Keresési találatok erre a cimkére: Agrár Széchenyi Kártya Folyószámla Hitel

Miként enyhítik a változatos erdők a klímaváltozás hatásait? Videót készíthetünk a témában!

Videópályázatot hirdet a természetes erdők klímavédelemben betöltött szerepéről a WWF Magyarország - közölte a szervezet.

Tovább >>>

Ugrásszerűen megnövekedett idén a Soproni Egyetemre felvett diákok száma

Kimagasló eredménnyel zárult a Soproni Egyetemen a 2023-as általános felvételi eljárás.  

Tovább >>>

Új generáció a dobogón, Strúbel Bence ismét győzött – Ilyen volt a karádi STIHL Timbersports favágó verseny

Meglepő hibázások, fülledt meleg, feladott továbbjutás, kétszer is kieső versenyző, hibátlan bajnok és új generációs dobogósok. Röviden így lehetne összefoglalni a július 29-i, karádi STIHL Timbersports felkészülési versenyt, amit megkérdőjelezhetetlenül a 21 éves Strúbel Bence nyert meg - zsinórban a negyedik felnőtt megmérettetését. Mögötte a mindössze egy éve versenyző dányi Szabó Péter állhatott dobogóra, míg Andráska Zoltánnak is meglett a régóta áhított dobogós eredmény.

Tovább >>>

Ezzel a géppel valódi élmény lesz a kerti ágvágás

Ha a valaki egyszer használni kezdi, azonnal rájön, hogy a kert körüli munkák szinte elképzelhetetlenek lesznek a STIHL GTA 26 akkumulátoros ágvágó fűrész nélkül. Sokoldalúan használható, kényelmes, rugalmas és méretéhez képest rendkívül erős, mindezek mellett pedig könnyen karbantartható és rendkívül megbízható.

Tovább >>>

Dráma, feszültség, izgalom - Strúbel Bence nyerte a STIHL Timbersports emlékversenyt, de nem sokon múlt

Minden idők talán legizgalmasabb, legfordulatosabb küzdelme zajlott Mátraházán, a 2023-as STIHL Timbersports Martin Komárek Emlékversenyen, aminek komoly tétje volt. Itt derült ki ugyanis, hogy ki vehet részt a nemzetközi kvalifikációs tornán, ami akár egyéni világbajnoki szereplést is jelenthet nemzeti színekben.

Tovább >>>

Leginkább az erdő- és szántóterületek drágultak tavaly

Tavaly 19 százalékkal kevesebb tranzakció keretében 21 százalékkal kisebb termőföld-terület cserélt gazdát, mint egy évvel korábban, az árak emelkedése viszont továbbra is töretlen, 2022-ben 3,2 százalékkal nőtt az eladott termőföldek átlagos hektárára - derül ki a legfrissebb OTP Termőföld Értéktérképből, amely a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ingatlanforgalmi adatbázisát dolgozta fel.

Tovább >>>

Vigyázat, csalók! Hamisított STIHL termékeket hirdetnek

Az elmúlt időszakban egyre több felületen hirdetnek hamisított STIHL termékeket – hívja fel a figyelmet az Andreas STIHL Kft.

Tovább >>>

Már az első fordulóban az élre állt a Bakonyi Bogvágó Banda a keszegi fakitermelő versenyen

Idén visszatért a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság egyik legrégibb helyszíne is, hiszen 12. alkalommal zúghattak fel a motorfűrészek a Nógrád megyei Keszeg településen. A versenysorozat talán legjobb hangulatú regionális fordulóján nagy meglepetés nem történt, a tavalyi döntőn első tízben végző Bakonyi Bogvágó Banda már az első fordulóban az élre állt, és a délután folyamán még javítani is tudott, míg a vetélytársak rontottak a második körben.

Tovább >>>

Összegyűjtötték, majd elrejtették az agancsokat az erdőben

Befejezte a rendőrség a vizsgálatot az agancsokat gyűjtő férfiak ellen.

Tovább >>>

Illegálisan működő fatelepet zártak be

A faanyag kereskedelmét és szállítását ellenőrizték a sajóbábonyi járőrök és a Nébih Faanyagterméklánc-felügyelet szakemberei Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében a 26-os számú főúton, illetve a Pitypalatty-völgyben.

Tovább >>>

Tizennégy csapatból az Alba Berkenye bizonyult a legjobbnak a Parkerdő Kupán

Gödöllőn tartották meg a „legek” fakitermelő versenyét a 2023-as STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság negyedik regionális megmérettetéseként, hiszen egyértelműen a legizgalmasabb, a legtöbb induló csapattal zajló, legtöbb nézőt vonzó forduló zárult le június 3-án. A hagyományosan Parkerdő Kupaként is ismert versenyen végül a Bajna II - Vérteserdő Zrt. Alba Berkenye Kft. diadalmaskodott.

Tovább >>>

Hűvös, csapadékos idővel kezdődik a hét

A hét elején folytatódik a csapadékos, hűvös idő, de a hét második felében csökken a csapadékhajlam és több órára kisüt a nap – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Tovább >>>

„Ennél többre vagyunk képesek” – A jövőre koncentrál a magyar fakitermelő válogatott

Nem úgy sikerült a fakitermelő Világbajnokság a magyar válogatottnak, ahogy arra számítottak. Csapatban csak a 16. helyre értek oda, míg egyéniben a legjobb eredmény egy 8. hely lett a lánccserélés során. Az öt évnyi kihagyás végül éreztette a hatását Észtországban, de a megszerzett tapasztalat a jövőre nézve inkább lendületet adott a Dávid Gábor, Juhász István és Rittlinger Róbert hármasnak.

Tovább >>>

Csütörtökre és péntekre virradóra egyes helyeken fagy várható

Csütörtökre és péntekre virradó éjszaka az északi völgyek mellett az Alföld hidegre érzékeny helyein előfordulhat néhány helyen gyenge, 0, mínusz 1 fok közötti fagy - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán kedden.

Tovább >>>

Bozsó Zoltánék csak megszorongatni tudták a győztes gemenci fakitermelő csapatot (+KÉPEK)
Támogatott tartalom

Bozsó Zoltánék csak megszorongatni tudták a győztes gemenci fakitermelő csapatot (+KÉPEK)

2023-ban 10. alkalommal rendezték meg a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság dél-alföldi regionális versenyét. Ásotthalmon ezúttal 12 csapat ragadott fejszét és motorfűrészt. Az április 22-i, jubileumi alkalom kifejezetten éles versenyt hozott, a dobogósok között mindössze apróbb hibák döntöttek, és nagy volt a harc a legjobb ötbe kerülésért is. Idén ugyanis hat regionális versenyről öt-öt gárda juthat be a szeptemberi országos döntőbe.

Tovább >>>

<< < 3. / 76. oldal > >>