Közjóléti híradó – Felavatták a Prédikálószéki-kilátót, bakonyi túraajánló, megújul a Duna-Dráva Nemzeti Park… | Erdeiprogamok.hu

erdeiprogramok_logoEzen a héten is jelentkezünk közjóléti híradóval az Erdeiprogramok.hu honlapunk információiból szemezgetve. Ezúttal többek között a Prédikálószéki-kilátó átadásáról, a bakonyi Római-fürdő kirándulóhelyről, a Duna-Dráva Nemzeti Parkban kezdődő munkálatokról, egy különleges állathang-utánzó pályázatról szóló cikkeinket ajánljuk figyelmébe!

ERDEI PROGRAMOK TÁRSHONLAPUNKON >>>

Erdőlátogatási tilalmak listája az Erdeiprogramok.hu társoldalunkon >>>

Új szemszögből látható a Dunakanyar – Kilátót adtak át a kirándulóknak a Prédikálószéken
A Pilisi Parkerdő Zrt. a Prédikálószéken, a Visegrádi-hegység 639 méter magas csúcsán adta át és nyitotta meg legújabb kilátóját a természetjáró társadalom előtt. A 12 méteres létesítmény még tovább növelheti a közismert kirándulóhely vonzerejét, egyben tovább bővíti a Pilisi Parkerdő Zrt. közjóléti és turisztikai beruházásainak sorát.
Bővebben >>>

Káprázatos légi felvételen az új Prédikálószéki-kilátó (VIDEÓ)
Az Erdeiprogramok.hu oldalunkon már beszámoltunk arról, hogy szombaton nagy érdeklődés mellett átadták a beton alapon álló, 12 méter magas, 70 négyzetméter alapterületű, három szintes, fából készült Prédikálószéki-kilátót. Az építményről csodálatos kilátás nyílik a Dunakanyarra, így szinte biztos, hogy a Pilis és a Visegrádi-hegység egyik legnépszerűbb kirándulópontja lesz az eddig is szívesen látogatott terület. Az Erdeiprogramok.hu Tóth Krisztiántól kapott különleges légi felvételeket, így most megmutatjuk, hogyan néz ki a magasból a Pilisi Parkerdő Zrt. által megálmodott és létrehozott új Prédikálószéki-kilátó.
Bővebben >>>

predikaloszeki_kilato_avato_1

Az Országos Kéktúra egyik bakonyi gyöngyszeme: Római-fürdő Bakonynánán (+KÉPEK)
Hazánk egyik legszebb, legváltozatosabb területe a Bakony, így nem véletlen, hogy a bakancsos turisták kedvelt kirándulóhelyei közé tartozik. A Zirchez közeli Bakonynána ennek a csodálatos vidéknek az ékszerdoboza, méghozzá az év minden időszakában. A tél bármely hazai erdőben feledhetetlen, tavasszal a természet újjászületésében gyönyörködhetünk, nyáron akár a balatoni nyaralásunkat is kiegészíthetjük egy-egy túrával, főleg, ha hűvösebb az idő. Az ősz pedig a legcsodálatosabb színkavalkáddal vár bennünket a Gaja-patak mentén, amikor a sárga levelek mindent elborítanak.
Bővebben >>>

Megújulnak a tanösvények, madármegfigyelők és új fogadóépület épül a Duna-Dráva Nemzeti Parkban
Több mint háromszázmillió forintos projekt keretében bővíti és korszerűsíti a Natura 2000 területek bemutató helyeit és új sétányt is épít a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága(DDNPI). A projekttel a nemzeti park nyolc tájegységének negyvenkét helyszínén található Natura 2000 terület hálózatát mutatja be és népszerűsíti emelt színvonalon. A fejlesztésekre 337 millió forintot fordítanak a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program támogatásával – írta honlapján a DDNPI.
Bővebben >>>

A Római-fürdő Bakonynána közelében

A Római-fürdő Bakonynána közelében

Utánozd a vadon élő állatok hangját! – Pályázatot hirdet a Duna-Ipoly Nemzeti Park
A XVI. Tatai Vadlúd Sokadalom alkalmából a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága más szervezetekkel közösen állathang utánzó pályázatot hirdet. Bármely Kárpát-medencében vadon élő állat hangja szóba jöhet, szóval csivitelésre, kvarkogásra, brekegésre, morgásra fel!
Bővebben >>>

Nagyon különleges szarvasok érkeztek a Budakeszi Vadasparkba
Igazi örömhír, hogy a Budakeszi Vadasparkban mostantól Dybowski-szikaszarvasokat is lehet látni. A rendkívül ritka állat ugyanis a hazai vadonban szabadon egyáltalán nem található, annak idején is csak betelepítés útján jelent meg Magyarországon.
Bővebben >>>

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.huErdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?