Keresési találatok erre a cimkére: Erdély

Két kisteherautónyi fa lefoglalva – Fokozottan ellenőriztek a rendőrök

A faanyag kereskedelmét és szállítását ellenőrizte a Sajóbábonyi Rendőrőrs a napokban – hívja fel a figyelmet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Tovább >>>

Nem tudta a faanyag eredetét bizonyítani, és kevesebbet is szállított le a megrendeltnél

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a kormányhivatal fogyasztóvédelmi osztálya és a Nébih közösen ellenőrzött egy magát a közösségi médiában hirdető tüzelőanyag-kereskedőt. Mind a három hatóság szabálytalanságokat talált a vállalkozásnál, amely a bírságok mellett további vizsgálatokra is számíthat.

Tovább >>>

A tervezettnél félmillió köbméterrel több fát termel ki a Romsilva

Az eredetileg tervezettnél félmillió köbméterrel több fát dob piacra idén a Romsilva, írja az economedia.ro. Az állami erdőgazdálkodási vállalat azt követően döntött erről, hogy több piaci szereplő arra figyelmeztetett, áruhiányhoz fog vezetni a tűzifa árának hatósági szabályozása.

Tovább >>>

Ennyi támogatást kaptak idén a székelyföldi erdőtulajdonosok

Romániában ebben az évben már több mint 200 millió lejt fizetett ki támogatásként az erdőtulajdonosoknak a Környezetvédelmi, Vízügyi és Erdőgazdálkodási Minisztérium.

Tovább >>>

Románia: 2026-ig 56 000 hektárt erdősítenek, megreformálják az Erdőőrséget

Összesen 56 000 hektárnyi területet erdősítenek Romániában 2026-ig, jelentette be Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter kedden, miután közvitára bocsátották az erdősítésre és erdőfelújításra vonatkozó útmutatókat.

Tovább >>>

Ültetvények miatt tűnhet el a piacról a székely erdők havasi áfonyája

Székelyföld híres erdei gyümölcsének, a havasi áfonyának a helyét átvette a bogyós gyümölcs termesztett változata. Ma már két-három hektárnyi területen termelik meg azt a mennyiséget, amelyet több száz hektár erdőből gyűjtenek be a szedők. Az új romániai slágernövény nagy mennyiségben jelent meg a magyarországi piacokon is „erdélyi áfonyaként”. Holott nem egészen az.

Tovább >>>

Ilyet még nem láttál: utasok helyett lopott tűzifa volt a buszban

A rendőrök az erdélyi Nagybánya kerülőútján állították meg a sofőrt, aki meglepetésükre nem utasokat, hanem lopott fát szállított, azzal pakolta tele a busz utasterét - írja a maszol.ro.

Tovább >>>

Durva mínuszban van a romániai faipar 2021-hez képest

Az év első kilenc hónapjában 21 százalékkal nőtt az autógyártás Romániában, azonban ez nem tudta kompenzálni más iparágak gyengélkedését. Augusztusban összességében 0,3 százalékkal csökkent a romániai ipar termelése a 2021-es szinthez képest, az év eleje óta pedig 1,2 százalékos a visszaesés.

Tovább >>>

Elfogadták Románia 2030-ig szóló országos erdőstratégiáját

Elfogadta szerdai ülésén a kormány a 2030-ig szóló országos erdőstratégiáról szóló határozatot - jelentette be a kabinet ülése után Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter. A tárcavezető közlése szerint az erdészeti ágazat középtávú közpolitikai irányvonalait rögzítő dokumentum szemléletváltást hoz a romániai erdőgazdálkodásban.

Tovább >>>

A tavalyinál több a tűzifa, de így is várólista van Maros megyében

A gáz és a fűtés árának drasztikus emelkedése miatt idén jelentősen megnőtt a Maros megye lakosságának tűzifa iránti igénye. Maros megyében az Erdészeti Igazgatóság 25 ezer köbméter fát bocsátott a vásárolni vágyók rendelkezésére, és ez a mennyiség az év végéig növekedni fog.

Tovább >>>

Digitalizálhatók a vadkárok? - tették fel a kérdést a székelyföldi agrárdigitalizációs tanácskozáson
Sajtóközlemény

Digitalizálhatók a vadkárok? - tették fel a kérdést a székelyföldi agrárdigitalizációs tanácskozáson

Hogyan képzelhető el a következő évtizedek mezőgazdasága a megemelkedett energiaárak tükrében? Miért nélkülözhetetlen a rendszeres és pontos adatgyűjtés a gazdálkodás során? Digitalizálhatók a vadkárok? Ehhez hasonló kérdéseket jártak körbe a csíkszeredai megyeházán megrendezett agrárszakmai tanácskozáson szeptember 24-én, melynek fókuszában a székelyföldi mezőgazdaság fejlesztési lehetőségei álltak.

Tovább >>>

Erdészeti gépeket árverez a Zalaerdő Zrt.

Valtra traktor Cranab daruval, Gremo forwarder, MTZ erőgép, John Deere vonszoló, Hilux terepjáró, hasítógép, és egyéb erdészeti gépek kerülnek kalapács alá a Zalaerdő Zrt.-nél. Mindezek mellett telkeket, maroklőfegyvereket és egyéb eszközöket is elárverez az állami erdőgazdaság.Tovább >>>

A Zselici Erdészet kerületvezető erdésze kapta a Somogyi Erdőkért aranygyűrű kitüntetést

A SEFAG Zrt. idén is elismerést adott át azoknak a kollégáinak, akik kimagasló munkát végeznek a somogyi erdőkért.Tovább >>>

Forwarder kalapács alatt - Erdészeti gépet árverez a Mecsekerdő Zrt.

A Mecsekerdő Zrt. egyfordulós, nyílt árverést hirdet, ami során egy Logset 6F Titan kihordó szerelvényt értékesítenek. Az akucióra szeptember 30-án, 10 órától várják a részvevőket Pécsett, a forwarder kikiáltási ára 25 millió forint (+áfa), a licitlépcső 100 ezer forint. Az erdészeti gépet Hetvehelyen, az Árpádtetői Erdészet raktáránál lehet megtekinteni előre egyeztetett időpontban.Tovább >>>

Megszűnik a Pilismaróti Erdészet, új helyre költözik a Visegrádi Erdészet

A Pilisi Parkerdő Zrt. új szervezeti struktúrában folytatja tovább az állami erdők kezelését a fővárosban és tágabb környezetében. A változások főként a Pilis és a Visegrádi-hegység erdészeteit érintik.Tovább >>>

<< < 2. / 4. oldal > >>