési Értéktárba.

Tovább >>>

A  Roth-féle szálalótömbben végeztek fakitermelés jelölést

A szakmai körökben közismert Roth-féle szálalótömbben – azon belül is a Sopron 182/B erdőrészletben – közösen végeztek fakitermelés jelölést a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. és a Soproni Egyetem Erdőműveléstani Tanszék munkatársai. A szakmai munkába a nyári gyakorlatot a Soproni Erdészetnél töltő erdőmérnök hallgatók is részt vettek.

Tovább >>>

Útkarbantartására írt ki pályázatot a Zalaerdő

A Zalaerdő Erdészeti Zrt. nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet a „Zsigárdi út II. ütem karbantartás” (Homokkomárom 061/2, 066, 072/2 hrsz.) munkára.

Tovább >>>

„Az erdész szakma nem egy múltból itt maradt, már meghaladott szakterület.”

Az erdőterület növelése és a meglévő erdők tudatos kezelése kulcsszerepet játszik Magyarország klímavédelmi célkitűzéseinek megvalósulásában – jelentette ki Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára az Országos Erdészeti Egyesület 153. Vándorgyűlésén, Zánkán.

Tovább >>>

Szakmai konferenciát szerveznek a városi erdők komplex kérdéseiről

Június 8-án rendezik meg a Városi erdők Budapesten című konferenciát. 

Tovább >>>

Terepmotoros rendőrökkel járták az erdőt az erdészek

Rendőrök és erdészek közös ellenőrzést tartottak Veszprém vármegye erdeiben a pünkösdi hosszú hétvégén – nem is akárhogyan, krosszmotorokkal. 

Tovább >>>

Álláshirdetés – Gépkezelőt keres a Zalaerdő Zrt.

A ZALAERDŐ Zrt. Bánokszentgyörgyi Erdészetébe munkatársat keres mezőgazdasági, erdészeti gépkezelői munkakörbe.

Tovább >>>

Hogyan kapcsolódik az erdészet az atlétikai világbajnoksághoz?

Alig több mint száz nap múlva kezdődik Magyarország történetének legnagyobb sportrendezvénye, a szabadtéri atlétikai világbajnokság. A rendezvény szervezői kiemelten kezelik a fenntarthatósági kérdéseket, ezért együttműködésben a Pilisi Parkerdővel több ezer fát ültetnek Budapest városi erdőiben.

Tovább >>>

<< < 2. / 8. oldal > >>