Közjóléti híradó – Jótékony erdőgazdaságok, vadkamera, megújuló kilátók és kisvasutak, muzsikált az erdő… | Erdeiprogamok.hu

erdeiprogramok_logoEzen a héten is jelentkezünk közjóléti híradóval az Erdeiprogramok.hu honlapunk információiból szemezgetve, az élményekben gazdag magyar erdőkből. Ezúttal többek között egy fantasztikus erdei videóról, a kisvasutak fejlesztéséről, megújuló kilátóinkról, a Gördülő Zöldítő programról, a Muzsikál az Erdő programsorozatról, a kárpátaljai gyerekek táboroztatásáról és a kirepülő madarakról szóló bejegyzéseinket ajánljuk figyelmébe!

ERDEI PROGRAMOK TÁRSHONLAPUNKON >>>

 

Medvék, farkasok és szarvasok a bükkfa tövében – Videó egy erdő titkos hónapjairól
Farkasok, bocsával sétálgató medve, barkás őzbak, szarvasok, vaddisznók, rókák és borzok. Bruno D’Amicis és Umberto Esposito, két olasz filmes fantasztikus összeállítást készített az Appennin-hegység egyik pontjáról. A ForestBeat nevű csapat a kameráját egy bükk tövében állította fel, és egy éven keresztül mindent rögzítettek, ami a környékén történt.
Bővebben >>>

Több milliárd forintot fordít a kormány kisvasútfejlesztésre
Újraosztották a tavaly decemberben a kisvasutak turisztikai célú fejlesztésére jóváhagyott 10 milliárd forintot – hangsúlyozta Révész Máriusz, kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.
Bővebben >>>

Az erdő csodái tárultak fel az országot járó jurtában (+KÉPEK)
Ha le szeretném egyszerűsíteni, akkor azt írhatnám, hogy a sikeres környezeti neveléshez nem kell más, mint egy gyerekekkel, esetünkben óvodásokkal megtöltött jurta, némi anyagi támogatás, valamint a legfontosabb: lelkes, természet- és emberszerető szakemberek. Ennél persze valamivel bonyolultabb és összetettebb volt a feladat, amit a Kárpát-medencei Erdészek Vadászok Természetjárók Alapítvány magára vállalt, amikor úgy döntött, hogy egy országos programsorozat segítségével közelebb viszi az erdőt, az ott élő állatokat a legfiatalabb korosztályokhoz.
Bővebben >>>

medve_olasz_vadkamera

A zenével felemelhetjük a lelkünket – Muzsikált az erdő Galyatetőn is
20170707_163649Július 7-én Galyatetőre érkezett a Muzsikál az Erdő rendezvény, ahol a neves zenészek fellépése mellett ismeretterjesztő előadást hallgathattunk Turi Attila Ybl díjas építésztől és egy erdei sétán is részt vehettünk Szabó Lajos erdőmérnök vezetésével, aki egyben a programsorozat főszervezője is. A rövid ismeretterjesztő kirándulás témája a fenntarthatóság köré lett felépítve, és a jelenlévőket nem más kísérte az úton, mint Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök.
Bővebben >>>

Kárpátaljai gyermekek táboroztak a Hármashegyi Erdei Iskolában
A Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye állami tulajdonú erdeit kezelő Nyírerdő Zrt. 2017. július 17. és 21. között egy kárpátaljai gyermekcsoportot látott vendégül. 19 gyermek és 2 kísérő érkezett Beregszászról és Beregújfaluból. A gyerekek a Debrecen Megyei Jogú Város tulajdonában levő – az erdőgazdaság által üzemeltetett – Hármashegyi Erdei Iskolában laktak.
Bővebben >>>

Így épül a nagykanizsai kilátó (+légi felvétel)
A Zalaerdő Zrt. a napokban csodálatos drón felvételt osztott meg a napról napra szebbé váló nagykanizsai kilátóról. A csónakázó tó melletti építményen nemrégiben darus emelő segítségével dolgoztak, ami jól látható a videón is.
Bővebben >>>

Ismét várja a turistákat a Fancsikai kilátó
Az átmeneti lezárás véget ért, ismét látogatható a Debreceni Erdőspusztán levő Fancsikai kilátó – tájékoztatja a kirándulókat a Nyírerdő Zrt.
Bővebben >>>

Megújul a szabadidő komplexum a nyíregyházi Sóstói-erdőben
A Nyírerdő Zrt. saját forrásból megújítja a nyíregyházi Sóstói-erdőben a népszerű szabadidő komplexumot, amely kedvelt kikapcsolódási helye a városlakóknak.
Bővebben >>>

nyiregyhaza-sostoi-erdo-avagy-mak-vagy-makk-14767

Kirepültek a fészekből a pilismaróti rétisas fiókák
Ez év tavaszán örvendetes dolog történt a Pilisi Parkerdő Zrt. Pilismaróti Erdészetének területén: rétisaspár rakott fészket egy, a Dunától néhány kilométerre fekvő, háborítatlan völgyben. Most pedig örömmel adhatunk hírt arról, hogy a sikeres fészkelést követően kirepültek a kiköltött rétisas fiókák.
Bővebben >>>

Figyeljünk az utakon, kirepülnek a kis fehér gólyák!
Elkezdődött az idei kis fehér gólyák kirepülési időszaka, azonban az első szárnycsapások nem mindenkinek sikerülnek zökkenőmentesen. Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság felhívása szerint ilyenkor következik be a legtöbb sérülés, így érdemes jobban odafigyelni az utak mellett bóklászó, szárnypróbálgató gólyákra.
Bővebben >>>

Parlagi sas fiókák kaptak jeladót a Dévaványai-Ecsegi puszták területén
„A napokban öt parlagi sasra került műholdas jeladó a Körös-Maros Nemzeti Park Dévaványai-Ecsegi puszták részterületén. A jeladókat fiókákra szereltük fel úgy, hogy egy fészekből csak egy fiókát választottunk, így a jelölt madarak öt különböző fészekből kerültek ki. A műholdas jeladók napelemesek, folyamatos tápellátásukat tehát a napenergia biztosítja” – tájékoztat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság.
Bővebben >>>

Elhagyják a fészket a gemenci fekete gólya fiókák (+Videó)
Nemsokára végleg elhagyják a családi fészket Tóbiás és Sára fiókái. A három kamasz fekete gólya közül a legbátrabb 2017. július 10-én repült ki először a fészekből testvérei legnagyobb csodálatára. Azóta mindhárman kirepülnek, de még vissza-visszatérnek a fészekbe, hiszen a tojó egyre ritkábban, de még eteti őket. A Gemenc Zrt. webkamerás élő közvetítésén keresztül még néhány napig megfigyelhető a kifejlett példányokétól eltérően még sárga csőrű, fiatal fekete gólyák önállósodása.
Bővebben >>>

fekete_golya_1

Újabb természetvédelmi fejlesztések indulnak a Mura-vidéken
A kormány több mint 60 milliárd forintot fordít közvetlen természetvédelmi célú fejlesztésekre a 2014-2020-as uniós pénzügyi időszakban – közölte a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért felelős helyettes államtitkára szerdán Letenyén, a Duna Transznacionális Együttműködési Program keretében megvalósuló EU-s Interreg “coop MDD” projekt nyitórendezvényén.
Bővebben >>>

A nyírszőlősi gyermekvédelmi központot támogatta a Nyírerdő Zrt.
A Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ a napokban segítségért fordult a Nyírerdő Zrt.-hez. A szervezet Nyírszőlősön egy lakásotthont működtet, ahol fiatalkorú édesanyák nevelik gyermekeiket. A kicsik számára szerettek volna udvari eszközöket kialakítani, de az anyagi lehetőségeik végesek. Az állami erdőgazdaság egy hinta és egy homokozó beszerzését támogatta, 100 ezer forint értékben.
Bővebben >>>

Kerékpárral a somogyi erdőkben – Adomány a kaposvári gyermekotthonnak
Kerékpárokat adományozott a kaposvári nyár utcai Gyermek- és Utógondozó Otthon gyermekei részére a Sefag Zrt.
Bővebben >>>

Kezdődik a nyári meteorszezon – Égi jelenségek július második felében
A hónap második felében egyre később kel a Hold, így zavaró fényétől mentes, sötét éjszakák várnak ránk – írja a National Geographic Magyarország.
Bővebben >>>

Augusztus közepéig útlezárás várható a kisújbányai bekötőúton
A Mecsekerdő Zrt. tájékoztatása szerint a kisújbányai bekötőút Lackeri pihenő és Cigányhegyi elágazás közötti szakasza útépítési munkálatok miatt 2017. július 24-től 2017. augusztus 14-ig teljes szélességben le lesz zárva a forgalom elől.
Bővebben >>>

natura2000_erdo

Akadálymentesítenék a turisztikai látnivalókat
Közösen lép majd fel a jövőben a Magyar Utazási Irodák Szövetsége és a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége a turisztikai szolgáltatások, látnivalók akadálymentesítéséért – jelentette be sajtótájékoztatóján a két szövetség elnöke – írja a 24.hu.
Bővebben >>>

Bevállalod? 24 órás túra a Börzsönyben
Az idén 20 éves Duna-Ipoly Nemzeti Park új, 24 órás túrát szervez a Börzsöny szívébe. A terület történetét és természeti értékeit egyaránt ismerő túravezetők elvezetnek a hegységben századokon át élő emberek emlékeihez.
Bővebben >>>

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu – Erdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?