Közjóléti híradó – Megújuló erdei vasutak, hullott agancs, Északerdő közjóléti térkép, hóvirágok… | Erdeiprogamok.hu

erdeiprogramok_logoEzen a héten is jelentkezünk közjóléti híradóval az Erdeiprogramok.hu honlapunk információiból szemezgetve, az élményekben gazdag magyar erdőkből. Ezúttal többek között a 10 milliárd forintból megújuló erdei kisvasutakról, az Északerdő Zrt. közjóléti térképéről, a Vadex Zrt. “év fajai” rajzpályázatáról, a hullott agancsok gyűjtéséről, a SEFAG Zrt. rendhagyó természetismereti óráiról szóló bejegyzéseinket ajánljuk figyelmébe!

ERDEI PROGRAMOK TÁRSHONLAPUNKON >>>

Erdőlátogatási tilalmak listája az Erdeiprogramok.hu társoldalunkon >>>

10 milliárd forintból újulnak meg az erdei kisvasutak
A Kárpát-medencei Kisvasutak budapesti találkozóján derűlátóan szóltak a kisvasutak jövőjéről: az első lépcsőben a Lillafüredi Állami Erdei Vasút, a Mátravasút, a királyréti és a kemencei kisvasút, továbbá a Zsuzsi Erdei Vasút újulhat meg.
Bővebben>>>

Térkép segíti a kirándulókat az Északerdő Zrt. területén
A Borsod-Abaúj-Zemplén megye állami erdőterületeinek többségén gazdálkodó ÉSZAKERDŐ Zrt. egy térképen foglalta össze közjóléti szolgáltatásait.
Bővebben>>>

eszakerdo-terkep

Rajzold le a 2017-es év állatait, növényeit és gombáját
A VADEX Mezőföldi Zrt. “Az év fajai 2017-ben Magyarországon” címmel rajzpályázatot hirdet óvodások és általános iskolások számára. Az alkotásokat április 10-éig várják!
Bővebben>>>

Lopásnak számít, tilos agancsot gyűjteni az erdőben!
A gímszarvasok a bikák korának függvényében februárban és márciusban hullatják agancsukat. Jogilag a hullott agancs a vadászatra jogosult szervezetek tulajdona. Ennek megfelelően az elhullajtott agancs gyűjtésére csak a helyileg illetékes vadgazdálkodó írásbeli engedélyével nyílik lehetőség.
Bővebben>>>

Gímtrófea, borzkoponya – Rendhagyó természetismereti órák a SEFAG Zrt.-vel
Február elsején délután ismét rendhagyó természetismeret órát tartott Éder Lilla a SEFAG Zrt. munkatársa a Somogy megyei Duráczky EGYMI 6. osztályában. A 14 fős logopédiai osztályban az erdők élővilága, az erdőben élő vad élete volt a téma.
Bővebben>>>

Hóvirágok nyomában hazánk erdeiben – Programot ajánlunk!
A közönségszavazás alapján idén a hóvirág megelőzve a mocsári gólyahírt és a turbánliliomot, elnyerte az Év Vadvirága 2017 címet. A tavasz első hírnöke februárban és márciusban bújik elő a hó borította erdei tájakon, így ez alkalomból szervezett túrák segítségével is felkutathatjuk lelőhelyeit.
Bővebben>>>

parkerdo_2_hovirag

Hószállingózás, de némi napsütés is vár ránk a hétvégén – Erdei programokat ajánlunk
A hétvégén gyenge hószállingózással tarkított felhős időre kell számítanunk, azonban hosszabb időkre már a nap is ki fog sütni. Az enyhébb időjárás ellenére azonban nem szabad elfelejteni, hogy az erdei utak, ösvények még csúszósak lehetnek! Február második hétvégéje sem telhet el erdei programok nélkül: madárgyűrűzésen, téli túrán, farsangi és Valentin napi kisvasutas eseményen is részt vehetünk. Irány az élményekben gazdag magyar erdők!
Bővebben>>>

Megnyílt a FeHoVa – Vadászkutya bemutató is lesz pénteken
Február 9-én, csütörtökön megnyílt a 24. FeHoVa Fegyver, Horgászat és Vadászat Nemzetközi Kiállítás. Már a rendezvény első napján rengeteg érdeklődő látogatott el a budapesti Hungexpo területére, ahol az Erdeiprogramok.hu az Erdő-Mező Online-nal közös standon várja az érdeklődőket. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt érdekességeket tartogattunk és tartogatunk a következő három napban is.
Bővebben>>>

Megújul a szarvasi Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
Több mint háromszázmillió forint európai uniós forrásból újulhat meg a szarvasi Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark – jelentette be Dr. Rácz András, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért felelős helyettes államtitkára hétfőn, Szarvason.
Bővebben>>>

Húsz százalékos kedvezménnyel vonatozhatnak a természetjárók
A MÁV-START és a GYSEV februártól 20 százalékos utazási kedvezményt biztosít a Magyar Természetjárók Szövetsége érvényes klubkártyával rendelkező tagjai részére.
Bővebben>>>

erdolatogatasi_tilalom

Nyírerdő Zrt.: Miért vad a vadalma? meseíró pályázat
A Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából „Miért vad a vadalma?” címmel meseíró pályázatot hirdet Nyíregyháza és 20 km-es körzetének általános iskolásai számára.
Bővebben>>>

Közel egymilliárdos beruházásból új látogatóközpont épül a Kis-Balatonnál
Csaknem egymilliárd forintból, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság eddigi legnagyobb beruházásaként épül látogatóközpont a Kis-Balatonnál, Fenékpusztán, ahol felújítják Fekete István emlékhelyét is.
Bővebben>>>

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.huErdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?