Folyamatosan szállítja a szociális tűzifát a rászorulóknak az Egererdő Zrt.

Szociális tűzifa szállítása - Fodor Géza fotója

Szociális tűzifa szállítása – Fodor Géza fotója

A 2011 óta sikeresen működő szociális tűzifa programban az EGERERDŐ Zrt. idén 72 térségi önkormányzat rászoruló családjának biztosít tűzifát – közölte az állami erdőgazdaság az Erdő-Mezőhöz is eljuttatott tájékoztatójában.

“Társaságunk még októberben felvette a kapcsolatot a nyertes önkormányzatokkal, hogy mihamarabb és minél gördülékenyebben ki tudjuk szolgálni az évről évre növekvő, jelenleg több mint 8000 köbméteres szociális tűzifa igényt. Az Egererdő Zrt. a térség hátrányos helyzetű településeit és lakosait ilyen módon is támogatja, hiszen a szociális tűzifát a piaci árnál kedvezőbben, nettó 15 ezer Ft/köbméteres áron szolgáltatja az önkormányzatoknak” – olvasható a társaság sajtóközleményében. Hozzátették: az önkormányzatok igényei a 10 köbmétertől a mintegy 500 köbméteres mennyiségig változnak.

Bükk tüzifa

“Ezen több ezer köbméteres megrendelés kiszállítása is igen nagy feladat, melynek szervezésében segítjük az önkormányzatokat fuvarozó vállalkozóink bevonásával. A sikeres együttműködés eredményeképpen a kiszállítások mintegy 70%-ban teljesültek, így már több mint 2800 rászoruló család töltheti meleg otthonban az ünnepeket” – írják a december 22-én kiadott közleményben.

4 milliárd forint szociális tűzifára

A Belügyminisztérium (BM) által meghirdetett pályázaton az 5000 fő alatti lakossal rendelkező önkormányzatok pályázhattak az idén 4 milliárd keretösszegre emelkedett támogatásra. A nyertes 2255 pályázó önkormányzatból mintegy 90%-a keménylombos tűzifát választotta a lágylombos tűzifa és a szén igénylés mellett. A nyertes önkormányzatok a BM rendelete alapján egy ellátott személyt legfeljebb 2 köbméter keménylombos tűzifával támogathatnak.

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?