Megnyitotta kapuit a jubileumát ünneplő InnoLignum Sopron erdészeti kiállítás (+KÉPEK)

innolignum_erdomezo_sopronIMG_2410sIdén is harvesterek, forwarderek, erdészeti vonszolók és egyéb erdészeti gépek lepték el a Novamatic Aréna környékét az InnoLignum Sopron idején. A rendezvény első napján hivatalosan is megnyitották az idén tíz éves jubileumát ünneplő erdészeti és faipari kiállítást.

TELJES KÉPGALÉRIA>>>

Az Erdő-Mező Online Facebbok-oldalán élőben is bejelentkeztünk, hogy olvasóink ízelítőt kapjanak a kiállítás hangulatából, a megjelent erdészeti gépek sokszínűségéből:

A kulcs az oktatás, a kutatás és a fejlesztés

Dr. Fodor Tamás, Sopron Város polgármestere nyitóbeszédében kiemelte, hogy az erdészeti és faipari kiállítás turisztikai szempontból is sokat nyújt a településnek, de kiemelt szerepet játszik a kapcsolatok ápolásában is. A rendezvényre ilyenkor vissza-visszatérnek a Soproni Egyetemen végzett hallgatók, így a vásár évek óta komoly kötődést hivatott létrehozni.

Hozzátette: „a kiállítás segítségével itt találkozhat egymással az oktatás, a kutatás és a fejlesztés”.  A szakemberek nagyobb rálátást kaphatnak a szakmáról, mindemellett a képzésben is értékes információk nyerhetők.

innolignum_erdomezo_sopronIMG_2488s

Nyitott kapuk a Soproni Egyetemen

Prof. Dr. Náhlik András, a Soproni Egyetem rektora beszédében kiemelte, hogy a jubileum kapcsán a felsőoktatási intézmény is nagyobb készülődésbe kezdett. Így a következő napokban az érdeklődők „Merre tart a faipar?” címmel hallhatnak érdekességeket többek között a faragasztásról, a különböző előállítási folyamatokról és a digitalizációról.

Beszédéből kiderült, hogy a jeles napok alkalmából további meglepetést is tartogatnak a látogatók számára: a Soproni Egyetem központi laboratóriumában ugyanis a legfrissebb kutatásokba is betekintést nyerhetünk.

innolignum_erdomezo_sopronIMG_2499s

Óriási táblaképen jelenik meg hazánk történelme

A megnyitó ünnepségen megjelent látogatók és kiállítók egy tíz négyzetméter nagyságú, 5×2 méteres és 800 kilogramm súlyú, tölgyfából faragott táblaképet csodálhattak meg, amelynek középpontjában a pozsonyi csatától kezdve a honfoglalásig, a magyarság kiemelt eseményei állnak.

V. Smídt Róbert, felvidéki fafaragó munkája hat éven keresztül készült, ősbemutatója óta folyamatosan járja hazánk településeit. Bár a monumentális emlékmű végleges helye várhatóan az Országházban lesz, a következő napokban még a Sopronba látogató közönség járhat a csodájára.

innolignum_erdomezo_sopronIMG_2559s

Ponsee szimulátor az Erdő-Mező standján

Az Erdő-Mező Online és az Erdeiprogramok.hu közös standján a látogatók belelapozhatnak a legfrissebb, kiállításra megjelent magazinunkba, de erdei posztert, gyermek STIHL játékokat és mesekönyveket is vásárolhatnak. A tavalyi évhez hasonlóan idén is helyet kapott standunkon egy PONSEE harvester szimulátor a Forest Power Kft. jóvoltából. Gyere, és mutasd meg, neked hogy megy a döntés!

innolignum_erdomezo_sopronIMG_2472s

Az InnoLignum Sopron minden érdeklődőt vár szeptember 13. és 15. között a Novamatic Arénánál.

TELJES KÉPGALÉRIA>>>


(Erdő-Mező Online)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?