Csaknem 150 köbméter szemetet gyűjtöttek össze polgárőrök és erdészek

polgarorseg_debrecenA hetekben húsz konténer, vagyis csaknem 150 köbméter szemetet gyűjtöttek össze a Debrecen környéki erdőkben. Háztartási és kommunális hulladék, építési törmelék, autógumi és pala egyaránt előkerült. A programban mintegy 20 polgárőr vett részt, és alkalmanként a NYÍRERDŐ Zrt. Debreceni Erdészetének közfoglalkoztatottjai is csatlakoztak az erdők megtisztításához. A törmelék összegyűjtésében és elszállításában a Pixasef Kft. működött közre.


“Nagyon örülünk, hogy Dr. Túrós András elnök támogatásának köszönhetően az Országos Polgárőr Szövetség révén lehetőségünk nyílt erre az önkéntes munkára. Bízunk abban, hogy a későbbiekben is részt tudunk venni hasonló kezdeményezésekben, hiszen szívügyünknek tartjuk a környezetünk védelmét, és ebbe beletartozik az erdők megóvása, tisztán tartása is” – vont mérleget az akcióról Sziklási Péter, a Debreceni Polgárőr Egyesület elnöke.

Az egyesület csatlakozva a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért kezdeményezéshez, az Országos Polgárőr Szövetség anyagi támogatásával indított akciót a hajdú-bihari megyeszékhely környéki erdők megtisztítására. Ebben együttműködtek Debrecen Megyei Jogú Város önkormányzatával, illetve a NYÍRERDŐ Zrt. Debreceni Erdészetével.

(Nyírerdő Zrt.)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?