NEFAG: több százezer nehéz sorsú család jut tüzelőanyaghoz

tuzifa-nefag-02A NEFAG Zrt.-nél már közel egy évtizedes múltra tekint vissza a szociális tűzifa programban való aktív részvétel. A társaságnál mindenkor abszolút előnyt élvezett a kistelepüléseken élő rászoruló családok támogatása. A 2011-ben indult programnak köszönhetően évről-évre többszázezer nehéz sorsú család jut tüzelőanyaghoz, melynek egy igen jelentős részét az állami erdőgazdaságok által előállított faanyag biztosítja.

A társaság részt vesz a tűzifa kiadásán túl, a faanyag önkormányzati telephelyre történő szállításában is, a kiszolgálás folyamatos, jelenleg a tűzifa termelés legnagyobb mértékben erre a projektre összpontosul. A programban résztvevő települések mind a társaság kezelésében lévő területen belül helyezkednek el – Jász-Nagykun-Szolnok megye és Pest megye déli része – így központi koordináció mellett mindhárom (Szolnoki, Pusztavacsi, Monori) erdészet egyaránt érintett a szociális tüzelőanyag programban.

A társaság az idei évben közel 50 település önkormányzatával kötött szerződéseket, melyekben mintegy 9000 m3 pályázati feltételek szerinti minőségű, keménylombos vastag tűzifa kiszolgálására szerződött. A vállalt mennyiség 40%-a az önkormányzatok telephelyeire már beszállításra is került. A fennmaradó rész kiszállítását – a korábbi évekhez hasonlóan – a szerződésben vállalt határidő előtt teljesíti a társaság.

tuzifa-nefag-01

Elmondható, hogy az önkormányzatok és a NEFAG Zrt. között, az elmúlt évek alatt kialakult egy rugalmas és hatékony együttműködés, igaz ez mind az adminisztratív, mind pedig az operatív ügyekre. A visszajelzések alapján az önkormányzatok elégedettek a faanyag mennyiségével, minőségével és a szállítások ütemezésével, ennek köszönhetően évről-évre visszatérnek a társasághoz.

(Nefag Zrt.)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?