Erdészeti szakszemélyzet jogosulti alapképzése és vizsgáztatása 2022-ben

A Nemzeti Földügyi Központ tájékoztatja az erdészeti szakirányítói névjegyzékben szereplő erdészeti szakszemélyzetet, hogy a 244/2020. (V. 28.) Korm. rendelet 22. § (1) bekezdés szerinti jogosulti alapképzés távoktatásos formában, a jogosulti vizsgáztatás a pandémia helyzettől függően jelenléti vagy online vizsga formájában kerül megrendezésre.
Erdészeti szakszemélyzet jogosulti alapképzése és vizsgáztatása 2022-ben
Az alapképzésre az Agrárminisztériumban erdőgazdálkodási szakterületen vagy az erdészeti hatóságnál erdészeti hatósági vagy erdészeti igazgatási munkakörben, kormányzati jogviszony keretében foglalkoztatottak is jelentkezhetnek. A jogosulti alapképzés és a vizsga elsősorban a kétéves szakmai gyakorlatot teljesítő erdészeti szakszemélyzet, illetve a szintén minimum kétéves szakmai gyakorlati idővel rendelkező, az előzőekben részletezett kormányzati jogviszony keretében foglalkoztatottak részére van meghirdetve. 2022-ben összesen két jogosulti alapképzés indul. Az érintett szakszemélyek az alábbi képzés és vizsga időpontok közül választhatnak. nfk_kepzes Az adott jogosulti alapképzésre és vizsgára a meghirdetett jelentkezési időtartamon belül lehet jelentkezni a Nemzeti Földügyi Központ (továbbiakban: NFK) honlapján elhelyezett linken keresztül. A linket a jelentkezési időtartam kezdetekor fogjuk elérhetővé tenni a Jelentkezés nevű tájékoztatóban, amely az alábbiakban, a Vizsgaszabályzat alatt lesz elérhető.

Információ az alapképzésről

Vizsga
Vizsgaszabályzat
A képzéssel kapcsolatos kérdések az erdesz.szakszemely@nfk.gov.hu e-mail-címre küldhetőek. Budapest, 2022. január  Czirok István főosztályvezető Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztály kiczko_erdeszeti_szakszemelyzet_cl