Közjóléti híradó – Megújult turistaház az Aggteleki-karszton, Muzsikál az erdő, Országos Kéktúra a Magyar Értéktárban… | Erdeiprogamok.hu

kektura_1Ezen a héten is jelentkezünk közjóléti híradóval az Erdeiprogramok.hu honlapunk információiból szemezgetve. Ezúttal többek között a szelcepusztai megújult turistaházról, a Muzsikál az erdő programsorozatról, a X. Trófea Vadgasztronómiai Fesztiválról, és a remeteszőlősi mezítlábas tanösvényről szóló cikkeinket ajánljuk figyelmébe!

ERDEI PROGRAMOK TÁRSHONLAPUNKON >>>

Találjuk meg együtt a valódi értékeket – Idén a határokon át is Muzsikál az erdő
Június 20-án a Magyar Állami Operaház Vörös Szalonjában tartotta a 2016. évi sajtótájékoztatóját a Muzsikál az Erdő Alapítvány, melyen az Erdeiprogramok.hu is részt vett.
Bővebben >>>

Az Országos Kéktúra és a tiszavirágzás is bekerült a Magyar Értéktárba – A Kéktúra új honlapot is kapott
A Hungarikum Bizottság pénteki, kisvárdai ülését követően bekerült a Magyar Értéktár tételei közé a magyar pásztor- és vadászkutya fajták, az egri bikavér, a tiszai halászlé, a Mihalkó-féle hortobágyi pásztorkalap, a mirelittermékek, a tiszavirág és a tiszavirágzás, a dobostorta, valamint az Országos Kék Túra.
Bővebben >>>

muzsikal_az_erdo_3

Idén is hatalmas siker volt a X. TRÓFEA Vadgasztronómia Fesztivál (+KÉPEK)
Idén immáron tizedik alkalommal rendezték meg a TRÓFEA Vadgasztronómiai Fesztivált. A Tamási közelében található Miklósvári Parkerdő ezúttal is ideális környezetnek bizonyult a fesztivál lebonyolításához. A sok kiváló étket, főzőcsapatot, gyerek- és felnőtt programot, valamint fellépőt látott vadaspark úgy tűnik, az égiek kedveltje is, hiszen ahogy eddig már annyiszor, idén is megúszta a rossz időt, holott várható volt kisebb-nagyobb zápor, zivatar az előrejelzések szerint.
Bővebben >>>

Szelcepuszta – megújult turistaház az Aggteleki-karszton
Az ÉSZAKERDŐ Zrt. több turistaházat is üzemeltet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, melyeket elsősorban a bakancsos turizmus megszállottjai számára ajánlanak.
Bővebben >>>

vadgasztronomiai_fesztival_27

Mezítlábas tanösvényt adtak át Remeteszőlősön
A Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészetének közreműködésével avattak fel június 4-én Remeteszőlős központjában egy új, 12 állomásból álló tanösvényt, mely a közelben felújított játszótérrel együtt nyújt játékos-edukációs kikapcsolódást. A projektet a Remete Csemete Alapítvány kezdeményezésére, a Remeteszőlősi Önkormányzattal közösen, a Bodza Liget Pihenőparkban valósították meg. A Mezítlábas ösvény több burkolattípussal (pl. kavics, homok, murva, fadeszka, tobozok), a természetgyógyászat erejével pezsdíti fel a talp vérkeringését. Ráadásul többek között mozgásfejlesztő gyakorlatok elvégzésére is lehetőséget ad, a közelben lévő fűszerkertnek köszönhetően pedig még a szaglásunkat is próbára teszi.
Bővebben >>>

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.huErdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?