Keresési találatok erre a cimkére: kertészet

Ragadd meg a munkát!  – A Komatsu új rakodókanál családja
Támogatott tartalom

Ragadd meg a munkát! – A Komatsu új rakodókanál családja

Az elmúlt évek során a forwarderek és rakodódaruk technológiája nagy fejlődésen ment keresztül, ezért eljött az idő, hogy a rakodókanalak is a kiválóság magasabb fokára lépjenek. A hatékonyan megtervezett kanál az egyik legfontosabb eszköze a forwarderek, daruk kezelőinek, hogy magas termelékenységet tudjanak elérni a munkanap során. A svéd Komatsu Forest a közelmúltban bemutatta az erdészeti kanalak új sorozatát, amely 10 teljesen újratervezett modellt tartalmaz.

Tovább >>>

Az agancsgyűjtés nemcsak a vadállományt, hanem az erdő egészét is veszélyezteti!
Sajtóközlemény

Az agancsgyűjtés nemcsak a vadállományt, hanem az erdő egészét is veszélyezteti!

Tél vége, tavasz eleje különleges időszak az erdei vadvilág életében. Nagyjából április elejéig tart a szarvasok agancshullajtása. Az agancsok engedély nélküli gyűjtése nemcsak veszélyt jelent az erdei élővilágra, de a törvény is bünteti: egyrészt lopásnak, másrészt szervezett hajsza formájában állatkínzásnak minősül.

Tovább >>>

Többféle gépkezelői jogosítvány is megszerezhető az aranykalászos gazda képzésen
Sajtóközlemény

Többféle gépkezelői jogosítvány is megszerezhető az aranykalászos gazda képzésen

Nem csak a szántóföldi munkához szükséges kompetenciák elsajátításában segít az aranykalászos gazda képzés. A DEKRA Akademie arra hívja fel a figyelmet, hogy a tanfolyam sikeres elvégzését követően a végzettség egyszerre többféle gépkezelői jogosítványt is garantál, ami tovább növelheti egy mezőgazdasági vállalkozás vagy az ott dolgozó munkavállaló versenyképességét.

Tovább >>>

A legnagyobb arányban szántók, majd erdők cseréltek gazdát 2022-ben

A korábbi évekhez hasonló mértékben, 11 százalékkal emelkedett 2022-ben a termőföld hektáronkénti átlagára, és ezzel átlépte a 2 millió forintos lélektani határt - összegezte éves földpiaci elemzésének következtetéseit az MTI-nek csütörtökön megküldött ismertetőjében az Agrotax Kft.  A tranzakciók 68,2 százaléka, 14 ezer hektár szántóterületre vonatkozott. A második legnagyobb forgalma - mind nagyságban, mind tranzakciószámban - az erdőnek volt, és ezt követte a gyep-rét-legelő, majd a gyümölcsösök és szőlők.

Tovább >>>

Gyorsabban nőhetnek a sarkvidéki fák a klímaváltozás miatt?

Egy nemrégiben közzé tett kutatási eredmény szerint a felmelegedés hatására a sarkvidékek erdőségei 2050-ben akár 20 százalékkal is gyorsabban növekednek majd – hívja fel a figyelmet a National Geographic.

Tovább >>>

Napok óta küzdenek a tomboló erdőtűz ellen Kubában

Ötödik napja küzdenek a Pinares de Mayarí hegyvidéki területen pusztító erdőtűzzel a hatóságok Kuba északkeleti Holguín tartományában, többeket ki kellett telepíteni - közölték a helyi katasztrófavédelmi hatóságok, akiket a Granma című napilap idézett.

Tovább >>>

Tölgy rönköt értékesít az Ipoly Erdő Zrt. (Ajánlattételi felhívás)
Támogatott tartalom

Tölgy rönköt értékesít az Ipoly Erdő Zrt. (Ajánlattételi felhívás)

Az Ipoly Erdő Zrt. ajánlattételi felhívást tesz közzé tölgy rönk értékesítésére a Diósjenői- és a Nagymarosi Erdészet vonatkozásában. Részletek az alábbi linkeken!

Tovább >>>

Újabb fotók a Zalában kiégett forwarderről

Ahogy arról korábban írtunk, szombat délután kiégett egy erdészeti gép a Zala megyei Bucsuta külterületén. A katasztófavédelem újabb képeket osztott meg az esetről.

Tovább >>>

Tóth István lett az év erdőgazdálkodója

Tóth István lett a 2022-es év erdőgazdálkodója. A Kaszóban kerületvezető erdészként is dolgozó szakember korábban a „Kaszó legjobb erdésze” címet is elnyerte, napjainkban a Gyékényesi Mezőgazdasági Rt. vezérigazgatója.

Tovább >>>

Teljesen kiégett egy forwarder Zala megyében

A Gelsei Önkéntes Tűzoltó Egyesület szombaton 13:22-kor kapott hívást, hogy egy erdészeti gép ég Zalaszentbalázs és Börzönce között. A raj elindulását követően a műveletirányítás tájékoztatta az egységet, hogy a tűz Bucsuta külterületén keletkezett.

Tovább >>>

Beszakadt hódjárat miatt vált balesetveszélyessé az erdészeti út (KÉPEK)

"A magas belvíz következtében átázott erdészeti útban keletkezett kár fokozott balesetvészelyt jelent a kirándulók, természetjárók, és a munkájukat végzők számára is" - olvasható a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Kapuvári Erdészetének hivatalos Facebook oldalán néhány fotó kíséretében. A képeken látható nagyméretű lyuk a hódok járatának beszakadásáva keletkezett.

Tovább >>>

MATE: a favizsgáló és faápoló szakirányú képzés a legnépszerűbbek között
Sajtóközlemény

MATE: a favizsgáló és faápoló szakirányú képzés a legnépszerűbbek között

Rendkívül keresettek idén a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) diplomára épülő szakirányú továbbképzései: az újonnan felvett hallgatók 340 fős létszáma közel duplája a tavalyinak.

Tovább >>>

Két jogosulti alapképzést indítanak az erdészeti szakszemélyzet számára

Idén két jogosulti alapképzést indítanak az erdészeti szakszemélyzet számára. A Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztálya ismertette a legfontosabb információkat az oktatás és a vizsga kapcsán. 

Tovább >>>

Nagyjából 190 ezer rászoruló családnak biztosítottak tűzifát

Nagy István agrárminiszter kifejtette, a Belügyminisztérium által meghirdetett program keretében 2374 településen mintegy 180-190 ezer rászoruló család kapott és kap a téli tüzelőjéhez segítséget. Ehhez a kormány 5 milliárd forint támogatást biztosít. 

Tovább >>>

Két erdészeti technikum is a legjobb 100 között

Megjelent a 2023-as technikumi rangsor, a TOP 100-as lista a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közhiteles adatai alapján, a tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményének, az intézmények oktatói létszámának és digitális ellátottságának figyelembevételével készült. A listában két erdészeti technikum is helyet kapott; a soproni és a mátrafüredi.

Tovább >>>

<< < 2. / 31. oldal > >>