Alap tereprendezési eszközök a kerti munkálatokhoz

Alap tereprendezési eszközök a kerti munkálatokhoz
Ásó, kapa, lapát, gereblye a földmunkálatokhoz A virágok, zöldségek és fűszernövények ültetése elképzelhetetlen ásó nélkül. Ez a kerti eszköz használható ágyások, gyepszegélyek készítésére, de a fák és cserjék ültetésekor is nagy hasznát vesszük. A kapával is készíthetünk lyukat a talajba, illetve a gyomtalanítás során lehet a segítségünkre. Egyetlen kertész sem nélkülözheti a gereblyét. Ültetés előtt a tereprendezésben használhatjuk, a segítségével egyenletessé varázsolhatjuk a talajt, míg ősszel, alehulló faleveleket gyűjthetjük egy halomba ezzel az eszközzel. A lapát is jó szolgálatot tehet, ha sokat kertészkedünk. használhatjuk a komposzt, talajon történő szétszórásához és a talajba forgatáshoz.

Metszőolló és kerti olló, mint kertészeti kiegészítők

Mindkettőre szükségünk lehet, akár egy egyszerű kertszépítésről legyen szó, vagy profi kerti munkálatokról. A kerti olló és a metszőolló megkönnyíti a dolgunkat fűnyírás után.A kerti ollóval mi magunk is könnyedén le tudjuk vágni a füvet a fák körül, a járdaszegélyek mentén. A metszőollóval pedig a virágokat, rózsákat és a fákat metszhetjük meg. Ma már fűszegélynyíró ollót is vásárolhatunk. kerti_szerszamok

Kerti fejsze hasításhoz, gallyazáshoz

A kerti fejszét sokan nem sorolnák az alapvető kerti eszközök csoportjába, pedig egy hasító vagy egy gallyazó fejsze sokféle kerti munka elvégzését teszi lehetővé. Amikor kerti fejszét vásárolunk, mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy mire is kívánjuk azt használni és mennyit lesz majd a kezünkben. Ennek függvényében fordítsunkkülönös figyelmet a fejsze nyelére, markolatára, az ék kialakítására és a fejsze fejének rögzítésére.

Az öntözés elmaradhatatlan kelléke a kerti tömlő

Ne feledkezzünk meg az öntözésről sem, hiszen a kerti gyep, a virágok, a vetemények, acserjék és a fák csakis akkor pompáznak majd, ha elegendő vizet kapnak a tikkasztó nyári melegben. Az öntözést segíti a kerti tömlő, amellyel könnyedén friss vízhez juttathatjuk szeretett növényeinket. A kertészkedéshez sok más eszközre – ágyásszegély, fűnyíró, lombszívó, ágvágó fűrész – is szükségünk lehet. Ezeket és sok más terméket a https://www.grupatopex.com/hu/ webáruházban szerezhetjük be.