Biztonság és kényelem - Egy VR szemüveggel a fülkéből is rakodható a rönkfa (+VIDEÓ)

A HIAB által kifejlesztett és tavaly piacra is dobott innovációja, a HiVision™ az erdészeti daruk üzemeltetésének legújabb módja. Az erdészeti gépgyártó egy VR szemüvegre alapuló rendszert dolgozott ki, amelynek segítségével a rakodás akár a teherautó kabinjából is elvégezhető.
Biztonság és kényelem - Egy VR szemüveggel a fülkéből is rakodható a rönkfa (+VIDEÓ)
Nem kell kiszállni, és felülni a darura, mindössze a kamera alapú videós renszer VR szemüvegét kell a fejünkre húznunk, és indulhat is a munka. A gépkezelő mindent lát, ám eközben biztonságosan ül a kabinban, nem fázik, nem eshet rá a rönk, a HIAB pedig azt is állítja, a HiVision™-nel üzemanyagot lehet megtakarítani, miközben a hasznos teher mennyiségét is növelni tudjuk. HiVision-cabin-no-lines.jpg A kiváló minőségű kép optimális látószögben mutatja a környezetet, amit a gépkezelő a VR szemüveg segítségével tisztán, jó minőségben lát. Az előre tekintést két kamera végzi, míg az oldalsó kamerák a körbenézést teszik lehetővé, mintha a gépkezelő tényleg a darun ülne. A rendszer előnye még, hogy a képfeldolgozási algoritmusok rossz látási viszonyok között javítják a kontrasztot, a képminőséget. Így az esti munka is biztonságosabbá és hatékonyabbá válik. hiab_vr_1 A HiVision™-nel a daru fontos adatai a kijelzőn láthatja a gépkezelő, amely mindig elérhető, ugyanakkor a kilátásban nem zavarja a felhasználót.

Az egy éve a piacon is elérhető modern rendszer már az alábbi erdészeti daruk esetében rendelhető:

LOGLIFT 118S JONSERED 1188S LOGLIFT 125Z LOGLIFT 251S JONSERED 1250Z A HIAB azt ígéri, hogy a jövőben bővülni fog a típusok száma, amelyhez megrendelhető a HiVision™ rendszer. (Erdő-Mező Online)