Hogyan teremtsünk romantikus hangulatot a lakásban és a kertben?

Hogyan teremtsünk romantikus hangulatot a lakásban és a kertben?
romantika_kert

Romantika a lakásban

Vitathatatlan, hogy egy kettesben eltöltött vacsora az egyik legromantikusabb dolog a világon. Ezt a hangulatot fokozhatjuk gyertyafénnyel, andalító muzsikával, majd a vacsorát egy fenséges desszerttel is lezárhatjuk. Az estét egy romantikus filmnézéssel is folytathatjuk, amiben egy dvd lejátszó lehet a segítségünkre. Természetesen, nyáron, akár a kertben is romantikázhatunk, mutatjuk is, hogyan!

Az egyik legkedveltebb romantikus eszköz a felfújható masszázsmedence

A masszázsmedence és pezsgőfürdő nem csak a romantikus hangulatot fokozza, hanem a testre és a lélekre is jótékony hatást gyakorol. Egy masszázsmedencében töltött este remek lehetőséget teremt a hosszú és tartalmas beszélgetésekre, a nyugodt, esti kikapcsolódásra, ami valóban megerősíti a párunkkal a kapcsolatunkat.

A romantika megtestesítői – virágok

A virágoknak mindig is terápiás hatásuk volt, de ezek a növények arra is alkalmasak, hogy romantikus teret alakítsunk ki a saját kertünkben. Csak hunyjuk le a szemünket és képzeljünk el egy rózsalugast, ami alatt egy pléden heverészünk a házastársunkkal és közben a csillagokat figyeljük. Kell ennél több egy romantikus estéhez? A nyári éjszakák lehetőséget adnak ezekre a feledhetetlen, örökre a szívünkbe vésődő élményekre, a körülöttünk illatozó virágok pedig csak tovább fokozzák a szentimentális pillanatokat. Persze, ahhoz, hogy virágok illatozzanak a kertünkben, némi munkára is szükség van, de a végeredmény mindenért kárpótol majd bennünket. Ültessünk minél többfajta, színes, illatozó virágot a kertünkbe, akár még a teraszt is dekorálhatjuk virágokkal, hiszen a terasz a kellemes esti vacsorák színtere lehet a nyári estéken.

Kültéri világítás és a romantika

Nem csak a virágok, hanem a sejtelmes fények is hozzájárulnak a romantikus hangulat megteremtéséhez. A kerti világításhoz választhatunk napelemes lámpákat, kültéri érzékelős lámpákat, kültéri függőlámpákat, falilámpákat.

Romantikázzunk a kertben, sátorban

A romantikus pillanatok valóra váltását segítheti egy sátor is. Nem csak jó érzés a párunkkal összebújva elaludni a kertben felállított sátorban, hanem izgalmas is. Lehet, hogy a gyerekek rendszeresen kint alszanak a sátorban a nyári estéken, de miért ne élhetnénk át mi is felnőttként ezeket a szórakoztató pillanatokat? Randizzunk a kertben a párunkkal, hiszen nem csak szülők vagyunk, hanem férj és feleség is.