Keresési találatok erre a cimkére: Országos Magyar Vadászkamara

Két vármegyében igazoltak madárinfluenzát

Ezúttal Borsod-Abaúj-Zemplén és Bács-Kiskun vármegyékben igazolta magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. Az illetékes hatóságok megkezdték az érintett állományok felszámolását, valamint védő- és felügyeleti körzeteket is kijelöltek.



 

Tovább >>>

Mozgásérzékelő jelezte a vadat, lefoglalták az engedély nélkül tartott fegyvereket

A fonyódi nyomozók egy 55 éves viszi lakos házánál tartottak kutatást október 30-án reggel, mely során engedély nélkül tartott lőfegyvereket, lőszereket, hangtompítót, éjszakai képalkotó irányzékot, valamint számszeríjakat, nyilakat, trófeákat, az elejtett vadak feldolgozásához használt eszközöket és vadhúst is találtak - tájékoztat a police.hu.

Tovább >>>

Kvadozás Nógrád vármegye erdeiben?

Kvadosokat állított félre a rendőrség Szarvasgedén, miután vélhetőleg nem közúton használták az eszközöket. Kvadozni, terepmotorozni, terepjárózni Nógrád vármegyében is csak engedéllyel és a kijelölt területen lehet – hívják fel a figyelmet.

Tovább >>>

Hatalmas meglepetés: Bozsó Zoltán a csúcson, Strúbel Bence harmadik (STIHL Timbersports 2023)

Nagy erőkkel készül a STIHL Timbersports magyar válogatott a stuttgarti Világbajonkságra, amit november első hétvégéjén rendeznek meg. 

Tovább >>>

Ezúttal is mi dönthetünk az év fájáról

Az Országos Erdészeti Egyesület és az Év fája kuratórium 2013 óta minden évben, így idén immár tizenegyedik alkalommal teszi lehetővé, hogy szavazhassunk az Év fájára.

Tovább >>>

NAK: kihívásokkal teli gazdálkodási környezetben kezdi az erdészeti ágazat az őszi munkákat

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) országos körképe szerint az erdészeti ágazat szereplői kiegyensúlyozott időjárási viszonyok között, optimista támogatáspolitikai várakozásokkal, de kedvezőtlen fapiaci környezetben, szűkülő munkaerő-piaccal és változó szaporítóanyag-ellátási kilátásokkal kezdik meg a 2023/2024-es erdészeti szezont.

Tovább >>>

Gyermekotthonok felújításában nyújtanak segítő kezet az erdészetek

Néhány év alatt az ötödik gyermekotthon felújításában működnek közre az állami erdészeti társaságok, illetve az Agrárminisztérium. Öröm és megtiszteltetés ebben a munkában részt venni – jelentette ki Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár a balassagyarmati Ipolypart Fészek Gyermekotthon épületfejlesztését bejelentő sajtótájékoztatón.

Tovább >>>

Megkezdődött az őszi rókavakcinázás

A rókák veszettség elleni őszi immunizálása megkezdődött Magyarország déli és keleti vármegyéiben, ezzel párhuzamosan ebzárlat és legeltetési tilalom is életbe lépett az érintett térségekben. A repülőgépes vakcinázás az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg.

Tovább >>>

Megjelent az erdészeti mérő és megfigyelő-rendszer idei összefoglalója

A Nemzeti Földügyi Központ közzétette leporelló formájában a 2023-as  Erdészeti Mérő- és Megfigyelő Rendszer összefoglalóját.

Tovább >>>

Csaló tűzifa árusok buktak le az agglomerációban

Próbavásárlás során bizonyosodott be, hogy a Pilisi Parkerdő Zrt. nevével visszaélve akartak csalók tűzifát értékesíteni. A tilosban járók lebuktatására a Nébih ellenőreivel közös akcióban került sor.

Tovább >>>

A STIHL ad otthont az OEE és a NAK erdészeti gépbemutatójának

Az Agrárgazdasági Kamara és az OEE Erdészeti Gépesítési Szakosztálya szakmai rendezvényének ad otthont októberben az Andreas STIHL Kft. Az eseményen az erdészeti gépeket gyakorlatorientáltan mutatják be az érdeklődőknek. 

Tovább >>>

Össze kell egyeztetni a nagyvadak védelmét és a mezőgazdaság, állattenyésztés szempontjait

Noha a farkasok visszatérése az Európai Unió olyan régióiba, ahol hosszú ideig nem voltak jelen, egyre gyakrabban vezet konfliktusokhoz a helyi mezőgazdasági és vadász közösségekkel, a vadállatok védelmét össze lehet egyeztetni az emberi tevékenységekkel - jelentette ki Mairead McGuinness pénzügyi stabilitásért, pénzügyi szolgáltatásokért és tőkepiaci unióért felelős biztos Strasbourgban szerdán.

Tovább >>>

Ismét veszett rókát találtak az ukrán határ közelében

A Nébih laboratóriuma veszettséget állapított meg egy kutyával verekedő rókánál Szabolcs-Szatmár Bereg vármegyében. A közlemény szerint a betegség behurcolása feltehetően természetes úton, a vadállomány Ukrajna felőli mozgása révén következett be.

Tovább >>>

Erdőmegújítás kezdődik a Kisréten

A Kisréten található bükk, tölgy és hárs fajokból álló erdőben beavatkozásra van szükség, melynek célja egyrészt az erdő egészségi állapotának javítása és stabilabb, ellenállóbb erdőszerkezet kialakítása, másrészt az erdő természetes megfiatalításának segítése – hívja fel a figyelmet a Mecsekerdő Zrt.

Tovább >>>

Nyolcezer sorfát ültetnek el a településfásítási program őszi időszakában

Tovább zöldülnek a hazai kistelepülések. Szeptember első hetében megkezdődött a Településfásítási Program harmadik ütemének őszi ültetési időszakában ültetendő sorfák kiszállítása az önkormányzatokhoz. 

Tovább >>>

<< < 3. / 67. oldal > >>