Keresési találatok erre a cimkére: agár

Több mint duplájára nőtt az erdők értéke az elmúlt 10 évben (Grafikon)

2010-től 2021-ig jelentősen nőtt a termőföld ára - legyen szó szőlőről, gyümölcsösről, szántóról, gyepről vagy erdőről. Utóbbi átlagosan 400 400 Ft-ról indult az előző évtizedben, és 914 900 Ft-ra emelkedett.

Tovább >>>

Összesen 167 trófeát állítottak ki a SEFAG Zrt. trófeaszemléjén
Sajtóközlemény

Összesen 167 trófeát állítottak ki a SEFAG Zrt. trófeaszemléjén

Nagy érdeklődés övezte a SEFAG Zrt. trófeaszemléjét, melyen összesen 167 trófeát láthattak a megjelentek.

Tovább >>>

Ilyen egy munkavédelmi oktatás a 6x6 Trans Kft.-nél

Becsehelyi központjában tartotta meg éves munkavédelmi oktatását a 6x6 Trans Kft.  volt megtartva - közölték hivatalos Facebook oldalunkon, ahol több fotót is megosztottak az eseményről.

Tovább >>>

Vas megyében a legerősebb trófea 14,93 kilogrammos volt 2022-ben

A megyei vadgazdálkodás seregszemléjén 19 vadászatra jogosult 135 trófeáját állították ki a Káld-Hidegkúti vadászház melletti területen. Majdnem a dupláját annak, mint a szép hagyomány indulásakor, és az érdeklődők száma is több volt az eddigieknél.

Tovább >>>

Romániában 243 medvét lőttek ki engedéllyel az utóbbi három évben

Romániában 2019 júliusa óta 243 veszélyesnek ítélt medvét lőttek ki, és 25-öt fogtak be és helyeztek át hatósági engedéllyel - derült ki a Környezetvédelmi, Vízügyi és Erdészeti Minisztérium honlapján közzétett táblázatokból.

Tovább >>>

Barna medvét rögzített egy vadkamera a Bükkben (+KÉP)

Barna medvét fotózott egy, a Bükk nyugati peremén kihelyezett vadkamera - osztotta meg a hírt közösségi oldalán a Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület kedden.

Tovább >>>

Trófeaszemlét tartanak Vas megyében

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. és az OMVK Vas Megyei Területi Szervezete gímszarvas trófeaszemlére várja az érdeklődőket 2022. október 14-én, pénteken.

Tovább >>>

Ne hagyd ki! - Kertigépek és kiegészítők őszi akciója az ANDL Kft.-nél
Támogatott tartalom

Ne hagyd ki! - Kertigépek és kiegészítők őszi akciója az ANDL Kft.-nél

Az ANDL őszi kertigép és kiegészítő akcióban mindent megtalálsz, amire a fű-, illetve faápoláshoz szükséged lehet. Sőt, még ennél is többet! Mi pontosan tudjuk, hogy mi kell a professzionális munkavégzéshez, ezért egy olyan Husqvarna, Gardena, Tielbürger, Remarc, Volpi és Aspen akciós válogatást állítottunk össze, melyben biztosan találsz néhány ütős ajánlatot!

Tovább >>>

A vándorló vízimadarak élőhelyvédelméről tanácskoznak Budapesten

2022. szeptember 27-30. között afrikai és eurázsiai nemzetek találkoznak Budapesten, hogy lépéseket tegyenek a vándorló vízimadarak élőhelyeik hatékonyabb védelme érdekében. Ez az első alkalom, hogy nemzetközi természetvédelmi egyezmény döntéshozó testületi ülésének Magyarország ad otthont.

Tovább >>>

Októberben trófeaszemlét tart a SEFAG Zrt.

A SEFAG Zrt. október közepén trófeaszemlét tart Lábod-Nagysallérban, melyre várnak minden érdeklődőt. 

Tovább >>>

Továbbra is az éves erdőgazdálkodási terv alapján végzi a munkát a Gyulaj Zrt.

A gáz egy bizonyos fogyasztási szint fölött drágább lesz, és a háborús helyzet miatt szállítási problémák is előfordulhatnak. Emiatt a tűzifa iránti igény megháromszorozódott, ráadásul hátartásonként 10 köbméterhez hatósági áron lehet hozzájutni. Mindezeket látva nem véletlen, hogy nagy a nyomás az erdőgazdaságokon. A Gyulaj Zrt. vezérigazgatója, Gőbölös Péter nyilatkozott a teol.hu Tolna megyei hírportalnak.

Tovább >>>

Rászorulóknak ajánlották fel a tűzifát a STIHL fakitermelő versenyén

Csaknem 30 köbméter hasított cser tűzifát szállíthatott el a Magyar Református Szeretetszolgálat a Bábolnai Gazdanapok helyszínéről, ahol a XX. STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság döntőjét rendezték meg szeptember 10-én. Az Andreas STIHL Kereskedelmi Kft. ugyanis rászorulóknak ajánlotta a két évtizedes múltra visszatekintő szakmai versenyen, 28 favágó csapat által feldolgozott faanyagot.

Tovább >>>

Pályázat fakitermelői munkák elvégzésére az Ipoly Erdő Zrt. Nyugat-Cserháti Erdészeténél

Az Ipoly Erdő Zrt.  Nyugat-Cserháti Erdészete pályázatot hirdet a 2022./2023. évi fakitermelői feladatainak elvégzésére. Tovább >>>

Pályázat fakitermelői munkák elvégzésére az Ipoly Erdő Zrt. Diósjenői Erdészeténél

Az Ipoly Erdő Zrt. Diósjenői Erdészete pályázatot hirdet a 2022. évi őszi fakitermelői feladatainak elvégzésére. Tovább >>>

Alkotói pályázat: Írj levelet Kittenberger Kálmánnak!

A Nimród Vadászújság 2022-ben első alkalommal írja ki a Sólyom-díjat, amely nevét a 110. évfolyamában járó lap neves publicistájáról, Kittenberger Kálmán levelezőtársáról, Láng Rudolfról kapta. Tovább >>>

<< < 6.9333333333333. / 55. oldal > >>