Közjóléti híradó – Zúzmarás Dobogókő, legnépszerűbb erdei programok, ingyenes társasjáték a madárvilágról… | Erdeiprogamok.hu

erdeiprogramok_logoEzen a héten is jelentkezünk közjóléti híradóval az Erdeiprogramok.hu honlapunk információiból szemezgetve, az élményekben gazdag magyar erdőkből. Ezúttal többek között a legnépszerűbb erdei programokról, a városokba beköltöző vadfajokról, egy ingyenesen letölthető társasjátékról, a nagy szarvasbogárról, a Balaton fejlesztéséről szóló bejegyzéseinket ajánljuk figyelmébe! Mindezek mellett drónvideót is láthat a zúzmarás Dobogókőről.

ERDEI PROGRAMOK TÁRSHONLAPUNKON >>>

Erdőlátogatási tilalmak listája az Erdeiprogramok.hu társoldalunkon >>>

Fantasztikus madártávlatból a fehérbe öltözött Dobogókő (Videó)
Az elmúlt napokban az ország legtöbb erdeje fehérbe öltözött a zúzmarától. Csodálatos, karácsonyi hangulatot áraszt a természet komolyabb havazás nélkül is. Nincs ez másként a Pilisben sem. Tóth Krisztián szerkesztőségünkhöz eljuttatott gyönyörű légi felvételén egészen káprázatos az erdő Dobogókőn. Bár a két ünnep között felmelegedés jön, mindenképpen érdemes rövid kirándulásokat tenni a természetben.
Bővebben >>>

Ezek voltak a legnépszerűbb erdei programok 2016-ban
Honlapunk márciusi elindulása óta sok tízezer erdőjárónak, természetszeretőnek tudtunk erdei programokat ajánlani, amelyek közül voltak kiemelkedő népszerűségű események is. Megnéztük, hogy melyek voltak olvasóink kedvenc programjai.
Bővebben >>>

dobogoko_zuzmara

Városi vadvilág – Újabb érdekes téma a Mindenki Akadémiája műsorban (VIDEÓ)
Vaddisznók a kertben, nyestek a padláson, rókák az utcákon. Egyre többször találkozunk lakott területen erdei vadfajokkal, és egyre több erről szóló hírt is olvashatunk a médiában. A városiasodás, vagyis az urbanizáció nem új keletű dolog, ám napjainkban egyre látványosabbá válik. Erről a témáról beszélt a közmédia Mindenki Akadémiája című műsorában Heltai Miklós, a Szent István Egyetem Vadvilág Megőrzési Intézetének egyetemi docense.
Bővebben >>>

Ingyenesen letölthető társasjáték népszerűsíti a madárvilágot
A Zöld SzékelyFöld Egyesület Hangyasuli programja részeként immár több mint ezer oldal ingyenesen letölthető digitális tananyagot tett közzé a www.zoldszekely.ro oldalon. A cél, hogy minél több szakmai anyagot elérhetővé tegyünk tanárok, diákok, érdeklődők számára, hiszen mentalitásváltásra csak akkor kerülhet sor, ha minél többen gondolkodnak, cselekszenek másként.
Bővebben >>>

madar_tarsas

A nagy szarvasbogár lett az év rovara 2017-ben
Az év rovara 2017-ben az internetes szavazás végeredményeként a nagy szarvasbogár (Lucanus cervus) lett.
Bővebben >>>

Városból a tanyára, összhangban a természettel
Ahogy a két méltóságteljes nóniusszal húzott hintójukkal, századfordulós polgári öltözetben végigvonulnak a városon, sokan vágynak életformájukra, bele sem gondolva abba, hogy e szép megjelenés mögött milyen sok munka és lemondás van. Lovas Tibor és Kárpáti Noémi azonban a régimódi sétakocsikázás és városismertetés mellett a természet összhangját is megmutatják vendégeiknek, méghozzá hitelesen, hiszen a városon kívül lévő birtokukon maguk is ebben a szellemiségben élnek.
Bővebben >>>

lovas_gyula_2

Több mint 300 milliárd forint jut a Balaton körüli fejlesztésekre
A karácsony után megjelent kormányhatározat szerint 365,4 milliárd forintot terveznek fordítani a 2020-ig tartó fejlesztési ciklusban a balatoni fejlesztésekre magyar és uniós forrásokból – derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.
Bővebben >>>

Megható ajándékot kaptak a Pilisi Parkerdő erdészei
Leventét és Zalánt egy nyári bejegyzésünkből már megismerhették az Erdő-Mező Online és az Erdeiprogramok.hu olvasói, hiszen augusztusban beszámoltunk arról, hogy az autista és PDD-NOS-sal élő fiúk hatalmas élményt kaptak a Pilisi Parkerdő Zrt.-től, amikor az állami erdőgazdaság erdészei egészen más oldalukról mutatták be a gyerekeknek a pilisi erdőket.
Bővebben >>>

zalan_pprt

Aranysakál, róka, farkas – Januárban Ragadozók napja a Budakeszi Vadasparkban
A Budakeszi Vadaspark 2017 első kiemelt programját a ragadozóknak szenteli. A Ragadozók napja hagyományosan egy faj köré szerveződik: tavaly a hiúzt mutatták be, 2017. január 7-én pedig a kutyafélék képviselőiről, az aranysakálról, a rókáról, a nyestkutyáról és a farkasról esik majd szó.
Bővebben >>>

A két ünnep között is jár a Mátravasút Gyöngyös és Mátrafüred között
Ha a Karácsony és a Szilveszter közötti időszakot valaki a Mátrában szeretné tölteni, és szívesen túrázna az év végén, annak jó hírünk van, ugyanis 2016. december 27. és 31. között az Egererdő Zrt. erdei vasútja naponta három járattal közlekedik Gyöngyös és Mátrafüred között. A Mátravasút ünnepi menetrendje alább!
Bővebben >>>

matravasut_tel

Év végi menetrend a Gyermekvasúton
A téli szünetben is várja utasait a budapesti Gyermekvasút. A vonatok követési ideje 60 perc marad, csupán az üzemidő módosul. Megmutatjuk, mikor vonatozhatunk a Budapest-környéki erdőkben.
Bővebben >>>

Erdészek és vadászok is segítettek a rászorulóknak az ünnepek előtt
Az erdőben dolgozók – erdészek, fakitermelők, vadgazdálkodók, vadászok – minden évben segítenek a nehéz helyzetben lévő embertársaikon. Karácsony előtt országszerte sok helyen szoktak vadételt osztani a zöldruhások, vagy egyéb módon szebbé tenni az ünnepeket. Természetesen 2016-ban is több követendő példát tudunk bemutatni. A Vadex Mezőföldi Zrt. például vadhúst adományozott a rászorulóknak, míg a Somogyi Vadászhölgyek Klubja ajándékdobozokat készített hátrányos helyzetű gyerekeknek.
Bővebben >>>

jotekonysag_diana_somogy

Hamarosan vízibivaly és szürkemarha is érkezik a Hatvani Vadasparkba
Új jövevényekkel gyarapodott a Hatvani Vadaspark: a napokban hat csüngőhasú kismalac születése örvendeztette meg az oda látogatókat, akik immár több mint tíz hektáron ismerkedhetnek meg a hazánkban honos nagy- és kisállatokkal.
Bővebben >>>

Több mint húszezren utaztak a Diósgyőri Mikulásvonaton
Az erdei vasút szinte teljes kapacitását kihasználva közlekedett idén a Diósgyőri Mikulásvonat. November 25. és december 18. között az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútjának szerelvényei szállították a gyerekeket a Palotaszálló mögött kialakított lillafüredi mesebirodalomba, ahol a Diósgyőrért Közhasznú Alapítvány szervezésében egy interaktív mesejáték várta a kicsiket.
Bővebben >>>

mikulasvonat_ji

Gyönyörű a befagyott Hortobágy-Berettyó (KÉPEK)
A hideg időjárás miatt elkezdett teljesen befagyni az Alföld egyik legjellegzetesebb folyója, a Hortobágy-Berettyó. Néhol már öt centiméter vastagságú a jég. A fagyos táj gyönyörű, erről árulkodik a MTI két fotója is, amelyek a Hortobágy-Berettyó folyó a Békés megyei Ecsegfalva közeli szakasza látható.
Bővebben >>>

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.huErdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?