FeHoVa: A legjobb magyar preparátorokat díjazták (+Képek az alkotásokról)

39groflajosA 20. FeHoVa adott helyet az első magyar preparátorbajnokságnak, amelynek díjátadóját a csütörtöki megnyitó után tartották. A 35 preparátor munkáit a közönség vasárnapig megtekintheti az A pavilonban.

Régi nagy hiányosságot pótolt a Nimród Vadászújság azzal, hogy életre hívta a magyar preparátorbajnokságot. Bár az elmúlt évtizedekben itthon alig volt lehetőség a lőtt vad kikészítésére, a közelmúltban már nemzetközi szinten is megállták a helyüket a hazai preparátorok.

A verseny díjátadóját csütörtökön a FeHoVa megnyitója után tartották, ahol a legjobbak oklevelet és egy Őry Sándor, neves preparátor képmását ábrázoló plakettet kaptak. A versenyzők három kategóriában – madár, fejtrófea és egész emlős – nevezhettek az első hazai megmérettetésre, és végül igen szép számú alkotás gyűlt össze. Ráadásul nem is akármilyen minőségben.

Képgalériánkat közvetlenül IDE kattintva érheti el >>>

 

Sipos György

A díjátadón az Országos Magyar Vadászkamara elnöke, Feiszt Ottó a trófeák, a preparátumok jelentőségéről beszélt a megjelenteknek, és arról, hogy néhány 10 éve még csak külföldön lehetett kikészíttetni a lőtt vadat.

A versenyre 35 preparátor 77 alkotással nevezett, a két tagú nemzetközi zsűri – Erling Morch (Dánia) és Natri Markku (Finnország) – ebből nevezte meg a győzteseket.

Madár kategória:

1. Bagó László

tIMG_6478

2. Pünkösti Zsombor

tIMG_6472

3. Csernák Roland

tIMG_6469

Fejtrófea kategória:

1. Gémesi László

tIMG_6484

2. Gróf Lajos
3. Gróf Lajos

tIMG_6481

Egész emlős kategória:

1. Bagó László

tIMG_6489

2. Gémesi László

tIMG_6488

3. Bagó László

tIMG_6487

A rendezvényen a Nimród Vadászújság kölöndíját is kiosztották, amelyet Kittenberger Trófea díjjal jutalmaztak. Ezt Németh Valentina kapta – bár díját csak később vette át.

A preparátumokat a FeHoVa vendégserege is megtekintheti az A pavilonban, ráadásul vasárnap 11 óráig a közönség is szavazhat a számára legjobban tetsző alkotásra. A közönségdíj átadása vasárnap 12 órakor lesz.

aIMG_6529

A verseny bírálata nemzetközi díjszalagrendszer szerint történt.

Sárga szalag : 70-79 pont
Piros szalag: 80-89 pont
Kék szalag: 90-100 pont

A ponthatárokat jelző szalagot a bírók a preparátumokon helyezték el.

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?