Magyar katonák segítenek az erdőtüzek oltásában Szlovéniában

Szlovéniában az erdőtüzek oltásában nyújtanak segítséget a Magyar Honvédség katonái - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium hétfőn az MTI-t.

Magyar katonák segítenek az erdőtüzek oltásában Szlovéniában

A közlemény szerint a két ország miniszterelnökének egyeztetését követően pénteken indult el két helikopterrel 13 magyar katona a szlovéniai Temnicára, ahol csatlakozva az osztrák, horvát, olasz, román, szerb és szlovák katonákhoz, jelentős szerepet vállalnak a térségben az elmúlt napokban kialakult és terjedő erdőtüzek oltásában. A közlemény szerint a magyar katonák a Mi-17-es helikopterekkel később Divacára települtek át. A honvédek három nap alatt csaknem 30 órát repültek és 195 ballon, azaz 585 tonna vízzel fékezték a lángok további terjedését. 

erdotuz

A térség lakosai hálásak az oltási műveletben résztvevő valamennyi nemzet katonájának, akik a nagy hőségben kitartóan, emberfeletti teljesítményt nyújtva óvják, mentik az ott élő szlovén emberek értékeit

– olvasható a közleményben, amely arra is kitér, hogy Magyarországon a vízhiány által sújtott városokban is segít a Magyar Honvédség. (MTI)