Ismét emberre támadt egy medve Székelyföldön

Medvetámadás történt a Zetelaka és Zeteváralja közötti erdős részen csütörtökön délelőtt. A megtámadott férfi az arcán, a karjain és a lábain is sérüléseket szenvedett, nincs életveszélyben.
Ismét emberre támadt egy medve Székelyföldön
Kapcsolódó cikkek: 175 medvét lőhetnek ki Erdélyben A medve nem plüssmaci! – Szerdán Bukarestben tüntetnek az erdélyi polgármesterek Medveügy – Erdélyi polgármesterek vonulnának Bukarestbe a környezetvédelmi miniszterhez Kedden ismét emberre támadt egy medve Székelyföldön A combján harapta össze – Ismét pásztorra támadt egy medve Székelyföldön Gombászni ment csütörtök reggel négy társával Hinyi Róbert, aki gyűjtögetés közben elmaradt a többiektől, így egyedül indult el haza a Deság környékén lévő Gerendély patak menti erdős részről – mesélte maga az áldozat. Mint mondta, egy fakitermelésre használt úton haladt, amikor 2–3 méterre tőle előlépett a sűrűből egy anyamedve két boccsal. Ekkor ijedtében nagyot kiáltott, majd megpróbált elmenekülni, ám a nagyvad pillanatok alatt utolérte. Hinyi a földre esett, a vad pedig szemből támadt rá. Noha kezével próbált védekezni, a medve így is megsebesítette az arcán, a karjain és a lábain is, ugyanakkor a törzsén is látszottak felszíni karomnyomok.
b_medvetamadas-ember-ba-1 "Azt hittem, hogy nem is hagy életben. Egyből a kisfiam jutott eszembe, hogy vajon mi lesz vele nélkülem. Aztán rövid idő múlva továbbállt a medve a bocsokkal" – fogalmazott a szekelyhon.ro-nak az áldozat, aki szemmel láthatóan még mindig sokkos állapotban volt az incidens miatt. Hinyi ezután lábra állt és „valahogy” kiment az erdőből. Ott éppen kaszáló emberekkel találkozott, akik azonnal mentőt hívtak. A sérültet a Hargita Megyei Mentőszolgálat a székelyudvarhelyi kórházba szállította.
Lukács Antal, az egészségügyi intézmény vezetője az Agerprest arról tájékoztatta, hogy páciensük az arcán, mellkasán, bal karján és vádliján sérült meg, de sebei nem mélyek, állapota stabil. Benke József, a Zetelaka és Társai Vadász- és Horgászegyesület igazgatója szerint tipikus medvetámadási eset történt, a férfi ugyanis egyedül volt és nem idézett elő zajt, az anyamedve pedig kicsinyeit védte. Hozzátette, ha a férfi zajt keltett volna valamivel, a nagyvad valószínűleg elkerüli őt. Ez az ötödik eset ebben az évben Hargita megyében, hogy kórházba kerül valaki medvetámadás miatt. (szekelyhon.hu) erdomezolike