Új mobil fűrésztelep és szalagfűrészek a LOGOSOL kínálatában

Az idei évben Magyarországon is több új termékkel is jelentkezik a prémium minőségű faipari termékeiről ismert svéd LOGOSOL. A fejlesztéseket 2017 őszén Harnösandban, a gyártó cégközpontjában mutatták be, a teljes egészében saját gyártású gépek fokozatosan, 2018-ban kerülnek piacra. Az új fejlesztés többek között az F2 láncfűrésztelep, ami mellett kiemelt innovációnak számít a B751 és a B1001 szalagfűrész.
Új mobil fűrésztelep és szalagfűrészek a LOGOSOL kínálatában
A gyártó életében komoly változás történt: a LOGOSOL az idei évtől ugyanis befejezi a kanadai Norwood szalagfűrészek forgalmazását, helyettük az új, saját gyártású és fejlesztésű gattereket ajánlják a partnereiknek. A kisebb B751 és a nagyobb B1001 típus már Magyarországon is rendelhető a NOVITAS-INVEST Kft.-től, a termékpaletta pedig a közeljövőben egy további, az eddigi technológiáktól merészen eltérő szalagfűrésszel is gyarapodik, amely szintén elérhető lesz hazánkban.

LOGOSOL B751 - A svéd szalagfűrész

A felhasználóbarát és intelligens LOGOSOL B751 a gyártó első saját szalagfűrésze. Szabadalmaztatott vágófej-mozgatási és rönkrögzítési technológiájának köszönhetően a méretazonos vágás rendkívül egyszerűen elérhető. logosol_B751 A stabil és kimagasló minőségű gép maximális munkaszélessége 60 cm, az alap kivitel 75 cm átmérőjű, maximum 4,8 méter hosszú rönk feldolgozására képes, azonban 1,14 méteres szelvényekkel bővíthető. A fűrészt 13 LE teljesítményű benzinmotor, vagy 4 illetve 8 kW-os elektromotor hajthatja. A benzinmeghajtású modell egy speciális centrifugális tengelykapcsolóval rendelkezik, amely az üzem közbeni teljesítményt szabályozza. A LOGOSOL B751 szalagfűrész számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik. Ilyen többek között az egyszerű összeszerelhetőség, vagy az előre összeállított vágófej, amely a vásárlás után készen érkezik a partnerhez. A robusztus, szilárd és stabil kialakítás kiváló végeredményt biztosít a munka során.

LOGOSOL B1001 - A legnagyobb és legújabb szalagfűrész

Nagy erő és hatalmas kapacitás. Ez jellemzi a LOGOSOL legújabb, saját fejlesztésű szalagfűrészét, amely a termékpaletta legnagyobb típusa. A gép akár 100 cm átmérőjű, 85 cm szélességű rönk befogadására és feldolgozására is alkalmas, a vágási hossz alapkivitelben 4,8 méter, amely azonban 1,14 méteres bővítményekkel növelhető. A fűrészszalag hossza 4310 mm, szélessége 33 mm, sebessége pedig 30 m/s, amely nagy hatékonyságot szavatol. Az 50 cm átmérőjű szalagkerekek, a karbatartásmentes kerékcsapágyak, a beépített ventilátoros hűtés és a fűrészpor-elvezetés a megbízhatóságot garantálja. logosol_b1001 Az erőről a 23 lóerős benzines, vagy a 12 kW elektromos motor gondoskodik, a sínrendszer a legnehezebb rönk alatt sem hajlik meg. A Svédországban gyártott LOGOSOL B1001 szalagfűrészt saját fejlesztésű „okos opciókkal” is ellátták. Az elérhető kiegészítők lehetővé teszik, hogy a vállalkozás bővülésével a felhasználók fokozatosan fejleszthessék fűrésztelepüket, ami akár LM410 rönkgyaluval is felszerelhető. A LOGOSOL B1001 szalagfűrész alapkivitele már alig több mint nettó 3 millió forintért megvásárolható a NOVITAS-INVEST Kft.-től, amit a LOGOSOL B751-hez hasonlóan összeszerelt állapotban, ingyenesen szállítanak házhoz, így a megrendelő a lehető leghamarabb kezdhet bele munkájába.

LOGOSOL F2 - A legújabb mobil láncfűrésztelep

Az Logosol mobil fűrésztelepeit eddig is nagy népszerűség övezte, hiszen az eszköz segítségével a terepen, akár az erdő közepén is feldolgozható a rönk; deszkát, lécet, pallót is vághatunk. Akár a helyszínen összeállíthatjuk a magaslest, vagy felállíthatjuk a fakerítést. Az új, F2 mobil fűrésztelep a kiváló választás, ha saját maga szeretné feldolgozni faanyagát. Egyszerűen össze- és szétszerelhető, könnyen szállítható, akár kézzel is mozgatható. A láncfűrésztelep eloxált alumíniumból készült, karbantartás- és rozsdamentes. logosol_f2_furesztelep Mivel is tud többet az új mobil fűrésztelep a korábbi típushoz képest? Az F2 az oldalán lévő, narancssárga színnel jelzett hajlítási pontok mentén pár egyszerű lépésben szétszerelhető, ezért az tényleg szinte bárhol elfér. Emellett már 4, 5 és 6 méteres verzió is kapható, a 4 méteresen 2 db, míg az 5 és 6 méteresen 3 db rönktartó található. További információ: NOVITAS-INVEST Kft. LOGOSOL Magyarország 8200 Veszprém, Acél u. 2. 06-70/422-24-40 info@logosol.hu www.logosol.hu A termékek és kiegészítők a LOGOSOL magyarországi képviseletén kívül megrendelhetők a STIHL kereskedelmi partnerein keresztül is. (Gribek Dániel - Erdő-Mező Online)