A munkavédelem és a digitalizáció ötvöződik a STIHL intelligens fülvédőjében

stihl_fulvedo_2A fakitermelők, erdészeti vállalkozások számára is több újdonsággal jelentkezik a közeljövőben a STIHL. Az egyik ilyen az ADVANCE ProCOM névre hallgató intelligens fülvédő, ami egyértelműen mérföldkőnek számít az egyéni védőfelszerelések világában. Az ugyanis nemcsak a dolgozók testi épségének megóvásában segít, de az ágazat digitalizációját is fejleszti.

Az ADVANCE ProCOM intelligens fülvédő lehetővé teszi akár 16 headset közvetlen összekapcsolását még zajos környezetben is, miközben a készülékek közötti távolság akár 600 méter is lehet. A kommunikácós rendszer Bluetooth-on keresztül csatlakozik a telefonhoz, és beépített FM rádióval is rendelkezik. Ami azonban az egyik legérdekesebb funkciója, hogy hangalapú szövegbevitelre is képes. A terepen, tehát munka közben naplózhatók az adatok.

stihl_fulvedo_3

A hanggal történő adatrögzítés egyértelműen az erdőgazdálkodás egyik fontos innovációja, amely már kézzel is fogható. Pontosabban éppen az a lényeg, hogy nincs szükség kézre, azzal adminisztrálás közben is biztonsággal üzemeltethető például a motorfűrész.

A rendszerhez tartozó hangasszisztens segítségével pedig telefonhívás is kezdeményezhető úgy, hogy a gépet le sem kell állítani.

stihl_fulvedo_1

A fülvédő elsődleges funkciója persze így is a hallásvédelem, amiben magas szigetelési értékével (legalább SNR 31 dB) az ADVANCE ProCOM kiemelkedőt nyújt. A hallásvédő kapszulák a háttérzajok intelligens csillapítását is elvégzik.

(Erdő-Mező Online)

 

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?