A legjobb sportesemények Budapesten 2022 végéig

Magyarországot sokan sport nemzetként is emlegetik. Nem véletlen ez, hiszen a magyar sportolók számos esetben kiemelkedő eredményekkel érkeznek haza a nemzetközi versenyekről. Szinte nincs is olyan sportág, amelyben ne lenne legalább egy olyan magyar versenyző, aki a múltban, vagy éppen napjainkban a sportág vezetői között van.
A legjobb sportesemények Budapesten 2022 végéig
Ezzel együtt természetesen az is fontos, hogy a nézők is érdeklődnek a különféle sportok iránt. Szerencsére nincs hiány olyan sporteseményekben Magyarországon, amelyeket nézőként is lehet követni. Szinte minden településen folyamatosan szerveznek versenyeket, amelyek vonzzák a közönséget. Ezek között nemcsak a hazai események szerepelnek, hanem számos nemzetközi mérkőzés és verseny is nálunk kerül megrendezésre. Az alábbiakban néhány olyan eseményt sorolunk fel, és nézünk meg kicsit részletesebben, amelyekre még az idei évben Budapesten kerül sor. Természetesen emellett a vidéki városokban is számos izgalmas versenyt rendeznek, de arra sajnos nincs elegendő hely, hogy mindegyiket felsoroljuk. Következz tehát azon budapesti rendezvények listája, amelyek számtalan izgalmas percet okozhatnak az év során. Ha pedig még tovább szeretnéd fokozni ezeket az izgalmakat, akkor azt is megfontolhatod, hogy egy-egy kisebb összeggel fogadásokat köss valamelyikre. Ehhez mindenképpen egy megbízható sportfogadási oldalt válassza, amiről legalább olyan részletes értékeléseket olvashatsz, mint a hot bet sportfogadás felülvizsgálata. Nézzük is meg tehát, hogy milyen eseményeken szurkolhatunk a közeljövőben a fővárosban a kedvenceinknek.

Giro d’Italia 2022

A Giro d’Italia az egyik legnagyobb és legnépszerűbb kerékpáros verseny, amely az idei évben Budapestről indul. A Nagy Rajt május 6-án lesz, a magyar szakaszt pedig május 6. és május 8. között teljesítik majd a kerékpárosok. Azonban már a megelőző napok is sok izgalmat rejtegetnek majd, hiszen a programok május 4-én kezdődnek a csapat bemutatóval. A verseny első szakasza Budapestről indul, majd Székesfehérvár és Esztergom érintését követően Visegrádon ér véget. Itt a kerékpárosoknak összesen 195 km-t kell megtenniük. Emellett május 7-én is lesznek izgalmas események a fővárosban. Május 7-én ugyanis egy 9,2 km hosszúságú egyéni futamra kerül sor a Hősök tere és a Budai vár között. A budapesti rajtot egyébként már két éve is tervezték, de akkor sajnos az egész versenyt törölni kellett. A magyar rajt egyébként azért is rendkívüli, mivel a világ második legfontosabb kerékpáros versenyén 2018 óta ez lesz az első olyan rajt helyszín, amely Olaszországon kívül esik.

Női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntő

A női kézilabda Bajnokok ligája négyes döntőjére június 4-5-én kerül sor Budapesten. Az idei már a nyolcadik év, amikor ez a neves finálé a magyar fővárosban kerül megrendezésre. Ráadásul idén egy igazán izgalmas helyszínt kapnak a mérkőzések, ugyanis a csapatok az új budapesti kézilabda arénában mérkőzhetnek meg egymással. A program kiírás szerint a szombati napon az elődöntőkre kerül majd sor, míg vasárnap a bronzmérkőzésen és a döntőben szurkolhatunk a kedvenc csapatainknak. Bár a résztvevő csapatok nevére még várni kell egy picit, az biztos, hogy aki ellátogat erre a rendezvényre, biztosan nem fog unatkozni.

Vizes világbajnokság 2022

Miután az úszó vb-t eredetileg szervező Fukuoka bejelentette, hogy elhalasztják az idei versenyeket, a sportág nemzetközi szövetsége úgy döntött, hogy idén is szervez egy rendkívüli vb-t. Ennek pedig négy magyar város, Budapest, Debrecen, Sopron és Szeged lesz. Bár a versenyeket összesen négy városban rendezik meg, a vb hivatalos házigazdája Budapest lesz. A versenyekre június 18. és július 3 között kerül majd sor. A versenyzők és a csapatok olyan sportágakban állnak majd rajthoz, mint az úszás, a vízilabda, a nyílt vízi úszás, a szinkronúszás és a műugrás. Ráadásul, ismerve a magyar vizes sportok kiválóságait, biztosak lehetünk abban, hogy számos magyarnak is szurkolhatunk majd az esemény ideje alatt. Semmiképpen nem érdemes tehát kihagyni ezt az izgalmas versenyt, hiszen nemcsak hogy közel van, de biztosan többször is felhangzik majd a magyar himnusz a sikerek nyomán.

Formula-1 Magyar Nagydíj

Idén immár 37 alkalommal kerül megrendezésre hazánkban a Formula-1 Magyar Nagydíj. Bár a cikk elején budapesti rendezvényeket ígértünk, a versenyt annyira közel rendezik meg a fővároshoz, hogy kár lenne kihagyni. A száguldó cirkusz magyar futamát ugyanis a fővárostól mintegy 30 km-re lévő Gödöllőn rendezik meg. Itt található ugyanis a magyar versenypálya, a Hungaroring. Ezen a pályán egyébként 1986 óta folyamatosan szerveznek Forma 1-es versenyeket. Ennek is köszönhető, hogy a magyar pálya a második helyen áll a versenyek sorában Monza után, ahol megszakítás nélkül rendeznek futamokat. Bár a fő attrakcióra, azaz a magyar nagydíjra idén július 31-én kerül sor, az autós versenysorozat a megelőző napokban is számos izgalmat kínál majd. A gyakorló futamok már néhány nappal korábban, június 29-én elkezdődnek. Ezek a napok ideálisak azok számára, akik közelebbről is szeretnének betekintést nyerni a sorozatba, hiszen ilyenkor ezt nyugodtan megtehetik. Ezt követően július 30-án kerül sor az időmérő futamra, majd július 31-én rajtol a hivatalos magyar futam.