Mostantól új, modern gyárban készülnek a Komatsu erdészeti gépek

komatsu_2020_3Hamarosan megkezdődik az erdészeti gépek gyártása a Komatsu Forest újonnan felépített üzemében az észak-svédországi Umeå városa mellett. A modern, minden igényt kielégítő létesítményben az összeszerelés egyetlen gyártósoron történik, az automatizáltság magasfokú, és minden munkafolyamatot optimalizáltak. A beruházás célja a termékminőség és az ügyfélelégedettség további növelése.

Ennek érdekében augusztusban megkezdődött a mintegy 220 alkalmazott felkészítése, betanítása, hogy az új termelési rendszerben mindenki hamar megtalálja a helyét. Bár sokan közülük már hosszú ideje dolgoznak a Komatsu Forestnél, az új gyár számukra is nagy kihívást jelent majd.

“Az új üzemünkban egyetlen gyártósoron szereljük össze a forwardereinket és a harvestereinket, ami számos előnnyel jár, többök között a magasabb fokú nyomonkövetéssel. Ügyfeleink nagyobb rugalmasságot tapasztalhatnak majd, és rövidebb átfutási időt” – mondta el Anna Fredriksson, a Komatsu Forest gyárigazgatója.

A gyártósor mentén automata, vezető nélküli targoncák haladnak majd lassú sebességgel, ami biztonságosabb munkavégzést eredményez. A gépeket ugyanis nem kell minden munkaművelet után felemelni, és így tovább szállítani. Ezzel kiküszöbölhető egy potenciális veszélyforrást, ami a szalag mellett dolgozókat érinthetné.

komatsu_forest_uj_gyar

Az új gyár megtervezésekor minden apró részletre odafigyeltek, hogy optimalizálják a logisztikai folyamatokat, minimalizálják a mozgásokat – legyen szó a gépek elemeiről vagy a személyzetről. Az új készletgazdálkodási rendszer folyamatosan nyomon követi, hogy az egyes komponensek éppen melyik folyamatnál tartanak. Az alkatrészeket beltérben, melegben tárolják, ami nemcsak jobb minőséget, de rövidebb mozgatási időt is biztosít. A gyár személyzetének véleményét is kikérték a munkaállomások megtervezésénél, így a hatékonyság ezért is növekedhet. Fejlesztették továbbá a belső minőségellenőrzési rendszert, de a vegyszerfelhasználás is csökken korrekciós festések minimalizálása révén.

“Ez egy fontos lépés a Komatsu Forest életében. Örülünk, és büszkék vagyunk arra, hogy megkezdődhet a munka új gyárunkban. Uugyanakkor ez csak a kezdet. Év végéig elkészül az új irodaházunk is” – tette hozzá Anna Fredriksson.

(Erdő-Mező Online)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?