Keresési találatok erre a cimkére: Erdőgépker Kft.

Nem várható komolyabb lehűlés a napokban

Bár a naptár szerint elkezdődött a tél, az időjárás egyelőre őszi jelleget mutat, és komolyabb lehűlés a következő egy hét során sem valószínű, sőt a jövő hét első felében az éjszakai fagyok is megszűnnek - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.

Tovább >>>

Bemutatták az erdészeti kutatások történetéről szóló kötetet

Az MTA Erdészeti Tudományos Bizottságának eseményén az elmúlt időszak legfontosabb kutatási témáit és eredményeit mutatták be Az erdészeti tudományok története Magyarországon címmel megjelent kötet mellett, melyben a szerzők összegyűjtötték 1897-től, az önálló Erdészeti Kísérleti Állomás megalapításától kezdve a legfontosabb kutatási témákat és eredményeket.

Tovább >>>

Pénteken az Északi-középhegységbe érkezhet az első havazás

Pénteken érkezhet az első havazás - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán. Az előrejelzés szerint a havazásra az Északi-középhegység területén lehet számítani.

Tovább >>>

Almafa csemetéket ültettek a matuzsálemek mellé a Csanyik-völgyben

A Csanyik-völgyben sorban álló matuzsálemi almafák közé húsz konténeres csemetét ültetett az Északerdő Zrt.

Tovább >>>

Az őszi melegedés káros hatással lehet a lombhullató erdőkre

Jelentősen nő az őszi meleg periódusok száma Magyarországon, ami kedvező az őszi belföldi turizmus számára és kitolja a fűtési időszak kezdetét, de káros hatással lehet a lombhullató erdőkre - írta keddi cikkében a Másfélfok - Éghajlatváltozás közérthetően című szakportál.

Tovább >>>

EU: több mint félmillió hektárnyi terület vált a lángok martalékává tavaly

Tavaly több mint félmillió hektárnyi terület, mintegy 5500 négyzetkilométer vált lángok martalékává, s a leégett területek közül legkevesebb százezer hektár tartozott a fokozottan védett Natura 2000 védettség program alá - közölte az Európai Bizottság Közös Kutatóközpontja a 2021-ben pusztító erdőtüzekről szóló éves jelentésében.

Tovább >>>

Meteorológiai szolgálat: a kilencedik legmelegebb október volt az idei 1901 óta

A nyolcadik legszárazabb és a kilencedik legmelegebb október volt az idei 1901 óta - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebookon közzétett bejegyzésében.

Tovább >>>

Feleannyi mézet termeltek a méhészek a Tiszántúlon

A nyári aszály miatt, főként a Dunától keletre a szokásos mézmennyiség felét tudták a méhészek előállítani - mondta az MTI-nek hétfőn a Békés Megyei Göndöcs Benedek Méhész Egyesület alapító elnöke.

Tovább >>>

Románia: 2026-ig 56 000 hektárt erdősítenek, megreformálják az Erdőőrséget

Összesen 56 000 hektárnyi területet erdősítenek Romániában 2026-ig, jelentette be Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter kedden, miután közvitára bocsátották az erdősítésre és erdőfelújításra vonatkozó útmutatókat.

Tovább >>>

Nyílt napot tartanak a MATE Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézetében

"Ha már rendelkezel diplomával, és továbbtanuláson gondolkodsz, gyere el a MATE Szent István Campus nyílt napjára. Ajánljuk szíves figyelmetekbe intézetünk mesterszakjait, a természetvédelmi mérnöki és vadgazda mérnöki képzéseinken - olvasható a MATE Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézetének hivatalos Facebook oldalán.

Tovább >>>

Jogosult erdészeti szakszemélyzet, figyelem! A kötelező kiegészítő képzés jelentkezési határideje október 28.
Sajtóközlemény

Jogosult erdészeti szakszemélyzet, figyelem! A kötelező kiegészítő képzés jelentkezési határideje október 28.

A Nemzeti Földügyi Központ (NFK) Erdészeti Főosztálya felhívja a jogosult erdészeti szakszemélyzet figyelmét, hogy a kötelező kiegészítő képzésre már csak 2022. október 28-ig jelentkezhet.

Tovább >>>

A kilencedik legcsapadékosabb szeptember volt az idei 1901 óta

Az aszályos nyár után a kilencedik legcsapadékosabb szeptember volt az idei 1901 óta - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán.

Tovább >>>

Hatalmas drágulást tapasztalnak a németek a tűzifapiacon

Az orosz-ukrán háború és az ebből fakadó, súlyosbodó energiaválság miatt a tűzifa minden fajtájának ára rendkívüli mértékben emelkedik nemcsak Magyarországon, hanem a szomszédos országokban is. Tovább >>>

Álláshirdetés - Erdészeti műszaki referens munkatársat keres a DALERD Zrt.

A DALERD Zrt. Szegedi Erdészete erdészeti műszaki referens munkatársat keres! Tovább >>>

<< < 4. / 48. oldal > >>