Bátonyterenyei erdész győzött az Egererdő Zrt. szakmai versenyén (+KÉPEK)

Gyérítésjelölés (1)Szép időben, baráti hangulatban zajlott az EGERERDŐ Zrt. Pétervásárai Erdészeténél a 2018. évi Év Erdésze háziverseny, amely során az erdészeti versenyszámokat a Váraszói-völgyben rendezték meg.

A megnyitó után a szakmai tesztsor kitöltése következett, amiben a mindennapi munkához szükséges jogszabályokkal kapcsolatos kérdések is szerepeltek. Az elméletet négy terepi versenyszám követte, melyben mindennapi gyakorlati feladatokat kellett a zöldruhás szakembereknek elvégezni (választékolás, trófeabírálat, fatérfogat becslés, gyérítésjelölés).

Gyérítésjelölés3

A feladatlapok javítása után kiderült, hogy egyéniben első helyezést ért el Bata László, a Bátonyterenyei Erdészet rakodókezelő erdésze, méghozzá majdnem 92 %-os teljesítménnyel. Második lett Földes Péter kerületvezető erdész a Felsőtárkányi Erdészettől, a harmadik díjat pedig Varga-Seres Gábor nyerte, aki szintén Felsőtárkányi Erdészet kollégája.

Csapatban a Felsőtárkányi Erdészet aratott győzelmet, a második díjat a Parádfürdői Erdészet kollégái szerezték meg, a harmadik csapat pedig a mátrafüredieké.

Erdészetek sorakozója

Az egyéni nyertes a pénzjutalom mellett továbbjutott az országos versenyre, amely az Országos Erdészeti Egyesület közelgő Vándorgyűlésével együtt Gyulán lesz. Az országos megmérettetés résztvevői az Év Erdésze címért versengenek, amely a szakmán belül hatalmas elismerésnek számít.

Felsőtárkányi, Pétervásárai és Egri Erdészet csapata

csapatmunka

Bátonyterenyei és Mátrafüredi Erdészet csapata másolata

Választékolás_2

Választékolás_

Választékolás

Trófeabírálat_2

Trófeabírálat (1)

Tesztírás közbenSzilvásváradi és Parádfürdői Erdészet kollegái

Gyülekező a Szalajka-háznál

Gyérítésjelölés2

Gyérítésjelölés (1)

(Egererdő Zrt. nyomán)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?