Közjóléti híradó – Erdőlátogatási korlátozások a Bakonyban, madárgyűrűzés, szemetelés az erdőben… | Erdeiprogamok.hu

erdeiprogramok_logoEzen a héten is jelentkezünk közjóléti híradóval az Erdeiprogramok.hu honlapunk információiból szemezgetve, az élményekben gazdag magyar erdőkből. Ezúttal többek között egy pilisszentiváni madárgyűrűzési bemutatóról, a bakonyi erdőlátogatási korlátozásokról, a veszettségmentesítési kampányról, az Északerdő Zrt. erdészeti erdei iskoláinak sikeres évéről, a madáretetésről szóló bejegyzéseinket ajánljuk figyelmébe!

ERDEI PROGRAMOK TÁRSHONLAPUNKON >>>

Erdőlátogatási tilalmak listája az Erdeiprogramok.hu társoldalunkon >>>

Őszapót és fenyves cinegét is gyűrűztünk Pilisszentivánon (+KÉPEK)
A fővároshoz közeli Pilisszentiván határában egy viszonylag kevesek által ismert tavacska rejtőzik. Ide, a Jági-tó partjára csábítja hónapról hónapra az érdeklődőket madárgyűrűzési bemutatókra a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Pilisi Len Látogatóközpontja. A novemberi alkalomra az Erdeiprogramok.hu is bejelentkezett, hogy kedvcsináló cikkel felkeltsük olvasóink figyelmét a könnyed, de annál érdekesebb szombat délelőtti programra.
Bővebben >>>

Káprázatosan szépek a hazai hegytetők ma reggel (KÉPEK)
Bár sokfelé ködös, párás reggelre ébredhettünk, a fehér fátyol felett igazi napsütés, csodálatos idő van. Megnéztük az Időkép.hu webkameráit, és most megmutatjuk a legszebb helyeket, ahol akár a hétvégén is mindenkit várnak az élményekben gazdag erdők. Prédikálószék, Sümeg, Pécs, Nagy-Hideg-hegy, Kékestető, és további gyönyörű tájak. Ezeket a képeket érdemes végignézni!
Bővebben >>>

madargyuruzes_jagito_32

A tél folyamán erdőlátogatási korlátozások lesznek a Bakonyban
A Bakonyerdő Zrt. felhívja a kirándulók, túrázók figyelmét arra, hogy társas vadászat miatt az alábbi táblázatban található időpontokban az adott területeket lezárják. A 2016/2017-es vadászati szezonban is számos helyen lehet majd társas vadászatra számítani. Az állami erdőgazdaság kéri, hogy a balesetek és kellemetlenségek elkerülése végett az adott napokon ne tartózkodjanak a megjelölt területeken.
Bővebben >>>

Erdőlátogatási korlátozások a Kelet-Bakonyban
A január közepéig tartó időszakban zajlanak a hajtó- és terelővadászatok a VERGA Zrt. kezelésében lévő vadászterületeken. Ezek igen fontos részét képezik a természetvédelmi, gazdálkodási és szakmai szempontok szerint készített üzemtervekben előírt állományszabályozásnak. A VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. ezért erdőlátogatási korlátozást rendel el a 2009. évi XXXVII. az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló törvény 94. § (1) bekezdés a) pontja értelmében a Zirci Erdészet és a Királyszállási Erdészet területén.
Bővebben >>>

Idén is több ezer gyermeknek nyújtottak élményt az Északerdő erdészeti erdei iskolái
Az Országos Erdészeti Egyesület alapításának 150. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen, az Országházban vette át pénteken az Északerdő Zrt. minősítést szerzett erdészeti erdei iskoláinak oklevelét dr. Sárhegyi Zoltán, az erdőgazdaság felügyelő bizottságának elnöke és Rencsiné Ágh Márta, a humánpolitikai osztály vezetője.
Bővebben >>>

parlamenti-unnepseg

Ismét a pilismaróti erdész segítségével mentettek turistát a Vadálló-köveknél
Igazi kirándulóidő volt vasárnap, így sokan mozdultak ki a természetbe – főként a Budai-hegyekbe, és a Pilis-Visegrádi-hegységbe. Ezt a hétvégét azonban egy baleset árnyékolta be, ismét a Vadálló-kövekhez riasztották a Magyar Barlangi Mentőszolgálat embereit vasárnap délután, 14 órakor.
Bővebben >>>

Kreativitással és szemléletformálással az erdei szeméthegyek ellen
Lépten-nyomon úszunk a szemétben. Az erdőben, az út mentén szemétszigetekbe botlunk, és nem lehet minden métert rendőrrel, közterület felügyelővel vagy kamerával figyeltetni, sőt, a jó példa sem mindig elég meggyőző. Ezért fontosak a jópofa, meglepő, mégis szemléletformáló megoldások is.
Bővebben >>>

Így etesd a madaraid! – Adható és veszélyes eleségek listája
A Mályi Természetvédelmi Egyesület egy nagyon hasznos összeállítást tett közzé néhány hete, amely segít eligazodni a sok helyes és helytelen információ között. A nem megfelelő táplálék ugyanis könnyen a madarak vesztét okozzák. Ne tegyünk a madáretetőbe kenyeret, sós mogyorót vagy csontkukacot, helyette inkább etessünk napraforgó maggal, dióval, cinkegolyóval vagy akár főtt rizzsel. Az alábbi kis táblázat minden madárbarát számára nagy segítség lesz!
Bővebben >>>

predikaloszek_1215

Ne habozz! – Ha veszett állatot talál, hívja a NÉBIH Zöld számát! (+VIDEÓ)
A veszettséggel kapcsolatos tudnivalókat bemutató figyelemfelhívó kampányt indított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló program célja, hogy bővítse a lakosság betegséggel kapcsolatos ismereteit. Az információkat változatos eszközökkel, többek között szórólapokon, a közösségi médiában közzétett reklámfilmmel és informatív weblapon is terjeszti a hivatal.
Bővebben >>>

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.huErdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?