Keresési találatok erre a cimkére: erdészeti gép

Gépbeszerzéshez írt ki pályázatot a Zalaerdő

A Zalaerdő Zrt. nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet gyérítési harvester beszerzésére.

Tovább >>>

Veszettséget igazoltak egy kutyával verekedő rókánál

Veszettséget igazolt a Nébih laboratóriuma egy kutyával verekedő rókánál. A fertőzött állatot a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Tiszabecs község területén ejtették el a héten. A betegség behurcolása feltehetően természetes úton, a vadállomány Ukrajna felőli mozgása révén következett be.

Tovább >>>

Forwarder, pótkocsi, csemetekerti magvető – Árverést tart a Zalaerdő

Csemetekerti magvető, földlabdázó gép, Komatsu forwarder, BGU hasítógép – többek között ezekre az eszközökre tehetnek ajánlatot azok, akik ellátogatnak a Zalaerdő Zrt. február 9-i árverésére.

Tovább >>>

Nébih: veszett rókát lőttek ki az ukrán határ melletti területén

Veszettséget igazolt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma egy, a rendszeres monitoring program keretében kilőtt rókánál. A fertőzött állatot a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisnamény község mellett ejtették el múlt héten. A járványügyi nyomozás folyamatban van, a betegség behurcolása feltehetően természetes úton, a vadállomány Ukrajna felőli mozgása révén következett be.

Tovább >>>

Ínycsiklandó gombás ételek az erdőből – fenntarthatóan

A természetben a legszebb dolog a harmónia. Ezzel a mondattal kezdődik Nagy Krisztina és Priksz Gábor könyve, a „Tányérodon az erdő” című gasztronómiai, természetismereti kiadvány. Igen, így egyben. Mert a szerzőpáros a gombaszakellenőr és a biológus gondolkodásával közelíti meg a közös témát: az erdei gasztronómiát.

Tovább >>>

Pályázati felhívás - Gyérítési harvestereket és forwardereket vásárolnának állami erdőgazdaságok
Támogatott tartalom

Pályázati felhívás - Gyérítési harvestereket és forwardereket vásárolnának állami erdőgazdaságok

A Zalaerdő Zrt. nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet - öt állami erdőgazdaság nevében - törzskiválasztó gyérítési harvesterek és forwarderek beszerzésére.

Tovább >>>

Az első fotók a Vas megyei John Deere erdészeti gépbemutatóról

Csütörtök délelőtt fenyvesben mutatkozott be a Magyarországon egy John Deere 1270G harvester és egy John Deere 1210G forwarder a hazai erdészeti vállalkozók számára. A délután folyamán pedig az erdészeti gépek lombos állományban is megmutatják, hogy mit tudnak. Hamarosan szakmai videóval és cikkel is jelentkezünk, addig hangulatjelentést adunk a kercaszomori erdőrészletből.

Tovább >>>

Feldman Zsolt: a legkorszerűbb erő- és munkagépek alapkövetelmények az agráriumban
Sajtóközlemény

Feldman Zsolt: a legkorszerűbb erő- és munkagépek alapkövetelmények az agráriumban

Magyarország Kormánya elkötelezett abban, hogy a hazai agráriumot a 21. századi technológiai és fenntarthatósági kihívásokhoz igazítsa – jelentette ki Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a CLIMMAR kongresszuson, Budapesten.

Tovább >>>

A PONSSE az egyik legelismertebb tőzsdei vállalat Finnországban

A Finn Részvényesek Szövetsége, a Finn Részvényfejlesztési Alapítvány, valamint a T-Media felmérése szerint 2022-ben a legelismertebb tőzsdei társaság a Kone, a Ponsse és a Vaisala. A vizsgálat 81 tőzsdén jegyzett cég hírnevét értékelte a finn magánbefektetők szemében.

Tovább >>>

Új John Deere erdészeti gépek bemutatója Vas megyében - október 20-án
Támogatott tartalom

Új John Deere erdészeti gépek bemutatója Vas megyében - október 20-án

Október 20-án a Vas megyei Kercaszomorban rendezi meg erdészeti gépbemutatóját a az Öforst GmbH és a Timber-Trans Kft., ahol két teljesen új eszközt mutatnak be a szakmai közönségnek. A program regisztrációhoz kötött!

Tovább >>>

Kiégett egy erdészeti gép a borsodi erdőben

Egy lángoló erdészeti munkagép miatt kérték a hivatásos tűzoltók segítségét Arló külterületére október 04-én.

Tovább >>>

A Ponsse új elektromos erdészeti gépet mutat be

A Ponsse és az Epec közös együttműködésének az eredménye a PONSSE EV1, ami az elektromos erdészeti gépek táborát fogja erősíteni. A Ponsse közleménye szerint a gépet csak a későbbiekben állítják kereskedelmi forgalomba, de az Epec technológiája már használható elektromos vagy hibrid-elektromos haszongépjárművekben és nem közúti mobil munkagépekben.

Tovább >>>

A NASA műholdas térképén követhetők az erdőtüzek

A NASA eszköze lehetővé teszi a világ tüzeinek megtekintését, szinte valós időben - hívja fel a figyelmet az Agrofórum Online.

Tovább >>>

Magyar katonák segítenek az erdőtüzek oltásában Szlovéniában

Szlovéniában az erdőtüzek oltásában nyújtanak segítséget a Magyar Honvédség katonái - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium hétfőn az MTI-t.

Tovább >>>

Faipari üzem és raktárépület égett Hajdú-Bihar megyében

Egy megközelítőleg hatszáz négyzetméteres területű faipari üzem és raktárépület égett Nyíracsád külterületén - tájékoztat a Katasztrófavédelem. Tovább >>>

<< < 2. / 9. oldal > >>