Új honlappal jelentkezik az „Erdészek a gyermekekért“ program

gyerekerdo3Elkészült az EGERERDŐ Zrt. és a szlovákiai LESY SR közös programjának, az „Erdészek a gyermekekért“ kezdeményezés honlapja.

A szlovákiai LESY SR és az EGERERDŐ Zrt. 2011-ben álmodta meg az „Erdészek a gyermekekért“ pályázatot. A kezdeményezés célja a két cég kapcsolatának erősítésén kívül az erdészeti kommunikáció javítása volt. A pályázat segítségével minél szélesebb körben szeretnék bemutatni az erdő világát, az erdészek munkájának fontosságát.

gyerekerdo4Az EGERERDŐ Zrt. és a LESY SR programjának elsődleges célközönsége az általános iskolai korosztály, kíváncsiságukat felhasználva játékos feladványokkal, ügyességi feladatokkal mutatják be nekik az erdő szépségét, a természet csodáit, és az erdészek munkáját, melynek eredményeként a mai erdőkben sétálhatunk.

A kezdeményezés egyik fontos programja az „Egy nap az erdésszel”, amelyet az Egererdő Zrt-nél legközelebb szeptember 3-án rendeznek meg. Az egri Érsekkertben erdész szakemberek mutatják majd be az erdő élővilágát, és az erdész mindennapi munkáját. Az érdeklődők testközelből ismerhetik meg a növények és állatok mellett a mindennapos használati eszközöket, gépeket. Az általános tudnivalók mellett igazi ritkaságokkal, különlegességekkel találkozhat a látogató.

egynapEgy másik program a “Négy nap az erdésszel”. Míg az egy napos rendezvény szabadon látogatható, addig a több napos programsorozaton a „Mesél az erdő…“ pályázat első 5 helyezettje vehet részt.

A négy nap folyamán az EGERERDŐ Zrt. területén található fontosabb erdészeti létesítményekkel, természeti kincsekkel ismerkednek meg a gyerekek. Részt vesznek az „Egy nap az erdésszel“ programon Egerben, megtekintik az egri várat, a Minaretet és a Bazilikát, de lesznek erdei iskolás foglalkozások és kisvasutazás is a szilvásváradi Szalajka-völgyben. A négy nap alatt a győztesek ellátogathatnak a Kékestetőre, de egyéb érdekes programok is várják őket.

Erről, és még sok másról is olvashatunk az „Erdészek a gyermekekért“ kezdeményezés új honlapján, a huskforchildren.eu oldalon. A portálon minden információ megtalálható a programokról, de képeket is láthatunk az eddigi eseményekről.

Tovább mesél az erdő

Az EGERERDŐ Zrt. és a Lesy SR szlovák erdőgazdaság közös projektjének első eleme, a Mesél az erdő pályázat volt, amelyre 28 magyar pályaművet – meséket, rajzokat és maketteket- adtak be.

“Az EGERERDŐ Zrt. és a Lesy SR szlovák erdőgazdaság közös projektje egy tanulmányi és ügyességi versennyel folytatódik, mégsem kell búcsút mondanunk a gyerekek meséinek” – olvasható a portálon.

gyerekerdo2

A Mesél az erdő pályázatra beküldött meséket, rajzokat és modelleket ugyanis átköltöztették Gyöngyösre, hogy még többen megcsodálhassák azokat. A kiállításnak a Mátravasút gyöngyösi végállomása ad helyet, ahol a forgalmi iroda melletti helyiségben várják az érdeklődőket 2013. februárjában, munkanapokon 9 és 16 óra között.

Áprilisban “Ismerd meg az erdőt” verseny

“A második versenyünk célja a környezettudatos szemlélet erősítése, és a gyermekek természettel, az erdővel és az erdészettel kapcsolatos ismereteinek bővítése, valamint az erdész munkájának népszerűsítése. A verseny tesztekből, kérdésekből, növények és állatok felismeréséből, illetve ügyességi feladatokból áll” – olvasható a huskforchildren.eu oldalon.

gyerekerdo3

Az április 25-i versenyen a „Mesél az erdő” című pályázat 25 legjobb csapata vesz majd részt, és az öt legjobb csapat a “Négy nap az erdésszel” programon vehet majd részt.

Az „Erdészek a gyermekekért“ című közös projekt honlapja >>>

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?