Az erdő kiemelt értéke az állami vagyongazdálkodásnak

SONY DSCNémeth Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter és Baranyay László, a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója az Országos Erdészeti Egyesület 144. Vándorgyűlésén vett részt Tatabányán. A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a kormányzat fontos feladatának tekinti a fő turistaútvonalak mellett található turistaházak felújítását.

Ennek érdekében mintaprojektek indulnak a Pilisben, a Börzsönyben, a Mátrában és a Bükkben, ahol megkezdődik a turistaházak egységes koncepció szerinti felújítása és ezt követően újra üzembe helyezése.

Összhangban a kormányzat céljaival az erdészek az elmúlt években kiemelkedő szerepet játszottak a közfoglalkoztatás növelése terén, ezzel több ezer kilátástalan ember helyzetén segítettek, és a szociális tűzifa –program kihívásainak is maradéktalanul megfeleltek- fogalmazott a miniszter.

496_2

Az állami erdőgazdaságok szakszerű irányításának köszönhetően valamennyi társaság nyereséggel zárta tevékenységét 2011-ben és 2012-ben. A tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Fejlesztési Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója az eredményeket ismertetve említette az erdei kisvasúthálózat fejlesztését, 11 erdei iskola megújítását a 29-ből, amelyekben évente 40 ezer gyermek tanulja a természet, az erdő szeretetét.

Az elmúlt 2 évben ez nem kevesebbet jelent, mint 3,9 milliárd forintnyi fejlesztést, a következő kettőben ennél is többet. A turistaházak mellett kilátók, erdei pihenők, arborétumok, parkerdők, sétautak fogják még jobban szolgálni az erdőbe látogatókat – hangsúlyozta Baranyay László.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztály)

 

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?