Keresési találatok erre a cimkére: Magyar Fejlesztési Bank

A  Roth-féle szálalótömbben végeztek fakitermelés jelölést

A szakmai körökben közismert Roth-féle szálalótömbben – azon belül is a Sopron 182/B erdőrészletben – közösen végeztek fakitermelés jelölést a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. és a Soproni Egyetem Erdőműveléstani Tanszék munkatársai. A szakmai munkába a nyári gyakorlatot a Soproni Erdészetnél töltő erdőmérnök hallgatók is részt vettek.

Tovább >>>

A Komatsu Forest az erdészeti gépek villamosítására összpontosít

A Komatsu Forest egy teljesen új fejlesztési részleget épít fel, amely az erdészeti gépek villamosítására összpontosít – hívja fel a figyelmet a Lesprom.

Tovább >>>

Még egyeztetnek a medvék kilövését engedélyező megelőzési kvótáról

Még egyeztetne a medvék kilövését engedélyező megelőzési kvótáról Mircea Fechet román környezetvédelmi miniszter, aki szerint az elődje által aláírt miniszteri rendelet "kezdeti" fázisban van.

Tovább >>>

Kiégett egy fakitermeléshez használt munkagép (+KÉPEK)

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy fakitermeléshez használt Doosan kotrógép Zala vármegyében – tájékoztat a katasztrófavédelem.

Tovább >>>

Gyérítési harvester a zalai erdőben - Lombos állományban tartanak VIMEK erdészeti gépbemutatót
Támogatott tartalom

Gyérítési harvester a zalai erdőben - Lombos állományban tartanak VIMEK erdészeti gépbemutatót

Június 12-én tart erdészeti gépbemutatót a Technitrade Kft. a Zala vármegyei Beleznán, ahol egy VIMEK 404SE gyérítési harvester mutatkozik be egy lombos állomány gyérítésében.

Tovább >>>

A medvepopulációról és a törvénytelen fakitermelésekről tájékozódik az Európai Parlament

Romániában tesz látogatást hétfőtől csütörtökig az Európai Parlament petíciós bizottságának küldöttsége, hogy a medvetámadásokról és az illegális fakitermelésekről tájékozódjon – közölte Vincze Loránt RMDSZ-es európai parlamenti képviselő.

Tovább >>>

Illegális fakitermelés és kereskedelem: több mint 63 millió forint büntetést róttak ki

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) következetesen végzi a faanyag kereskedelmi lánc felügyeletét. A hivatal szakemberei a tavalyi évben is számos ellenőrzést folytattak annak érdekében, hogy visszaszorítsák az illegális fakitermelést és kereskedelmet. A 2022-es vizsgálatok összefoglalója alapján Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye extrém magas kockázatúvá vált, de több további vármegye esetében is történt változás.

Tovább >>>

Óriásit ugrott az illegális erdőirtás az elmúlt évtizedben a brazíliai Amazonas vidékén

Százhuszonkilenc százalékkal nőtt az illegális erdőirtás 2013 és 2021 között a brazíliai Amazonas vidékén az őslakosok földjein - derült ki a Sao Pauló-i Kutatási Alapítvány kedden közzétett tanulmányából.

Tovább >>>

Szlovéniába telepítenének át barna medvéket?

Az olasz környezetvédelmi minisztérium külföldre szeretne áttelepíteni barna medvéket Trentino-Alto Adige régióból, és megkérheti Szlovéniát arra, hogy fogadjon be néhányat - közölte a szlovén sajtó.

Tovább >>>

Illegális vadászathoz használt fegyvereket, vadhúst és trófeákat foglaltak le a rendőrök

Illegális vadászathoz használt eszközöket, vadhúst és trófeát, valamint egy fegyvergyűjteményt is lefoglaltak a Nógrád vármegyei rendőrök – hívja fel a figyelmet a police.hu.

Tovább >>>

Emberre támadt a medve Szovátán

Emberre támadt egy medve kedd délelőtt az erdélyi Szovátán. A 36 éves férfira a népszerű üdülőhely területén lévő egyik juhakol közelében támadt a nagyvad, több sérülést okozva - közölte kedden a Maros megyei vészhelyzeti felügyelőség (ISU).

Tovább >>>

Szigorúbb intézkedéseket hoznak a barna medvék magas száma miatt Romániában

Szigorúbb megelőző intézkedéseket hoz a romániai környezetvédelmi minisztérium a barnamedvék magas száma miatt, az új miniszteri rendelettervezet jóval több nagyvad kilövésére adna engedélyt, és a védekezést is jobban elősegítenék - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Bukarestben Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter.

Tovább >>>

Térfigyelő kamerák és műholdképek segítségével szorítanák vissza az illegális fakivágásokat Romániában

A SUMAL 2 faanyag-nyomkövető rendszer fejlesztését jelentette be Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter, aki szerint ezáltal nyomon lehet majd követni az országban a faanyagok szállítását, illetve az erdők állapotát – írja a Krónika Online.

Tovább >>>

Az illegális fakitermelés a kongói esőerdő vesztét okozza

A Kongói Demokratikus Köztársaság (KDK) keleti részén található Goma régió ad otthont a Virunga Nemzeti Parknak, amely a biodiverzitás és a természeti erőforrások egyik megmaradt gócpontja a világon. A parkban élő őshonos fákat azonban folyamatos veszély fenyegeti az illegális fakitermelés és faszén-kereskedelem miatt – hívja fel a figyelmet a The Standard.

Tovább >>>

Cél a budapesti erdők ökológiai értékének növelése
Sajtóközlemény

Cél a budapesti erdők ökológiai értékének növelése

Március 21., az erdők nemzetközi napja az erdők egyre növekvő jelentőségére hívja fel a figyelmet. A főváros erdeinek kétharmadát, Budapest zöld infrastruktúrájának legfontosabb, 3600 hektárnyi elemét kezelő Pilisi Parkerdő Zrt. hosszú távú tervet készít a városi erdők átfogó, szisztematikus kezelésére.

Tovább >>>

<< < 3. / 45. oldal > >>