Év Erdésze 2018 - Bakonyi erdész lett az ország legjobbja

Múlt héten az OEE Vándorgyűlés előtti napokban lezajlott az Év Erdésze Verseny 2018-as országos döntője Gyulán. A Dalerd Zrt. szervezésében lezajlott megmérettetést a Bakonyerdő Zrt. erdésztechnikusa, Tóth Péter nyerte meg.
Év Erdésze 2018 - Bakonyi erdész lett az ország legjobbja
Az Országos Erdészeti Egyesület információi szerint a második helyezett a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársa, Lakatos Zoltán lett, míg a dobogó harmadik fokára Gergácz Péter, a TAEG Zrt. erdésze állhatott fel. toth_peter_bakonyerdo_ lakatos_zoltan_pilisi_parkerdo gergacz_peter_taeg

Az egyes versenyszámok első helyezettjei a következők:

Az összetett szakmai írásbeli feladatsor megoldásában Gergácz Péter, a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. erdésze bizonyult a legjobbnak. A felismerés versenyszám győztese Gregus Mariann, a DALERD Délalföldi Erdészeti Zrt. erdésze. Az erdőfelújítás leírása, és a famagasság és térfogatbecslés versenyszámok győztese Kocsis István, a Nyírerdő Zrt. erdésze. Az állományleírás versenyszám győztese Bozsanitz Zsolt, a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. erdésze. A körlapmérés versenyszám győztese Lakatos Zoltán a Pilisi Parkerdő Zrt. erdésze. A gyérítésjelölés versenyszám győztese Kovács János, a Mecsekerdő Zrt. erdésze. Az erdőkárbecslés versenyszám győztese Geiszt Ferenc ,a Vértes Erdő Zrt. erdésze. A választékolás versenyszám győztese Tóth Péter, a Bakonyerdő Zrt. erdésze. A rönk- számbavétel versenyszám győztese Nánási Zsolt István, a VADEX Mezőföldi Zrt. erdésze. A sarang számbavétel versenyszám győztese Török Gábor, a NEFAG Zrt. erdésze. A közjóléti feladatot legeredményesebben Király László, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. erdésze oldotta meg. A golyós lövészet versenyszám győztese Szabó Péter a Zalaerdő Zrt. erdésze. A trófeabecslésben Papp József a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. bizonyult a legjobbnak. Az összetett verseny győztesei vásárlási utalványokat, míg az egyes versenyszámok első helyezettjei oklevelet és a támogatók által felajánlott tárgyjutalmat kaptak. Ezúton köszönjük az Andreas STIHL Kft.-nek, a GRUBE Kft.-nek és a MOUNTEX Kft-nek a támogatást! (Forrás: Országos Erdészeti Egyesület - Fotók: Nagy László, Erdészeti Lapok)