Segítség a hideg időkben az Egererdő Zrt-től

10368-20130325150204-teli_segitsegAz EGERERDŐ Zrt. 2012/2013 telén is biztosította a rászorultak részére a téli tüzelőhöz jutást. Ennek érdekében december 15. és február 15. között több mint 20.000 mázsa tűzifát biztosítottak Heves megye 69 településének.

A kedvezményezettek körét rászorultsági alapon, a Belügyminisztérium rendeletben jelölte ki, amelyre az illetékes települések önkormányzatai pályázhattak. Bizonyos hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok esetében a Minisztérium biztosította a tűzifa árának teljes összegét. A nyertes pályázók igényeit az EGERERDŐ Zrt. a legjobb minőségű tűzifájával elégítette ki. A tűzifa szállítását nagyban megnehezítette az extrémnek mondható csapadékos időjárás, a sáros, csúszós körülmények között, ehhez sok esetben speciális szállítóeszközöket is alkalmazniuk kellett.

A Minisztérium mellett az EGERERDŐ Zrt. megkeresést kapott a Katolikus Karitász részéről is, további 400 mázsa mennyiség erejéig, melynek szintén eleget tettek.

A téli időszakban az erdőgazdaságot gyakran megkeresik települési önkormányzatok, intézmények, magánszemélyek azzal a céllal, hogy részükre kedvezményesen, adott esetben ingyenesen biztosítsanak tűzifát. A fentieken túl sajnos ezeket az igényeket kielégíteni már nem áll módjukban, ugyanakkor az EGERERDŐ Zrt. 7 erdészetéhez tartozó települések lakói, az igényekhez mérten maradéktalanul ki lettek és a jövőben is ki lesznek szolgálva.

Eladó a tűzifa, de tudjuk-e mit veszünk?

Az újságok hirdetései között sokszor olvashatjuk, hogy „TÜZIFA ELADÓ”! A vásárláskor mindenképpen érdemes meggyőződni arról, hogy milyen forrásból származik a fa. Az általunk rendelkezésre bocsátott fatermék minden esetben fenntartható és szigorú hatósági kontroll mellett végrehajtott erdőgazdálkodásból kerül a fogyasztókhoz.

Az esetleges illegális fakereskedelem visszaszorítása érdekében felhívják a vásárlók figyelmét, hogy a Zrt. által értékesített fa mellé minden esetben az EGERERDŐ Zrt. logójával, és bélyegzőjével ellátott szállítólevelet, és számlát bocsájtunk ki, aminek egy példánya a vásárlót illeti. A súlyra vásárolt fa mellé pedig hiteles mázsajegyet állítunk ki. Ezek hiányában az erdőgazdaság felelősséget nem vállal az „egererdősnek, erdészetinek” nevezett fáért.

(egerszin.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?