Fából készült terasz - milyen fa a legmegfelelőbb?

Fából készült terasz - milyen fa a legmegfelelőbb?

butor Miért mondj igent a fából készült terasznak?

A terasz padlóburkolatának kiválasztása emberfeletti feladat lehet. Egyesek azt szeretnék, hogy hűtsön, mások azt, hogy melegítsen. Illenie kell a házhoz és a terasz esetleges oldalfalaihoz, illenie kell a kerthez és valamit ki kell bírnia. Nem nehéz ilyen anyagot találni. A legjobb anyagot a teraszra maga a természet alkotta meg. Ez a fa. A fából készült terasz megfizethető, de az igényesebbek drágább fát is választhatnak. Egyes típusok gyakorlatilag karbantartásmentesek, másokról gondoskodni kell. A legfontosabb, hogy mindegyik egyedi megjelenést kölcsönöz a terasznak, és bár klisésen hangzik, lelkük van.

Fogadhatsz Európára, de a trópusok ellenállóbbak

Gyakorlatilag bármilyen fából készülhet terasz. Az egyes típusok tulajdonságai alapján kompromisszumot köthetünk az ár és az érték között, vagy meghatározhatjuk a számunkra legfontosabb tulajdonságot. A sűrűség döntő fontosságú, mivel ez határozza meg a fa tartósságát. Az európai fák általában puhábbak, mint a trópusi fák, ezért kevésbé tartósak, de olcsóbbak. kerti-butor A teraszoknál leggyakrabban használt fafajták a lucfenyő, a borovi fenyő, a vörösfenyő és az egzotikus fák.

Lucfenyőből és borovi fenyőből készült terasz

Mindkét fajta a puhafák kategóriájába tartozik, élettartamuk körülbelül 10 év (a borovi fenyő hosszabb ideig is kitarthat), és meglehetősen széles körű karbantartást igényelnek. A fát évente legalább kétszer erre a célra kifejlesztett olajjal kell kezelni. Egyes teraszok, amelyek közvetlen napfénynek vannak kitéve, vagy hegyvidéki területeken állnak, gyakoribb kezelést igényelnek. Nagy előnyük az alacsony ár.

Miért válassz vörösfenyő teraszt

A vörösfenyő nagyon különleges, nemcsak azért, mert ez az egyetlen tűlevelű, amely télen lehull, hanem azért is, mert megjelenését és tulajdonságait tekintve rendkívül alkalmas a terasz kialakítására. Több fajtája létezik, a legolcsóbb fajta 12-15 év, míg a szibériai vörösfenyő akár 25 év élettartamot is kínál. A vörösfenyő nem igényel semmiféle ápolást, és az évek során eredeti szürke patinát nyer, ami teljesen természetes és valójában kívánatos. Ha ezt szeretnéd elkerülni, akkor fontolóra kell venned a felületkezeléseket, de általában jobb, ha hagyod, hogy a fa természetes módon öregedjen, hogy autentikus megjelenést nyerjen.

Ha egzotikus fából készült teraszra vágysz

A trópusi fafajták napi rendszerességgel szembesülnek a kártevőkkel, a magas páratartalommal és a kihívást jelentő körülményekkel. Ezért nagyon tartósak és nagy sűrűségűek, ami 30 éves vagy annál is hosszabb élettartamot biztosít. Karbantartási igényük minimális, egyáltalán nem kell ápolni őket, mégis remekül néznek ki. Egyes típusok meg is szürkülhetnek, de ez nem feltétlenül rossz tulajdonság.