Januárban még nagyobb területen, még több gépet állítanak ki az AGROmashEXPO-n

A tavalyinál is nagyobb területen, több mint 37 ezer négyzetméteren készül a 2024-es év első kiállítása az AGROmashEXPO és AgrárgépShow. A HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási központban 8 pavilonban várják a látogatókat a hazai és nemzetközi piacvezető márkák. A január 24-én kezdődő négy napos kiállítást ezúttal is számos szakmai program kíséri. 

Januárban még nagyobb területen, még több gépet állítanak ki az AGROmashEXPO-n

Az már a kiállítói regisztráció megkezdése után nyilvánvalóvá vált, hogy a 42. AGROmashEXPO és AgrárgépShow még a tavalyi, egyébként rekordnak számító részvételt is felülmúlhatja. A szervező HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ Zrt. ezért megnyitja mind a nyolc pavilonját a kiállítók előtt. A csarnokok szinte minden négyzetmétere elkelt, a még üresen álló utolsó helyekre várják a cégek jelentkezését – mondta el a kiállítást megelőző hagyományos sajtóbeszélgetésen Szilvási Krisztina kiállításigazgató.

Az eseményen a vezető piaci szereplők és a legismertebb nemzetközi márkák mellett lehetőség nyílik a hazai gépgyártás legfontosabb képviselőinek bemutatkozására is. Ez kiváló lehetőség, hogy megmutassák a piacnak az általuk kínált innovatív megoldásokat és fejlesztéseket, erősítve ezzel a hazai agráripar versenyképességét a nemzetközi piacon is. 

Idén is kiemelt figyelmet kapnak a vetőmagok, egyéb szaporító anyagok, növényvédő szerek, műtrágyák és kártevőmentesítő anyagok. Az input területén bemutatott termékek és szolgáltatások hozzájárulnak a mezőgazdasági termelés hatékonyságának növeléséhez és a fenntartható gyakorlatok elterjesztéséhez. 

A HUNGEXPO látogatói kutatásai megerősítették, hogy a szakmai közösség egyre nagyobb érdeklődést mutat a szőlészeti és borászati eszközök, technológiák és szaktudás iránt. Ezért újra visszatér a kiállításra a szőlészet és pincészet témakör, amely külön pavilonban, a C jelű kongresszusi központban kap helyet – tette hozzá Szilvási Krisztina. 

Dr. Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára egyebek között arról beszélt, hogy a mezőgazdasági géppiacra érdemi hatással voltak az elmúlt években a precíziós gazdálkodásra történő átállást elősegítő, a kertészetek és szőlőültetvények gépesítését, az állattartók technológiai megújulását segítő támogatási konstrukciók. A további technológiai előrehaladást szeretné az agrártárca ösztönözni a 2024-ben megjelenő új, beruházást támogató pályázatok kiírásával. Hozzátette: a vezető piaci szereplők, a legismertebb nemzetközi és hazai márkák ismét megjelennek majd az AGROmashEXPO és AgrárgépShow rendezvényen, ahol bárki megismerkedhet az újonnan kínált innovatív megoldásokkal és fejlesztésekkel. 

Harsányi Zsolt, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) elnöke a sajtóbeszélgetésen elmondta, igyekeztek elhozni a kiállításra a novemberi, hannoveri kiállítás legjelentősebb újításait és gépeit. Hozzátette: ezek jelentősen javítják a mezőgazdaság termelékenységét és hatékonyságát, és hazai munkába állításuk javítja a magyar mezőgazdaság versenyképességét az európai és a világpiacon. 

Ezúttal is a kiállítás megnyitóján osztják ki a Hazai és Nemzetközi Termékfejlesztési Díjat, melynek legfőbb bírálati szempontjai között szerepel a termék újszerűsége, a környezetre gyakorolt hatása, a termék innovatív szerepe az agráriumban és alkalmazhatósági értéke a gyakorlatban – mondta el a sajtóbeszélgetésen Dr. Szabó István, a MATE rektorhelyettese, a szakmai zsűri elnöke. A nagydíjas és különdíjas termékek mind megtekinthetőek lesznek a kiállítás négy napján. A díjazottak listája itt olvasható. A róluk készült képek, illusztrációk innen tölthetők le. 

Folyamatosan bővül a kiállítás szakmai eseményeinek listája: idén is két Fórum színpadon rendeznek előadásokat, kerekasztal-beszélgetéseket és workshopokat a H és a B pavilonban. 

Természetesen az Erdő-Mező erdészeti szemmel is körbejárja majd a rendezvényt. 

Addig is, néhány korábbi videónk az AGROmashEXPO-ról:

 

 

 

A programok között lesznek: 

  • Ünnepélyes megnyitó és a termékverseny díjainak átadása
  • Aszódi János könyvbemutató vendégekkel
  • GOSZ Szántóföldi Szakmai Nap
  • PREGA Agrobot Show Agrár és ipari robotok bemutatója
  • Magyar Mezőgazdaság szervezésében: XIV. Agrármarketing és Média Nap
  • Portfolio: ’kerekasztal beszélgetések makrogazdasági és finanszírozási témákban a Portfolió szervezésében
  • élő tűzoltási bemutató

A teljes programkínálat hamarosan a Hungexpo oldalán is megjelenik. 

A kiállításra már elindult a jegyvásárlás. A látogatók a https://hungexpo.hu/jegyvasarlas/ linken vagy akár az iOs és Android mobilkészülékekre  letölthető  applikáción keresztül is regisztrálhatnak. Az alkalmazás számos előnyt és segítséget biztosít a letöltők számára. Egyszerű regisztrációs felületén könnyű, kedvezményes jegyvásárlást tesz lehetővé, a kiállítók névsorával és a pavilontérképek segítségével pedig bárki előre bejelölheti kedvenc kiállítóit, a helyszínen pedig könnyű tájékozódást biztosít.