Elmondhatja véleményét a Közös Agrárpolitika környezeti értékelési dokumentumáról

Mintegy három éves tervezési munka végére kerülhet pont október elején, amikor a Közös Agrárpolitika Stratégiai terv környezeti értékelési dokumentumához érkezett javaslatokat is beépítik a végső okiratba. Az agrártárca szeptember közepén bocsátotta társadalmi vitára a mezőgazdasági termelők számára a következő éveket meghatározó irányokat, amelynek a véleményezési határideje 2022. október 3.

Elmondhatja véleményét a Közös Agrárpolitika környezeti értékelési dokumentumáról

Juhász Anikó, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára köszöntötte azt a megbeszélést, amelyen az érintett társadalmi szervezetek képviselői mondhatták el véleményüket a Közös Agrárpolitika Stratégiai terv környezeti értékelési dokumentumáról. A minisztérium a jogszabályoknak megfelelően stratégiai környezeti vizsgálatot készíttetett a tervről, melynek célja, hogy feltárja a terv lehetséges környezeti hatásait, és javaslatokat tegyen a környezeti és fenntarthatósági szempontok érvényesítésére a programozási és megvalósítási folyamatban.

A vizsgálatban elkészült a környezeti jelentés, amely megismerhető és véleményezhető a https://mtvsz.hu/kap-strategia-kornyezeti-vizsgalata oldalon.