Erdészek is részt vettek a Széchenyi Parkerdő megtisztításában

szemet_erdo_2Január 15-én a Szolnoki ZöldErő civil szervezet hulladékmentesítési akciót rendezett a Széchenyi Parkerdő területén és annak közvetlen környezetében. A gyűjtés során többek között megtisztították a Kisgyepi-csatorna medrét, illetve a parkerdő számos frekventált gyalogos útvonalát. A NEFAG Zrt. elkötelezett híve természeti környezetünk megóvásának, így ebben az esetben is támogatta az akciót. Szemeteszsákok és kesztyűk biztosításával járultak hozzá a kezdeményezés sikeréhez, illetve az elkötelezett kollégák is részt vettek a hulladékmentesítésen.

“A tapasztaltak elkeserítőek voltak. Habár a területen rendszeres a szemét összegyűjtése, ennek ellenére is jelentős mennyiségű és igen változatos összetételű hulladék halmozódott fel az utolsó gyűjtések óta. Akadt itt minden, gumiabroncs, műanyag játék, sörösdoboz és rengeteg pet-palack. A napjainkban egyre inkább teret követelő „zöld szemlélet” hatása sajnálatos módon térségünkben még nem érződik” – áll a társaság közleményében.

Környezetünk – legyen az természetes vagy mesterséges – megóvása, tisztán tartása közös érdekünk! A hulladékok eldobálása számos negatív következménnyel jár, mely mind a különféle élőlények életterét, mind a saját teremtett környezetünket rombolja – hívja fel a figyelmet az erdőgazdaság.

A környezetvédelmi szervezetek mindaddig szélmalomharcot vívnak, ameddig társadalmunk hulladékkérdéshez való hozzáállása nem változik.

szemetszedes-nefag

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?