Keresési találatok erre a cimkére: fakitermelés

Orfűn rendezik meg a STIHL fakitermelő verseny második fordulóját

Az Országos Fakitermelő Versenysorozat második, dél-nyugat magyarországi regionális fordulóját május 6-án, szombaton rendezik meg az alábbi kísérőprogramokkal.

Tovább >>>

Alföldi regionális fordulóval kezdődik a fakitermelő versenysorozat

Április 22-én, szombaton kezdetét veszi az Országos Fakitermelő Versenysorozat. Az alföldi regionális fordulón a csapatok ezúttal is a fakitermelés során végzett feladatok gyors, pontos és biztonságos végrehajtását modellezik.

Tovább >>>

Gyérítés közben halt meg a fakitermelő, védősisak sem volt rajta

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt vádat emelt a Kaposvári Járási Ügyészség két férfival szemben, akiknek erdőgyérítés közbeni mulasztásai munkatársuk halálához vezettek – közölte a Somogy Vármegyei Főügyészség.

Tovább >>>

Bemutatkozik a fakitermelő, a vadgazda és a mezőgazdasági gépész szakma is

A Szakma Sztár Fesztiválon 21 agráriumhoz köthető hivatást ismerhetnek meg a látogatók.

Tovább >>>

Erdészeti gépbemutatót tartanak Győr-Moson-Sopron vármegyében

Az Agrárgazdasági Kamara, az IG+JM Kft., és az OEE Erdészeti Gépesítési Szakosztálya szakmai rendezvényt szervez, melyen erdészeti gépeket mutatnak be gyakorlatorientáltan. A gépbemutató célja az IGJ erdészeti gépprogram elméleti és gyakorlati bemutatása, melynek során a résztvevők korszerű hazai erdészeti gépeket, gépesítési rendszereket ismerhetnek meg.

Tovább >>>

Nagy szükség lenne az erdészeti gépfejlesztést ösztönző pályázati lehetőségekre

Az Agrárkamara és az Országos Erdészeti Egyesület Gépesítési Szakosztálya a hazai erdészeti gépfejlesztésről és gépgyártásról szóló szakmai beszélgetésre invitálta a témában érintett ágazati szervezeteket. Az ágazatirányítás, az oktatás, a kutatásfejlesztés, valamint a gyakorlati erdőgazdálkodás szakértői mellett a gépfejlesztésben és kereskedelemben is jártas szakemberek egyrészt értékelték az erdészeti gépesítés helyzetét, másrészt előremutató javaslatokat, teendőket fogalmaztak meg.

Tovább >>>

Ragadd meg a munkát!  – A Komatsu új rakodókanál családja
Támogatott tartalom

Ragadd meg a munkát! – A Komatsu új rakodókanál családja

Az elmúlt évek során a forwarderek és rakodódaruk technológiája nagy fejlődésen ment keresztül, ezért eljött az idő, hogy a rakodókanalak is a kiválóság magasabb fokára lépjenek. A hatékonyan megtervezett kanál az egyik legfontosabb eszköze a forwarderek, daruk kezelőinek, hogy magas termelékenységet tudjanak elérni a munkanap során. A svéd Komatsu Forest a közelmúltban bemutatta az erdészeti kanalak új sorozatát, amely 10 teljesen újratervezett modellt tartalmaz.

Tovább >>>

Majdnem hárommillió forint bírság tövénytelen fakitermelés miatt

Harmincötezer lejnyi (kb. 2.760.000 Ft) bírságot szabtak ki, és húszezer lej (kb. 1.580.000 Ft) értékű faanyagot foglaltak le az elmúlt napokban Maros megyében a törvénytelen fakitermelés megelőzése érdekében zajló ellenőrző akciók során – hívja fel a figyelmet a szekelyhon.ro.

Tovább >>>

A falopások megelőzéséért ellenőriztek a Pilis erdeiben

Akciót tartottak az egyenruhások január 16-án, reggel Solymáron és Pilisvörösváron – hívja fel a figyelmet a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A kirajzás célja elsősorban a falopások, illegális fakitermelések megelőzése, megakadályozása volt, de értelemszerűen egyéb szabályszegések mellett sem mentek el.

Tovább >>>

Felszámolják az invazív fafajokat a dunaalmási Kőpite-hegyen

Dunaalmáson, a természetvédelmi oltalom alatt álló Kőpite-hegy északkeleti oldalán, spontán terjeszkedő óriási, szinte elegyetlen bálványfa állomány alakult ki. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Vérteserdő Zrt. megtisztítja a területet.

Tovább >>>

Csaknem 10 százalékkal drágulhat idén a karácsonyfa

Idén csaknem 10 százalékkal drágulhatnak a karácsonyfák tavalyhoz képest, a kereslet háromnegyedét fedezi a belföldi termelés - közölte az MTI kérdésére a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete.

Tovább >>>

MTA: nem lehet cél, hogy az erőltetett kitermelés révén csökkenjen a hazai erdőállomány
Sajtóközlemény

MTA: nem lehet cél, hogy az erőltetett kitermelés révén csökkenjen a hazai erdőállomány

Erdők Magyarországon: az állam kezében van a jövő nemzedékeinek öröksége – Az MTA Fenntartható Fejlődés Elnöki Bizottságának állásfoglalása a hazai erdők helyzetéről

Tovább >>>

A tervezettnél félmillió köbméterrel több fát termel ki a Romsilva

Az eredetileg tervezettnél félmillió köbméterrel több fát dob piacra idén a Romsilva, írja az economedia.ro. Az állami erdőgazdálkodási vállalat azt követően döntött erről, hogy több piaci szereplő arra figyelmeztetett, áruhiányhoz fog vezetni a tűzifa árának hatósági szabályozása.

Tovább >>>

Profitot termelni átalakító üzemmódban? - Örökerdős tapasztalatok a kosdi erdőben

Vajon tényleg megéri egy 500 hektáros magán erdőgazdálkodónak az átállás örökerdőre? Milyen kihívásokat jelent az átalakító üzemmód? Hogyan segítheti az erdész a klímaváltozás hatásainak tompítását? Minderről szó esett a WWF Magyarország októberben megrendezett terepi erdőjárásán, ahol a Váchoz közeli kosdi erdőben Bódis Pál, a szervezet erdőprogramjának szakértője, valamint Flamich Gábor magán erdőgazdálkodó vezetett be a téma és a terület sűrűjébe...

Tovább >>>

Ilyen egy munkavédelmi oktatás a 6x6 Trans Kft.-nél

Becsehelyi központjában tartotta meg éves munkavédelmi oktatását a 6x6 Trans Kft.  volt megtartva - közölték hivatalos Facebook oldalunkon, ahol több fotót is megosztottak az eseményről.

Tovább >>>

<< < 2. / 4. oldal > >>