A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: A non-numeric value encountered

Filename: controllers/Hirek.php

Line Number: 198

Backtrace:

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/application/controllers/Hirek.php
Line: 198
Function: _error_handler

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/index.php
Line: 315
Function: require_once

Erdő-Mező Online

Keresési találatok erre a cimkére: Románia

Elavult helyett új erdőtörvényre lenne szüksége Romániának?

Új erdőtörvényre van szükség, mert a mostani elavult. Romániában és az Európai Unióban is a civil szervezetek nyomásának engedve alakulnak a jogszabályok, sokszor mellőzve a szakmai megalapozást és véleményeket – véli Porzsolt Levente, a Kommandón tartandó erdészeti konferencia főszervezője.

Tovább >>>

Kivonul Romániából a Holzindustrie Schweighofer

Az osztrák vállalat romániai gyáraiban, köztük két erdélyiben, évi 2,5 millió tonna faanyagot dolgoznak fel – írja a Maszol.ro.

Tovább >>>

Térfigyelő kamerák és műholdképek segítségével szorítanák vissza az illegális fakivágásokat Romániában

A SUMAL 2 faanyag-nyomkövető rendszer fejlesztését jelentette be Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter, aki szerint ezáltal nyomon lehet majd követni az országban a faanyagok szállítását, illetve az erdők állapotát – írja a Krónika Online.

Tovább >>>

Saját kertjében támadt a férfire egy medve

Saját kertjében támadt rá egy medve egy 73 éves férfire Erdélyben. Az áldozatot a mellkasán és az egyik lábán sebezte meg az állat – írja a Székelyhon.ro.

Tovább >>>

Többféle gépkezelői jogosítvány is megszerezhető az aranykalászos gazda képzésen
Sajtóközlemény

Többféle gépkezelői jogosítvány is megszerezhető az aranykalászos gazda képzésen

Nem csak a szántóföldi munkához szükséges kompetenciák elsajátításában segít az aranykalászos gazda képzés. A DEKRA Akademie arra hívja fel a figyelmet, hogy a tanfolyam sikeres elvégzését követően a végzettség egyszerre többféle gépkezelői jogosítványt is garantál, ami tovább növelheti egy mezőgazdasági vállalkozás vagy az ott dolgozó munkavállaló versenyképességét.

Tovább >>>

A legtöbb vadkárt medve okozta Kovászna megyében

Tavaly több mint kétszáz, főként medvék okozta vadkárt jegyeztek az erdélyi Kovászna megyében – osztotta meg a sajtó képviselőivel a Kovászna Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója.

Tovább >>>

Majdnem hárommillió forint bírság tövénytelen fakitermelés miatt

Harmincötezer lejnyi (kb. 2.760.000 Ft) bírságot szabtak ki, és húszezer lej (kb. 1.580.000 Ft) értékű faanyagot foglaltak le az elmúlt napokban Maros megyében a törvénytelen fakitermelés megelőzése érdekében zajló ellenőrző akciók során – hívja fel a figyelmet a szekelyhon.ro.

Tovább >>>

Figyelmeztető lövésekkel állították meg a fatolvajokat Maros megyében

Figyelmeztető lövések leadásával állították meg a hatóságok fatolvajok egy csoportját a Maros megyei Petele község térségében – számolt be a marosvásárhelyi csendőrség mobil egysége.

Tovább >>>

Romániában az egyik legrövidebb az erdei utak hálózata

„Romániában az egyik legrövidebb, ha nem a legrövidebb az erdei utak hálózata európai összevetésben” – irányította rá a figyelmet Daniel Nicolăescu, a Romsilva állami erdészet vezérigazgatója, aki szerint a különböző finanszírozási programok keretében sem biztosítanak elég pénzt a felzárkózáshoz.

Tovább >>>

Szürke tölggyel a klímaváltozás ellen?

Az előrevetített klímaváltozás rámutat erdeink veszélyeztetettségére, ezért sürgősen cselekedni kell. A kutatások azt mutatják, hogy az őshonos fafajokat a közeli rokonságban lévő cserefafajokkal lehetne felváltani. Dr. Patocskai Zoltán cikke, a Bakonyerdő Zrt. decemberi, vállalati újságában.

Tovább >>>

Romániában több mint negyven madárfajt fenyeget a kihalás veszélye

Románia több mint negyven madárfaját a kihalás fenyegeti, további csaknem harminc pedig mérsékelten fenyegetettnek minősül - közölte a Román Madártani Egyesülettel (SOR) és a Milvus Csoport Madártani és Természetvédelmi Egyesület.

Tovább >>>

Romániában is hiánycikk a tűzifa

Romániában Tánczos Barnát, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) által jelölt környezetvédelmi vízügyi és erdészeti minisztert tette felelőssé az ellenzéki Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) amiatt, hogy a kormány által bevezetett ársapkarendelet nyomán egyes térségekben hiánycikké vált a tűzifa.

Tovább >>>

Tánczos Barna: indul Románia legátfogóbb erdőtelepítési kampánya

Indul az ország legátfogóbb erdőtelepítési kampánya, 57 ezer hektár erdőt telepítenek – jelentette be Tánczos Barna RMSZ-es környezetvédelmi miniszter.- a Maszol.ro portálról

Tovább >>>

Őrizetbe vették, miután évekig lopta az erdész a fát Kolozs megyében

Erdész lopta ipari mennyiségben a fát az egyik Kolozs megyei községben - hívja fel az esetre a figyelmet a foter.ro.

Tovább >>>

A tervezettnél félmillió köbméterrel több fát termel ki a Romsilva

Az eredetileg tervezettnél félmillió köbméterrel több fát dob piacra idén a Romsilva, írja az economedia.ro. Az állami erdőgazdálkodási vállalat azt követően döntött erről, hogy több piaci szereplő arra figyelmeztetett, áruhiányhoz fog vezetni a tűzifa árának hatósági szabályozása.

Tovább >>>

1. / 3. oldal > >>