A szociális tűzifa nagy részét már karácsony előtt leszállította a Gyulaj Zrt.

gyulaj_zrtÚjabb állami erdőgazdaságtól érkezett sajtóközlemény az Erdő-Mezőhöz a szociális tűzifaprogram teljesítéséről, ezúttal a Gyulaj Zrt. számol be a feladat elvégzéséről. Az erdészeti részvénytársaság ebben a fűtési szezonban 4318 köbméter tűzifát juttatott el Tolna és Fejér megyében az arra rászorulóknak az érintett önkormányzatain keresztül.

A programban sikeresen pályázó 61 térségi önkormányzat a Gyulaj Zrt.-től vásárolt tűzifa jelentős részét még karácsony előtt megkapta.

“A szokatlanul hosszú és hideg tél folyamán kiürült fáskamrák tüzelőanyagának pótlásában az állami erdőgazdaság jelentős szerepet vállalt, hiszen éves tűzifa termelésének több mint 11 %-a szociális célra lett felhasználva. A száraz, hideg időjárás segítette munkánkat, így a faanyag szállítása folyamatosan és zökkenőmentesen zajlott” – olvasható a Gyulaj Zrt. közleményében.

A tájékoztatóban hangsúlyozzák, hogy “a Gyulaj Zrt. a többi állami erdészeti részvénytársasággal együtt évről-évre kiemelt feladatként kezeli a kormány által meghirdetett és finanszírozott szociális tűzifa programot, amely komoly segítséget nyújt a rászoruló embereknek”.

Tűzifa sarang

Szociális tűzifaprogram – határidőre teljesítve

Az Erdő-Mező korábban már beszámolt arról, hogy az Ipoly Erdő Zrt. Nógrád és Pest megyében 93 önkormányzattal kötött értékesítési szerződést, amelyeket már teljesített is. A Vértesi Erdő Zrt. Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron és Fejér megyében összesen 1600 tonna szociális tűzifát szállított ki az önkormányzatoknak. Ugyancsak ebben a szezonban 5730 köbméter tűzifát igényeltek a Zalaerdő Zrt.-től, míg a SEFAG Zrt. több mint 10 600 köbméter mennyiségben adott el tüzelőt a programban. Legutóbbi cikkünkben arról számoltunk be, hogy az Északerdő Zrt. és a Nyírerdő Zrt. együtt összesen majdnem 50 000 köbméter szociális tűzifát szállított le az önkormányzatoknak.

Kapcsolódó cikk:
Így szállították a szociális tűzifát az Erdő-Mező olvasói (KÉPEK)

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?